محتوا محتوا

گزارش تصویری-تشریحی صبح تفت؛

برداشت سنتی محصول «جو» از مزارع شهرستان تفت+تصاویر


کشاورزان تفتی برداشت محصول «جو» را از اواخر خرداد ماه آغاز می کنند.

به گزارش خبرنگار صبح تفت، برداشت محصول جو در مزارع شهرستان تفت از اواخر خرداد ماه آغاز و تا اوایل تیر ماه ادامه دارد.

کشاورزان تفتی در مهرماه و آبان ماه با شخم زدن زمین های خود جو را می کارند و پس از گذشت حدود 6 ماه اقدام به برداشت آن می کنند.

غالب محصول جو در شهرستان تفت به صورت سنتی کاشت و برداشت می شود؛ بدین صورت که کشاورزان با شخم زدن زمین بوسیله تراکتور و آبیاری غرقابی پس از 6 ماه اقدام به برداشت این محصول می کنند.

برداشت جو بصورت سنتی بدین صورت است که در اولین مرحله کشاورزان خوشه های گندم که زرد رنگ شده و نشان از رسیدن آن دارند را بوسیله ابزاری به نام «منگالی» درو می کنند و دسته های درو شده از خوشه های گندم که به آن «بافه» می گویند را بر روی زمین می گذارند، پس از پایان درو، بافه ها که تعداد آن زیاد است را در یک مکانی در مرکز زمین کشاورزی جمع کرده و اصطلاحاً «خرمن» می گذارند.

کشاورزان چند روز پس از درو با استفاده از «تراکتور» و «کمباین» خرمن های گذاشته شده را به منظور جدا سازی «دانه» از «کاه» خرد می کند؛ معمولا خرد کردن خرمن به خاطر وزش بادهای موسمی از نیمه شب تا طلوع آفتاب صورت می گیرد.

اکثر کشاورزان تفتی «جو» را در مقیاس کم و صرفاً جهت استفاده برای دام خود کاشت و برداشت می کنند.

 

 

 






Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.