محتوا
برداشت سنتی محصول «جو» از مزارع شهرستان تفت+تصاویر
به گزارش خبرنگار صبح تفت، برداشت محصول جو در مزارع شهرستان تفت از اواخر خرداد ماه آغاز و تا اوایل تیر ماه ادامه دارد.
کشاورزان تفتی در مهرماه و آبان ماه با شخم زدن زمین های خود جو را می کارند و پس از گذشت حدود 6 ماه اقدام به برداشت آن می کنند.
غالب محصول جو در شهرستان تفت به صورت سنتی کاشت و برداشت می شود؛ بدین صورت که کشاورزان با شخم زدن زمین بوسیله تراکتور و آبیاری غرقابی پس از 6 ماه اقدام به برداشت این محصول می کنند.
برداشت جو بصورت سنتی بدین صورت است که در اولین مرحله کشاورزان خوشه های گندم که زرد رنگ شده و نشان از رسیدن آن دارند را بوسیله ابزاری به نام «منگالی» درو می کنند و دسته های درو شده از خوشه های گندم که به آن «بافه» می گویند را بر روی زمین می گذارند، پس از پایان درو، بافه ها که تعداد آن زیاد است را در یک مکانی در مرکز زمین کشاورزی جمع کرده و اصطلاحاً «خرمن» می گذارند.
کشاورزان چند روز پس از درو با استفاده از «تراکتور» و «کمباین» خرمن های گذاشته شده را به منظور جدا سازی «دانه» از «کاه» خرد می کند؛ معمولا خرد کردن خرمن به خاطر وزش بادهای موسمی از نیمه شب تا طلوع آفتاب صورت می گیرد.
اکثر کشاورزان تفتی «جو» را در مقیاس کم و صرفاً جهت استفاده برای دام خود کاشت و برداشت می کنند.
Related Assets:
اخبار شهرستان
- احداث جایگاه ویژه بافت زیلوی بزرگ میبد با هزینه ۴ میلیاردی (Opens New Window)
- دوقطبی سازی جامعه هدف دشمن از تحریم سپاه است (Opens New Window)
- انجمن عکاسان شهرستان تفت فعالیت رسمی خود را آغاز کرد (Opens New Window)
- توزیع ۴۰۰ بسته کمک معیشتی در چهاردهمین رزمایش همدلی بسیج تفت (Opens New Window)
- تعاونی دامداران تفت در محدودیتهای دو هفتهای تعطیل نیست/عدم کمبودی در تخصیص نهاد به دامداران تفت (Opens New Window)
- اجراي طرح پاکسازي و دستگيري 36 نفر معتاد تابلو در يزد (Opens New Window)
- دام دامداران تفتی با ۶ روز تعطیلی گرسنه خواهند ماند؟! (Opens New Window)
- زنگ خطر محیط زیست تفت با انتصاب سرپرستی بی تجربه و نابلد! (Opens New Window)
- «اتوبوس های تفت» تعطیل نمی شوند/مناقصه اتوبوسرانی روی سایت شهرداری تفت (Opens New Window)
- بومی یا غیربومی ، مسئله این است!!! (Opens New Window)