محتوا
نگاهی به خسارت سنگین کشاورزان تفتی:
محصولات انار تفت هر سال بدتر از سال قبل!/راه چاره چیست؟
متاسفانه هنوز کشاورزان تفتی به دنبال راه چاره برای مقابله با این آفت بودند که امسال به دلایل نامعلومی - به گفته برخی ها گرمی هوا- سر وکله افت دیگری پیدا شد که روی کرم گلوگاه را کم کرد...«مگس مدیترانه ای»!!!
به گزارش خبرنگار صبح تفت، خشکسالی را می توان به عنوان بزرگترین بلای جان محصولات کشاورزی، نه تنها در استان یزد بلکه همه استان های حاشیه کویر دانست که در یک دوره بی سابقه - قریب به 17 سال- هنوز نتوانسته اند از آن به عنوان یک بحران جدی عبور کنند هرچند تابستان امسال به عنوان گرم ترین تابستان تاریخ جهان، مشت محکمی را به محصولات کشاورزی زد.
اما فارغ از این معضل؛ انار به عنوان محصول اول شهرستان تفت در چند سال اخیر با هجوم آفت های عجیب و غریب روبرو شده است که اگر خوش بین هم باشیم می توان گفت جبران آن سخت و حتی ناممکن است.
«کرم گلوگاه» انار چند سالی است که به عنوان مهمان ناخوانده، کشاورزان تفتی را درگیر خود کرده است و گویا به نوعی با این محصول عجین! شده است.
متاسفانه هنوز کشاورزان تفتی به دنبال راه چاره برای مقابله با این آفت بودند که امسال به دلایل نامعلومی - به گفته برخی ها گرمی هوا- سر وکله افت دیگری پیدا شد که روی کرم گلوگاه را کم کرد...«مگس مدیترانه ای»!!!
آفتی بدخیم که به جان محصولات انار تفتی ها افتاده و به 50 درصد این محصولات خسارت وارد کرده که می توان گفت این خسارت تاکنون بی سابقه بوده است.
هرچند مدیر کل جهاد کشاورزی استان یزد قول تامین اعتبار برای کنترل این آفت را داده است و ادعا شده محصولات خسارت دیده در مباحث فراوری انار استفاده می شود اما باید گفت برای امسال دیگر کار از کار گذشته و اگر قرار بود این آفت با تامین اعتبار مقابله شود مسئولان باید خیلی زودتر از این ها به فکر می بودند.
هنوز هم برای مردم تفت مشخص نیست اناری که آفت زده را باید تا چه زمانی نگهداری کنند! تا از ان ها برای « مباحث فرآوری» خریداری شود!!!
به گفته مدیر کل جهاد کشاورزی استان مبلغ 60 میلیون تومان برای باغداران تفتی در نظر گرفته شده تا بتوان با آن باغ خود را نجات دهند اما حقیقتا این مبلغ در قبال خسارت و زیان باغداران تفتی چقدر مثمر ثمر است؟
اگر باغداران تفتی سعی دارند سال آینده هم مانند امسال محصولاتشان خوراک انواع آفت نشود باید از همین الان دست به کار شوند زیرا تجربه ثابت کرده مقابله با آفات کشاورزی زمان بر است.
بی شک با باغداری سنتی تفتی ها و کشت و آبیاری سنتی که باعث بالا رفتن میزان اهک و نمک زمین می شود نمی توان به محصول مناسب و مطلوب دست یافت وباید چاره ای دیگر اندیشید.
انتهای پیام/ک*
Related Assets:
اخبار شهرستان
- احداث جایگاه ویژه بافت زیلوی بزرگ میبد با هزینه ۴ میلیاردی (Opens New Window)
- دوقطبی سازی جامعه هدف دشمن از تحریم سپاه است (Opens New Window)
- انجمن عکاسان شهرستان تفت فعالیت رسمی خود را آغاز کرد (Opens New Window)
- توزیع ۴۰۰ بسته کمک معیشتی در چهاردهمین رزمایش همدلی بسیج تفت (Opens New Window)
- تعاونی دامداران تفت در محدودیتهای دو هفتهای تعطیل نیست/عدم کمبودی در تخصیص نهاد به دامداران تفت (Opens New Window)
- اجراي طرح پاکسازي و دستگيري 36 نفر معتاد تابلو در يزد (Opens New Window)
- دام دامداران تفتی با ۶ روز تعطیلی گرسنه خواهند ماند؟! (Opens New Window)
- زنگ خطر محیط زیست تفت با انتصاب سرپرستی بی تجربه و نابلد! (Opens New Window)
- «اتوبوس های تفت» تعطیل نمی شوند/مناقصه اتوبوسرانی روی سایت شهرداری تفت (Opens New Window)
- بومی یا غیربومی ، مسئله این است!!! (Opens New Window)