شناسه : 40825474
اعلام دلایل شلوغی نانوایی‌های یزد؛

ادارات مصوبات کارگروه آرد و نان را اجرا نمی‌کنند


مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان یزد یکی از علت‌های شلوغی نانوایی‌ها را عدم همراهی دستگاه‌های دولتی در اجرای مصوبه کارگروه آرد و نان ذکر و خاطرنشان کرد: دستگاه‌های اجرایی که درخواست تعداد زیاد نان دارند خود باید اقدام به احداث نانوایی کنند.

به گزارش یزدرسا، سید جلال موسوی صبح امروز در جمع اصحاب رسانه استان یزد، با اشاره به اینکه موضوع آرد و نان یکی از مسئله‌های مهم است که تمام افراد جامعه با آن ارتباط دارند اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم که در راستای ساماندهی و شفافیت توزیع آرد در سطح استان یزد پیگیری شد توزیع آرد یارانه‌ای استان به‌صورت کامل از طریق سامانه بود که خوشبختانه در حال حاضر تمام آرد نانوایی‌ها از طریق سامانه توزیع می‌شود و میزان دریافتی آرد تمام نانوایی‌ها به‌صورت دقیق مشخص است.

وی ادامه داد: قبل از ساماندهی این موضوع تنها ۵ هزار و ۲۰۰ تن آرد نانوایی‌های استان در قالب سامانه توزیع می‌شد که این میزان ۵۰ درصد آرد مصرفی استان توسط نانوایی‌ها بود؛ ولی در حال حاضر حتی آرد دورافتاده‌ترین روستاهای استان نیز توسط این سامانه انجام می‌شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان با تأکید بر اینکه 3 هدف، تحویل آرد به‌موقع، به‌سلامت و با اطمینان از اهداف اجرای این طرح بود تصریح کرد: به علت گستردگی جغرافیایی استان رسیدن به این اهداف اقدام سختی بوده است و حتی برخی مقاومت‌ها در اجرای این طرح انجام شد ولی توانستیم به سرانجام برسیم.

موسوی ادامه داد: در حال حاضر برای کلیه یک هزار و ۱۸۰ نانوایی استان، دفتر مخصوص تهیه شده و میزان آرد تحویلی نانوایی‌ها به‌صورت شفاف در دسترس تمام افراد قرار دارد.

وی با تأکید بر اینکه کارگروه آرد و نان استان از تمام اقداماتی که در راستای شفافیت توزیع آرد بود حمایت لازم را به عمل آورد ابراز کرد: آرد یارانه‌ای نوع دوم تولید استان به میزان ۳ هزار و ۴۰۰ تن است که قبلاً ورود و خروج آن محدودیتی نداشت؛ ولی در حال حاضر این موضوع ساماندهی شده و ورود و خروج را ممنوع کرده‌ایم. 

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان یزد با بیان اینکه یکی دیگر از برنامه‌هایی که در راستای شفافیت توزیع آرد توسط شرکت غله و خدمات بازرگانی پیگیری شد تهیه مهر توسط نانوایی‌ها بود که این موضوع نیز به سرانجام رسید ابراز کرد: یکی از موضوعاتی که مدنظر بود و پیگیری کردیم تا به سرانجام برسد خرید نان توسط شخص نانواها بود که این خرید قبلاً بعضاً توسط دلالان انجام می‌شد که مشکلاتی را ایجاد می‌کرد؛ ولی در حال حاضر شخص نانوا باید خرید آرد را انجام دهد.

وی ادامه داد: یک‌سری از مسائل را در راستای خلوت‌شدن صف نانوایی‌ها پیگیری کردیم؛ ولی به نتیجه کامل و مطلوب نرسیدیم که یکی از این اقدامات تحویل آرد به‌صورت مستقیم به دستگاه‌های اجرایی و خصوصی بود که روزانه تعداد نان زیاد درخواست دارند.

موسوی تأکید کرد: دستگاه‌ها موظف شدند که  اقدام به احداث نانوایی ویژه جامعه مخاطب خود کنند که اداره کل زندان‌ها پیش‌قدم این موضوع شده‌اند و مابقی دستگاه‌ها نیز موظف هستند که اجرا کنند.

وی ادامه داد: در این زمینه موفق نشدیم که علت آن مقاومت برخی دستگاه‌ها بوده است که یکی از این دستگاه‌ها دانشگاه علوم پزشکی بوده است و به علت همین مقاومت‌ها بوده است که تنها ۳۰ الی ۴۰ درصد این طرح در سطح استان اجرا شده است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان یزد با تأکید بر اینکه این اقدام مصوب ماه دی سال ۱۴۰۱ کارگروه آرد و نان استان بوده است که دستگاه‌ها موظف شده بودند تا پایان سال این اقدام را اجرایی کنند اظهار کرد: به علت برخی مشکلات این مهلت تمدید شد و تا پایان خرداد امسال مهلت به آنها داده شده است؛ ولی بعدازاین تاریخ دیگر آردی تحویل آنها نخواهد شد.

وی ادامه داد: حدود ۵۵ درصد دستگاه‌هایی که باید نان خود را به این شکل تهیه کنند در شهرستان یزد قرار دارند و یکی از دلایل شلوغی نانوایی‌ها سطح شهر یزد نیز عدم اجرای این قانون است.

موسوی با اشاره به اینکه متولی آرد و نان در سطح شهرستان‌ها کارگروه‌های غله و خدمات بازرگانی هستند اظهار کرد: بعد از مهلت مشخص شده که پایان خرداد است اگر دستگاهی مجوزی به نانوایی بدهد تا نان خود را به این شکل تأمین کند مرتکب تخلف شده است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان یزد اظهار کرد: یکی از اقدامات مهم و اساسی که پیگیری شد تحویل آرد مازاد به ۱۶۷ نانوایی سطح شهرستان‌ها بوده است تا در مواقع بحران، آرد در آن شهرستان موجود باشد.

انتهای پیام/ک




آدرس کوتاه :
رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.