شناسه : 40987688
رئیس اداره امور عشایر استان یزد:

قوانین به ضرر عشایر و به نفع معدن‌داران است


رئیس اداره امور عشایر استان یزد با اشاره به اینکه متأسفانه اقدام خاصی برای عشایر انجام نداده‌ایم گفت: قوانین به نفع معدن‌داران و به ضرر عشایر استان یزد است.

به گزارش یزد رسا، جواد شمس در حاشیه بازدید خبرنگاران استان یزد از مناطق عشایری شهرستان ابرکوه با اشاره به اینکه جامعه عشایری به‌عنوان سومین جامعه کشور با ۲۵۲ هزار خانوار نقش مؤثری در زمینه‌های مختلف کشور دارند اظهار داشت: جمعیت عشایر کشور در حال حاضر حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است که کمتر از ۲ درصد جمعیت کشور را شکل می‌دهد؛ اما همین جمعیت اندک حدود ۳۵ درصد تولید گوشت قرمز کشور و حدود ۲۵ درصد تولیدات صنایع‌دستی کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

رئیس اداره امور عشایر استان یزد افزود: عشایر استان یزد شامل هزار و ۴۲۳ خانوار است که در ۳ شهرستان هرات، مروست، ابرکوه و بخش ندوشن مستقر هستند که جمعیت این تعداد خانوار حدود ۴ هزار و ۸۰۰ نفر است.

وی با بیان اینکه این جمعیت اندک در حال حاضر دارای ۲۵۰ هزار رأس دام سبک در استان هستند که حدود ۲۰ درصد گوشت قرمز تولیدی استان حاصل زحمات این قشر است.

شمس با تأکید بر اینکه فعالیت‌های اداره امور عشایر استان در ۵ محور خدمات، عمران، مطالعات، گردشگری و فعالیت‌های فرهنگی متمرکز شده است تصریح کرد: تأمین آرد، سوخت، موتوربرق، پنل خورشیدی، آب پایدار و سیار برای عشایر از محورهای فعالیت در حوزه خدمات است که سال گذشته حدود ۴ هزار تانکر آب با کمترین هزینه تهیه و در اختیار عشایر قرار گرفت.

رئیس اداره امور عشایر استان یزد ادامه داد: در زمینه تأمین پنل‌های خورشیدی متأسفانه پنل‌هایی که در اختیار عشایر استان قرار گرفت دارای کیفیت مناسبی نبود که در این زمینه دست نیاز به سمت شرکت‌های دانش‌بنیان دراز می‌کنیم تا پنل‌های باکیفیت و متناسب با سبک زندگی عشایر تهیه کنند.

وی با بیان اینکه در حوزه عمران یکی از خدماتی که به عشایر ارائه می‌شود تیغ‌زنی ایل راه‌های عشایر است تصریح کرد: حدود یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر طول ایل راه‌های عشایر استان است که سالیانه ۲ مرتبه باید تیغ‌زنی شود.

رئیس اداره امور عشایر استان یزد در ادامه با اشاره به اینکه این اداره ۷ پروژه عمرانی را در مناطق مختلف عشایری استان در دست اجرا دارد اظهار داشت: برای تکمیل این پروژه‌ها نیاز به حدود ۴ میلیارد تومان اعتبار است که در صورت تأمین اعتبار تعدادی از این پروژه‌ها تا پایان سال جاری و مابقی نیز تا پایان سال ۱۴۰۳ آماده بهره‌برداری می‌شود.

وی یکی دیگر از محورهای فعالیت اداره امور عشایر در حوزه مطالعات ذکر و تصریح کرد: در این زمینه مطالعات متعددی بابت اجرای پروژه‌های عمران و گردشگری وجود داشته و مطالعات منطقه گردشگری کرخنگان نیز انجام شده و امیدواریم بتوانیم به‌زودی در این زمینه اقدامات مناسبی انجام دهیم که منافع اقتصادی عشایر نیز تأمین شود.

شمس با تأکید بر اینکه این اداره ۴ موضوع خاص و محوری را به‌صورت ویژه در دستور کار خود قرار داده است اظهار داشت: در راستای حمایت از اقتصاد عشایر که تاکنون بیشتر بر محوریت دام بوده است سعی شده بحث صنایع‌دستی عشایر را نیز به‌صورت ویژه‌تر اقداماتی انجام دهیم که تولید و فروش صنایع‌دستی عشایر به‌صورت خاص پیگیری شود که در این زمینه کلاس‌های آموزشی برای عشایر برگزار شده است.

وی افزود: یکی دیگر از موضوعاتی که به‌صورت خاص در دستور کار این اداره قرار گرفته و به علت جذابیت‌های سبک زندگی عشایر به‌صورت خاص پیگیری می‌شود، موضوع جذب گردشگر در این مناطق است که خوشبختانه تورهای گردشگری در حال برنامه‌ریزی است و البته امیدواریم قوانین نیز در جهت تسریع این موضوع و کمک به عشایر تصویب شود.

شمس سومین موضوع خاص که در دستور کار این اداره قرار گرفته است را تولید و برداشت گیاهان دارویی ذکر و خاطرنشان کرد: باتوجه‌به مراتع و پتانسیل‌های موجود عشایر در زمینه گیاهان دارویی نیز حمایت‌هایی از عشایر به عمل خواهد آمد.

رئیس اداره امور عشایر استان یزد چهارمین موضوع خاص عشایر که پیگیری آن در حال انجام است را تولید گوشت قرمز ذکر و ابراز داشت: متأسفانه قوانین به ضرر عشایر و به نفع سرمایه‌داران است به‌نحوی‌که امروز با مجوز احداث هر معدنی که صادر می‌شود حدود ۲۰۰ الی ۳۰۰ هکتار از مراتع نابود می‌شود و حتی احداث راه‌آهن در منطقه عشایر نیز باعث ایجاد خسارت به مراتع عشایر شده است.

شمس افزود: باید قبول کنیم که برای عشایر کاری نکردیم و این در شرایطی است که این قشر با کمترین توقع سهم بزرگی در تولید گوشت و صنایع‌دستی کشور دارند.

حجت‌الاسلام سید علی‌اصغر موسوی مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در امور عشایر استان یزد در ادامه این بازدید با اشاره به اینکه عشایر، مردمانی زحمت‌کش و سخت‌کوش هستند که کمترین توقع را از مسئولان در تمام این سال‌ها داشته‌اند اظهار داشت: مطالبه‌گری یکی از موضوعاتی است که باید توسط عشایر از ادارات و دستگاه‌های مختلف انجام شود.

وی ادامه داد: مجموعۀ عشایر کشور به تعبیر حضرت امام خمینی (ره) ذخایر انقلاب‌اند و آن طور که شایستۀ این ذخایر است نتوانسته‌ایم خدماتی را که مستحق آن هستند به آنها ارائه بدهیم.

مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در امور عشایر استان یزد با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی که ویژه عشایر برگزار می‌شود اظهار داشت: برنامه‌های فرهنگی عشایر شامل حوزه‌های قرآنی، صنایع‌دستی و گردشگری، اعزام مبلغ، برگزاری جشنواره‌ها است که به علت ظرفیت‌های فراوان عشایر، خوشبختانه این برنامه‌ها با استقبال آنها نیز همراه بوده است.

انتهای پیام/ک




آدرس کوتاه :
رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.