شناسه : 6302408
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان یزد:

مشارکت خیران تنها راه خروج از مشکلات قانونی کتابخانه‌هاست


مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان یزد با بیان اینکه ساختار نهاد کتابخانه‌ها به لحاظ قانونی، ضعیف است، گفت: تنها راه برون رفت از مشکلات قانونی که کتابخانه‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، ورود خیران به عرصه کتابخانه‌سازی است.

به گزارش خبرنگار یزد آوا، نشست خبری تشریح برنامه های نخستین جشنواره تجلیل از خیرین کتابخانه ساز استان یزد روز گذشته(یکشنبه) با حضور مدیرکل نهاد کتابخانه های استان یزد و مدیر انجمن خیرین کتابخانه ساز استان برگزار شد.

 مدیرکل نهاد کتابخانه های استان یزد با بیان اینکه پنجشنبه هفته جاری نهم آبان ماه اولین جشنواره تجلیل از خیرین کتابخانه ساز استان یزد برگزار می شود اظهار داشت: این جشنواره به همت هیئت مدیره انجمن خیرین کتابخانه ساز استان برپا می شود.

محمد حسین پارسائیان با اشاره به بروزترین آمارها در خصوص فعالیت این نهاد افزود: تا پایان مهر ماه سال جاری استان یزد دارای ۹۳ کتابخانه نهادی و ۲۰ کتابخانه مشارکتی بوده است که به طور کل ۱۱۳ کتابخانه تاکنون در استان یزد فعال هستند.

 

وی ادامه داد: به طور نسبی در استان یزد به ازای هر ۸هزار و ۹۰۰ نفر یک کتابخانه وجود دارد که به این ترتیب از لحاظ تعداد کتابخانه در جمعیت استان یزد رتبه اول کشوری را دارا است.

پارسائیان گفت: رفت خوانی و وژین کتابخانه ها در اسفند ماه انجام می شود اما امسال بر اساس تغییراتی که درسیستم مدیریت کتبخانه ها، در تیر ماه این کار انجام شد و آمار تعداد کتب نیز به مراتب تغییر کرده است که در حال حاضر در کتابخانه های نهادی یک میلیون و ۲۵۵ هزار و ۳۴۳ جلد کتاب و در کتابخانه های مشارکتی ۵۲۱ هزار و ۲۰ جلد کتاب وجود دارد که در مجموع بیش از یک میلیون و ۷ صد هزار جلد کتاب در کتابخانه های استان یزد در دسترس علاقه مندان است.

 

 مدیرکل نهاد کتابخانه های استان یزد تصریح کرد: با توجه به آمار کتب موجود در کتابخانه های استان به ازای هر نفر ۱/۷۶ کتاب وجود دارد که با این آمار نیز باز رتبه اول کشور را از آن خود کرده ایم.

وی با بیان اینکه از مجموع کتابخانه های نهادی و مشارکتی ۶۲ هزار و ۲۶۰ متر مربع فضای کمی کتابخانه ای وجود دارد که به ازای هر ۱۰۰ نفر ۶/۱ متر مربع است و باید با توجه به سند چشم انداز ۱۴۰۴ این فضا به ۸ متر مربع برسد.

محمد حسین پارسائیان تعداد اعضای کتابخانه های استان را ۸۴هزار و ۷۵۰ نفر عنوان کرد و اذعان داشت: این تعداد فقط ۸ درصد جمعیت استان یزد را شامل می شود و استان یزد از ۴ شاخصه اصلی در بحث کتابخانه ها استان یزد در سه شاخصه تعداد کتابخانه، تعداد نسخ و زیربنا رتبه اول کشور دارد و در شاخصه عضویت رتبه دوم را دارا است.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلاتی که نهاد کتابخانه‌های عمومی در استان یزد با آن دست و پنجه نرم می‌کند، خاطرنشان کرد: ساختار نهاد کتابخانه‌ها، به لحاظ قانونی، مشکل‌دار و ضعیف است و با این ساختار نمی‌توانیم امیدوار باشیم که به صورت دولتی، حرکت قابل توجهی در رشد شاخص‌های کتابخانه‌ای در این استان داشته باشیم.

پارساییان با بیان اینکه در دولت نهم و دهم خدمات عمرانی خوبی در سراسر کشور انجام شد اما با این وجود نتوانستیم کتابخانه‌های زیادی در استان بسازیم، افزود: با این همه مصوبه و فعالیت عمرانی، در استان یزد تنها پنج کتابخانه ساخته شد که دو کتابخانه آن مربوط به شهرستان طبس بود که این شهرستان نیز چندی پیش به خراسان جنوبی ملحق شد.

وی با اشاره به اینکه در بودجه‌های جاری و تامین هزینه‌های کتابخانه‌ها با مشکل مواجه هستیم، بیان کرد: با این وضعیت توان مالی چندانی برای احداث کتابخانه باقی نمی‌ماند.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان یزد، تنها راه برون رفت از مشکلات قانونی که کتابخانه‌های استان یزد با آن دست و پنجه نرم می‌کنند را ورود خیران به این عرصه دانست.

پارساییان با بیان اینکه خیران استان یزد سابقه درخشانی در احداث مدرسه دارند و تاکنون 700 مدرسه خیرساز در این استان احداث شده است، افزود: می‌توانیم امیدوار باشیم که خیران، نسبت به احداث کتابخانه نیز در این استان فعال وارد عرصه شوند.

وی با اشاره به نیازسنجی‌های انجام شده در استان یزد یادآور شد: هم‌اکنون در استان یزد به 15 کتابخانه نیاز است که برای احداث هر کتابخانه به طور متوسط به 2میلیارد تومان اعتبار نیاز است.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


یادداشت یادداشت

محتوا با برچسب اقتصاد غیر نفتی.

گفتگو گفتگو

محتوا با برچسب اقتصاد غیر نفتی.

هیچ نتیجه ای وجود ندارد

گزارش گزارش

محتوا با برچسب اقتصاد غیر نفتی.

هیچ نتیجه ای وجود ندارد