شناسه : 6306519
گزارش/

مشاغل مردانه در تصاحب بانوان یزدی/ خانه‌داری باید برای زن افتخار باشد


اشتغال زنان طي سال‌هاي اخير به دليل پيامدهاي مثبت و منفي كه به همراه داشته است، بحث روز جامعه شده و شايد لازم باشد به آسيب شناسي در اين زمينه صورت گيرد زيرا پيشرفت زنان يك روي اين سكه و بيكار ماندن مردان و ساير آسيب هاي اجتماعي روي ديگر آن است.

به گزارش یزد آوا به نقل از مهر، بحث های مربوط به اشتغال زنان یکی از مباحثی است که گاهي به رسانه‌ها کشیده می‌شود ولی به صورت جدی به آن نگاه نشده است.

گروهی موافق اشتغال زنان و گروهی نیز خود را موافق آن می دانند و این درحالی است که باید با نگاهی جامع به این مسئله نگاه کرد.

این که زنان به عنوان قشر پرجمعیت جامعه باید حضوری فعال در اجتماع داشته باشند بر کسی پوشیده نیست و هیچکس نمی‌تواند تأثیر آنها را منکر شود و به واسطه اینکه اشتغال یکی از راه‌های این تأثیرگذاری است، با نگاهی کاملأ منفی به این قضیه بنگرد.

نگاه افراط گرایانه به صورتی مثبت به اشتغال زنان نیز این حیطه و خانواده و اجتماع را با توجه به ویژگی‌های خاص بانوان از لحاظ جسمی، روحی و روانی دچار مشکل می‌کند.

در این میان گروهی نیز با نگاهی مثبت به مسئله اشتغال بانوان خواستار حفظ حرمت‌ها و ارزش‌های زنان در اشتغال هستند.

زنان استان یزد در اکثر شغل‌ها دیده می‌شوند

مریم عبدالحسین‌زاده، مدیرکل دفتر امور بانوان یزد در مورد یکی از مشکلات حیطه زنان در استان یزد به خبرنگار مهر اظهار داشت: اگر چه در بسیاری از موارد نسبت به دیگر نقاط، وضعیت بهتری داریم اما در برخی از بخش ها نیز در حال آسیب دیدن هستیم که یکی از آنها کار بانوان در شغل هایی است که هیچ تناسبی با آنها ندارد.

عبدالحسین‌زاده افزود: تقریبا به جز معدودی از شغل‌ها مانند قصابی، زنان استان در تمامی شغل‌ها و حتی تعویض روغنی مشاهده شده‌اند.

با اشتغال زنان به دو شرط موافق هستیم

وی بيان کرد: با اشتغال زنان مخالف نیستیم اما رهبری نیز فرموده‌اند که در دو حیطه با کار کردن زنان مخالف هستیم که عبارت از مسائل محرم و نامحرمی و جایی است که نهاد خانواده به واسطه کار زن آسیب ببیند.

این مسئول ادامه داد: این در حالی است که در بسیاری از موارد شاهد هستیم که در برخی از شرکت‌های خصوصی زنان و مردان در محیطی دربسته با هم کار می‌کنند.

خانه‌داری باید برای زن افتخار باشد

وی افزود: البته آقایان باید از زنان قدردانی کنند که شغل اصلی خود را رها کرده‌ و مشغول کار شده‌اند و اما بايد برای آنان فضایی فراهم کنند که آنها در خانه بمانند.

عبدالحسین‌زاده خاطرنشان کرد: خانه‌داری باید برای زن افتخار باشد ولی متأسفانه به خاطر فرهنگ غالب، برای زنان شاغل ارزش بیشتری نسبت به زنان خانه دار قائل می شوند.

این مسئول در مورد یکی دیگر از مشکلات استان یزد در حیطه زنان گفت: در برخی از شهرها به واسطه بالا رفتن سن ازدواج، شاهد ازدواج زنان با اتباع بیگانه هستیم و به واسطه همین ازدواج های غیرقانونی، ترکیب قومی و مذهبی در حال عوض شدن است.

وی در مورد نگرانی‌ها از کاهش زاد و ولد نیز گفت: در حالی که در زاهدان و در بین اهل سنت خانواده ای با 50 فرزند وجود دارد، ما با چنین روندی در استان یزد با وجودی که در حال حاضر ميانگين کشوری مناسبی داریم، در آینده با مشکل روبرو می شویم.

عبدالحسين‌زاده تاكيد كرد: شايد اشتغال زنان و گرفتاري‌هاي آنان سبب شده تا از يكي از اصلي‌ترين اهداف ازدواج، كه همان توليد نسل است، غافل باشند.

ابرکوه 300 بانوی کارگر دارد

ناصر زارع رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابرکوه نیز اظهار داشت: حدود 300 نفر خانم کارگر در بخش های تولیدی و خدماتی ابرکوه به کار اشتغال دارند.

زارع افزود: زنان با حقوق کم به کارگری مشغول می شوند که اگر چه پیگیری هایی برای  احقاق حقوق آنان صورت می گیرد ولی وضعیت به گونه ای است که نمی توان چندان دخالتی در این مورد داشت.

وی ادامه داد: هزار و 200 نفر زن بیکار نيز که بيشتر آنها فارغ التحصیل دانشگاهی هستند در سامانه این اداره ساماندهی شده اند.

زارع همچینین خواستار تشکیل گروه کاری اشتغال و رفاه کارگران در ابرکوه شد.

برای زنان باید اشتغال نیمه وقت تعریف شود

طاهره موسویان، نماینده امور بانوان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ابرکوه نیز در مورد علل روی آوردن زنان به کار گفت: برخی از زنان به علل مختلف و از جمله مجرد بودن، سرپرست خانه بودن و یا احساس تعهد در قبال تحصیلات، به کار روی می آورند.

وی افزود: اشتغال تمام وقت زنان موجب افزایش استرس، خستگی و فرسودگی، عدم تمایز بین نقش بیرون و درون و عدم حمایت خانواده از زنان می شود و باید با ایجاد مشاغل نیمه وقت، هم پایگاه اجتماعی آنان را حفظ کرد و هم به نیازهای شغلی آنان پاسخ داد.

نماینده امور بانوان کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز اظهار داشت: باید زمینه کار زنان در خانه را فراهم کرد تا آنان با فراغ بال و در کنار خانواده نیازهای شغلی خود را برآورده کنند.

مریم زارع با اشاره به حرکت های کمیته امداد در این زمینه گفت: گسترش وام های اشتغال خانگی یکی از راهکارهایی است که می تواند به تحقق این کار کمک کند.

وی افزود: این تجربه به خوبی در کمیته امداد جواب داده است.

فرماندار ابرکوه نیز اظهار داشت: حرکت‌های بسیار خوبی در زمینه وام های خود اشتغالی انجام شده است.

اسماعیل برزگرزاده افزود: حتی سال گذشته بسیج سازندگی نیز وارد این عرصه شد تا بتواند به زنان خانه داری که تمایل به کار در خانه دارند کمک کند.

وی ادامه داد: با وجود تمامی این تلاش ها به نظر می رسد که برای زنان مهم است که نام شغل آنها چیست و همین مسئله آنان را به کار در بیرون منزل سوق می دهد.

برزگرزاده گفت: اگر نه تنها زنان بلکه تمام مردم به شخصیت خود بها دهند، هیچ وقت حاضر به فعالیت کردن در مکان هایی که متناسب با آنها نیست، نمی شوند.

خودباوری تنها راه حل مشکلات زنان است

نماینده امور بانوان اداره بهزیستی ابرکوه نیز اظهار داشت: تا زمانی که زنها خود را باور نداشته باشند و ندانند که دارای چه شخصیتی هستند، نمی توان برای آنها نقشی در راستای تحکیم خانواده قائل شد.

زهرا زارع‌زاده افزود: حل برخی از مسائل جزئی چون چشم و هم چشمی نیز تنها در گرو قبول داشتن شخصیت بانوان توسط خود آنان است و طبیعی است که تنها در این صورت است که شاغل بودن، مادر بودن و همسرداری جایگاه و ارزش واقعی خود را پیدا می کند.

زارع زاده گفت: گروه های کاری تشکیل شده در زمینه های مختلف نیز تنها در صورت خودباوری می توانند به حل مشکلات زنان بپردازند.

برای تشکیل کلاس های آموزشی زنان مشکل مالی داریم

نماینده بسیج خواهران نیز در اين زمينه به خبرنگار مهر گفت: کلاس‌های مختلفی در زمینه های مختلف آموزشی توسط بسیج برگزار می‌شود اما در مورد امکان حضور مربیان با مشکلات مالی روبرو هستیم.

طیبه عظیمی با اشاره به نیاز جامعه بانوان به کلاس‌هایی در حیطه مهارت های زندگی اظهار داشت: این کلاس ها در بيشتر پایگاه ها برگزار می شود.

وی در مورد یکی از مشکلات بسیج خواهران نيز عنوان كرد: نمی دانیم گزارشاتی را که در مورد برخی ناهنجاری ها به ما منتقل می شود، به کجا ارجاع دهیم.

نماینده امور بانوان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابرکوه نیز اظهار داشت: زنان شاغل در ادارات پابه پای مردان کار می کنند و باید این مسئله مورد نظر تصمیم گیرندگان قرار گیرد.

بذرافشان گفت: به جا است که با تشکیل گروه ویژه کار زنان شاغل ابرکوه مسائل مربوط به آنان از جمله سلامت، ورزش و تربیت فرزندان  را مورد توجه جدی قرار داد.

قانونی برای کار زنان تعریف نشده است

در حالی که خلأهای قانونی بسیاری در مورد کار زنان وجود دارد، شاهد بسیاری از مشکلات در این زمینه هستیم.

حتی قوانینی همچون افزایش مرخصی‌های زایمان نیز جامع نگر نبوده و برخی از مکان ها و از جمله آموزش و پرورش را با چالش های جدی برای تأمین نیروی جایگزین مواجه کرده است.

عدم به کارگیری نیروی زن در مشاغل غیر مرتبط با آنان در هیچ قانونی نیامده است و شرکت های تولیدی و اصناف هیچ منع قانونی در این زمینه ندارند.

در این میان شاهد حضور خانم ها در مشاغلی هستیم که برای بسیاری از افراد جامعه باعث ایجاد دغدغه شده است.

طبیعتأ به واسطه این که بسیاری از خانم ها کار را تنها به عنوان ابزاری برای پر کردن اوقات فراغت نگاه مي كنند، با کمترین حقوق و توقع به کار مشغول می‌شوند و ضمن این که حقوق قانونی آنها رعایت نمی‌شود، فرصت‌های شغلی بسیاری از مردان به عنوان تأمین کننده معاش خانواده از دست می‌رود.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


یادداشت یادداشت

محتوا با برچسب علی اصغر شريفي.

هیچ نتیجه ای وجود ندارد

گفتگو گفتگو

محتوا با برچسب علی اصغر شريفي.

هیچ نتیجه ای وجود ندارد

گزارش گزارش

محتوا با برچسب علی اصغر شريفي.

هیچ نتیجه ای وجود ندارد