لرزه شدید خشونتهای خانگی در یزد و خانواده هایی که فرو می ریزند
به گزارش یزدبانو به نقل از یزد رسا، خانه، اغلب امنیت، محبت و آرامش را به یاد میآورد، پناهگاهی که ما را از طوفان اجتماع در امان نگه داشته و هربار که به آن بر میگردیم، خستگیها و و رنجهای ناشی از دشواریهای محیط بیرون را به فراموشی میسپاریم. اما در این میان هستند برخی خانههایی که به جهنم میمانند؛ جهنمی که آتش دشمنی، خشم، خشونت، کینه و انتقام درآن هر لحظه شعلهورتر میشود. خشونت خانگی واقعیتی آزار دهنده و غیر قابل انکار در دنیای امروز است. خشونتهای خانگی مخصوص جامعه یا طبقه خاصی نیست و عواملی مانند تغییر سبک زندگی، شیوع اعتیاد و عوامل مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بر میزان رخداد انواع خشونتهای خانگی و افزایش آنها تاثیر گذاشته است.
بهزیستی و «خانههای امن»
کارشناس مسئول امور آسیبدیدگان اجتماعی بهزیستی استان گفت: خشونتهای خانوادگی تاثیر منفی و ماندگار بر فرد خواهد گذاشت و آسیبهایی مانند اعتیاد، طلاق و بیکاری از عوامل مهم درگیریهای خانوادگی محسوب میشوند.
«محبوبه داورانی» افزود: در استان، اعتیاد در صدر عوامل مهم ایجاد خشونتهای خانوادگی علیه کودکان و زنان است و در این میان آسیبهای اجتماعی نوپدید مانند مصرف مواد مخدر صنعتی، استفاده بیرویه و نادرست از شبکههای اجتماعی و ماهواره روابط بین افراد و خانواده را سست کرده است.
وی ادامه داد: در سال 92 خانههای امن از سوی بهزیستی با هدف حمایت از زنان و دخترانی که در معرض خشونتهای خانوادگی از بستگان درجه یک، به ویژه والدین خود هستند تاسیس شد. به گفته داورانی، در کشور 18 خانه امن وجود دارد که به این زنان خدمات اجتماعی ارائه میدهد.
وی با بیان اینکه در خانههای امن، مسائلی مانند تحکیم بنیان خانواده، آموزش مهارتهای زندگی و کنترل خشم به افراد آموزش داده میشود،تصریح کرد: همچنین درصورت نیاز زوج یا زوجه میتوانند برای مشاوره به این مراکز مراجعه کنند.
کارشناس مسئول امور آسیبدیدگان اجتماعی بهزیستی استان تصریح کرد: بسته به نوع آسیب اجتماعی که زنان در معرض آن قرار دارند، در خانههای سلامت از دختران در معرض آسیب، در خانههای امن از زنان و دختران خشونتدیده و در مراکز بازپروری از زنان آسیبدیده نگهداری میشوند.
داورانی گفت: از نگاه اجتماعی دلایل متعددی از جمله اعتیاد یکی از والدین و بیکاری باعث ارتکاب فرد به خشونت و درگیری در خانواده خواهد شد و در پی آن گسستگی ارتباط اعضای خانواده رخ خواهد داد.
این کارشناس با بیان اینکه بهزیستی برای کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی از جمله خشونت خانوادگی فعالیتهایی در برنامه فوریتهای اجتماعی انجام میدهد، اذعان داشت: بسیاری از تماسگیرندگان با خط تلفن اورژانس اجتماعی، مواردی از خشونت خانگی را گزارش میکنند.
کارشناس مسئول امور آسیبدیدگان اجتماعی بهزیستی استان گفت: در پروندههای موجود در مرکز مداخله در بحران میتوان به تعداد زیاد موضوع خشونت خانگی را ملاحظه کرد. همچنین زمانی که زوجین به مراکز مداخله در خانواده مراجعه میکنند، روابط بین آنها خدشه دار شده است و این همان خشونت خانوادگی است.
داورانی تأکید کرد: در حال حاضر مرکز مداخله در بحرانهای فردی و خانوادگی در مرکز استان، مسئولیت اجرای طرح حمایت از زنان و دخترانی را بر عهده دارد که در معرض خشونت قرار داشته یا قرار گرفتهاند.
به گفته وی، ایجاد «خانههای امن» و جا دادن زنان و دختران خشونت دیده و یا در معرض خشونت در اینگونه خانهها، گامی مثبت برای تامین امنیت جانی و بازسازی روانی زنان و دختران خشونت دیده است.
فقر اقتصادی و فرهنگی؛ عامل خشونتهای خانوادگی
یک روانشناس یزدی گفت: با تامل در انواع درگیریهای خانوادگی درک میکنیم که مهمترین عامل این پدیده اجتماعی فقر اقتصادی و فرهنگی والدین است.
«سید جواد داوودی» افزود: كارشناسان مسائل اجتماعی بیكاری را جز اولین و مهمترین آسیبهای اجتماعی كشور عنوان میكنند كه خود عامل اصلی پرخاشگری نیز محسوب میشود همچنین والدینی که دو شیفت کار میکنند، هرگز نمیتوانند در برخورد با همسر یا فرزندان خود، آرام و خونسرد، مهربان و صمیمی باشند.
وی ادامه داد: اعتیاد هم از رئوس مهم و یکی از اضلاع مثلث ایجادکننده خشونت خانگی است. داوودی میگوید: فرد معتاد دارای شخصیتی متزلزل است و به ندرت میتواند پیوندهای مستحكم عاطفی، وفاداری و تعهد داشته باشد و ارتكاب جرایم از سوی معتادان به علت ضعف روابط انسانی زیاد است و آنها به نوعی امنیت خانواده و جامعه را به خطر میاندازند.
به گفته وی، وجود الگوهای فردی نامناسب در خانواده، پدر سالاری، الگوگیری از برنامههای خشن ماهواره و فیلمهای خشن و غیراخلاقی ماهواره هم در ایجاد خشونت خانگی تاثیرگذار هستند. این روانشناس ادامه میدهد: جدال و دعوا در خانوادههای نرمال هم وجود دارد اما در حد امکان از نزاع و دعوا در خانه باید دوری کرد.
داودی تصریح کرد: خودآگاهی، کوتاه آمدن، کسب مهارتهای زندگی، افزایش روحیه معنوی و صبر و بردباری از راههای مهم مقابله با درگیری یا خشونتهای خانگی است. به گفته این روانشناس یزدی، بروز بیشتر دعواهای خانوادگی به دلیل بیاعتنایی به حرفهای طرف مقابل است که باید با داشتن ارتباطی مناسب حل و فصل شود.
انتهای پیام/س
Related Assets:
ویژه زنان
- کمبود فضاهای تفریحی بانوان در یزد (Opens New Window)
- آنفلوانزا عامل ۴۰ درصد بیماری تنفسی کودکان یزدی (Opens New Window)
- ۲ درصد از دانشآموزان شهر یزد مبتلا به شپش هستند (Opens New Window)
- ریحان، پاتوق لحظههای خوش دخترانه (Opens New Window)
- ۶۰ درصد قربانیان جنگ غزه زنان و کودکان هستند (Opens New Window)
- لزوم پرهیز از موازیکاری دستگاهها در مبارزه با مواد مخدر (Opens New Window)
- زیبایی به چه قیمت؟ (Opens New Window)
- خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (Opens New Window)
- برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (Opens New Window)
- آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (Opens New Window)
- نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (Opens New Window)
- اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (Opens New Window)
- بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (Opens New Window)
- «زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (Opens New Window)
- مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (Opens New Window)
- قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (Opens New Window)
- حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (Opens New Window)
- بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (Opens New Window)
- چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (Opens New Window)
- آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (Opens New Window)
نکات خانه داری
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (Opens New Window)
- ۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (Opens New Window)
- آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (Opens New Window)
- ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (Opens New Window)
- طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (Opens New Window)
- ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (Opens New Window)
- جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (Opens New Window)
- نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه لقمههای گوشتی (Opens New Window)
- طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (Opens New Window)
- شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (Opens New Window)
- شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (Opens New Window)
- مرغ همچنان در اوج (Opens New Window)
- دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (Opens New Window)
- یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (Opens New Window)
- راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (Opens New Window)
- فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (Opens New Window)
- راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (Opens New Window)