Skip to Content

رئیس مركز تحقيقات ديابت یزد:

بزرگترین عامل آمار بالای بیماران دیابتی در یزد، «سبک زندگی غلط» است


رئیس مركز تحقيقات ديابت یزد، با اشاره به درصد بالای افراد مبتلا به دیابت در استان نسبت به متوسط کشور، گفت: بزرگترین مشکل از سبک زندگی غلط ما نشات می گیرد.

به گزارش خبرنگار یزدبانو به نقل از عصر فرهنگ، دکتر مسعود رحمانیان، در نشست خبری، که به منظور بررسی عملکرد و اعلام برنامه های «مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت یزد» برگزار شده بود، عنوان کرد: در بحث دیابت مانند هر بیماری دیگری، همواره پیشگیری مهم تر از درمان است. بر اساس آزمایشات صورت گرفته افرادی که رژیم غذایی مناسب و ورزش روزانه را در برنامه خود دارند، در درمان دیابت موفق ترند.

 

وی با تاکید بر اینکه در درمان افراد دیابتی باید جامع نگر بود، گفت: در این مرکز علاوه بر متخصصین دیابت، متخصصین چشم، کلیه، طب سنتی، ورزش درمانی،  ژنتیک و روانشناس حضور دارند، تا تمام نیازهای یک بیمار مبتلا به دیابت را مرتفع کنند.

 

دکتر رحمانیان افزود: شیوع افسردگی در بین بیماران دیابتی به طور متوسط دو برابر جامعه است و طبق آمار 90 درصد بیماران دیابتی در حال حاضر افسرده هستند که این افسردگی مشکلات بسیاری در درمان و بهبودی آنها ایجاد می کند. همچنین قند بالای خون باعث آسیب های عصبی در افراد دیابتی می شود و باید یک متخصص مغز و اعصاب هم این بیماران را ویزیت کند. خوشبختانه نسبت به گذشته پیشرفت های خوبی حاصل شده است. در حال حاضر هم کادر پزشکی و هم نیروی انسانی اینجا تکمیل شده است، امیدواریم بیماران هم این مرکز را خانه خود بدانند.

 

این فوق تخصص غدد و متابوليسم اذعان داشت: هنوز تا حالت ایده آل فاصله بسیاری در پیش است، در زمینه بیماری های قلبی هنوز کمبود تجهیزات داریم، عمده تجهیزات آزمایشگاهی ما فرسوده است، البته انشاالله با مساعدت دانشگاه علوم پزشکی این مسائل هم حل می شود.

 

وی گفت: در زمینه مسائل پژوهشی با انجمن نخبگان برای تولید شیرینی های رژیمی و گیاهی، اداره منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و موسسه رویان تفاهم نامه امضا کرده ایم.

 

رحمانیان در خصوص تعداد بیماران مبتلا به دیابت هم گفت: تقریباً جمعیت بیماران مبتلا در استان 70 تا 80 هزار نفر تخمین زده می شود. البته به علت پائین بودن سطح «سواد دیابت»، 50 درصد بیمارن از بیماری خود اطلاع ندارند. ابتلا به دیابت فقط به علت مصرف شیرینی جات نیست بلکه عوامل بسیاری نظیر تغذیه، استرس، سبک زندگی و عوامل ژنتیکی در این امر دخالت دارند.

 

دکتر رحمانیان، با اشاره به درصد بالای افراد مبتلا به دیابت در استان نسبت به متوسط کشور، گفت: بزرگترین مشکل از سبک زندگی ما نشات می گیرد. دانش آموزان یزدی 21 سال است که رتبه اول کشور را کسب می کنند، درس خواندن زیاد و عدم تحرک باعث شده که 30 درصد آن ها از چاقی و 15 درصد هم از کبد چرب رنج برند. به همین منظور و برای اطلاع شهروندان در 100 مدرسه شهرستان یزد، طرح مدارس حامی دیابت جهت آموزش مربیان بهداشت و اولیا دانش آموزان برگزار شد. همچنین با ارگان ها و سازمان ها  نظیر مساجد، پادگان ها حوزه ها هم جلسه توجیهی برگزار کرده ایم. چرا که تا تغییر نگرش در تک تک افراد به وجود نیاید نمی توان دیابت را ریشه کن کرد.

 

وی با ذکر این نکته که «مهمترین علامت دیابت، بی علامتی است»، گفت: به منظور شناسایی بیماران دیابتی در هفته دیابت در امامزاده جعفر و پارک کوهستان طرح غربالگری را در دستور کار قرار دادیم. و انشالله در آینده در محل برگزاری نماز جمعه هم این طرح را اجرا می کنیم.


 




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری