Skip to Content

یزد بانو/ یک متخصص طب سنتی

درمان اصولی سرماخوردگی با داروهای گیاهی در دسترس


یک متخصص طب سنتی با توجه به فراگیری سرما خوردگی در فصول سردسال درگفتگویی تفصیلی ما را با روش گیاهی درمان در مراحل اولیه آشنا می کند.

به گزارش خبرنگار یزدبانو، در ادامه سلسله مباحث طب ستنی، هفته قبل راه های ساده پیشگیری از درمان سرماخوردگی را به شما ارائه دادیم و این هفته در ادامه مبحث درمان خانگی سرماخوردگی به درمان برخی دیگر از علائم و عوراض سرماخوردگی می پردازیم.


 

*سینوزیت و گرفتگی بینی :
دکتر افسانه شاکری متخصص طب سنتی  گفت : در حالت عادی ترشحات سینوسها از مجاری بینی تخلیه می شود ولی در زمان سرما خوردگی با غلیظ شدن این ترشحات براحتی از بینی و حفرات سینوس ها تخلیه نشده در نتیجه این ترشحات در سینوسها تجمع پیدا کرده و علائم درد و فشار در گونه ها ، فک بالائی ، پیشانی ، بینی و چشمها ایجاد می شود.
دکترشاکری خاطرنشان کرد : معمولاً افراد در موقع سرماخوردگی و زکام از آنتی هیستامین استفاده می کنند که این امری نادرست است زیرا باعث غلیظ تر شدن ترشحات و انسداد بیشتر در راههای تنفسی می شود.
وی افزود : در درمان سینوزیت از بخور، استنشاق بعضی مایعات و شستشوی بینی استفاده می شود البته اگر با این درمانها علائم طی دو تا سه روز بهتر نشد و سرماخوردگی همراه با تب بالا بود مراجعه به پزشک توصیه می شود.


*بخور بابونه :
این متخصص طب سنتی در مورد روش درمان با استنشاق گیاه بابونه گفت : دو قاشق چایخوری بابونه را در یک لیوان آب جوش ریخته و بگذارید 15 دقیقه دم بکشد و حتماً در این مدت درب لیوان بسته باشد سپس آنرا صاف کرده، وقتی ولرم شد قدری از آن را کف دست ریخته داخل بینی استنشاق کنید تا از راه بینی وارد گلو شود؛ این عمل را تا دو روز و هر روز چهار تا پنج بار تکرار کنید.
دکتر شاکری درمورد روش بخور با بابوبه افزود : می توان دو قاشق غذاخوری بابونه را در دو لیوان آب جوشاند و سر را در حالی که حوله ای روی آن انداخته اید روی ظرف بگیرید و از بخور بابونه در ناحیه سر و صورت استفاده کنید که این کار نیز بهتر است چهار تا پنج بار در روز تکرار شود و در هنگام بخوردادن دقت داشته باشید که حتماً چشمتان بسته باشد؛ بخور بابونه علاوه بر اثرات مفید برسینوسها تأثیر فوق العاده ای در درمان جوشهای صورت و روشن کردن پوست دارد.


• درمان سرفه :
این متخصص طب سنتی در ادامه به مشکل سرفه به عنوان یکی دیگر ازعوارض سرماخوردگی  اشاره کرد و گفت: معمولاً به دنبال عفونتهای تنفسی سرفه بروز می کند و بدن سعی می کند با این عمل ترشحات و خلط  ناشی از عفونت و التهاب را از ریه و مجاری تنفسی خارج کند.


*سرفه خشک:
دکتر شاکری یکی از راههای درمان سرفه های خشک را مواد لعاب دار دانست و گفت : موادی مثل « به دانه» که لعاب ایجاد می کنند برای درمان سرفه ناشی از سرما خوردگی بسیار مفیداست .


*درمان سرفه خشک ناشی از التهاب گلو و حنجره :
وی ترکیب گل پنیرک و قدومه شیرازی را در درمان سرفه های خشک مفید دانست و تصریح کرد: ترکیب گل پنیرک (گل خواصی) به مقدار یک قاشق چای خوری و قدومه شیرازی به میزان دو قاشق چای خوری را در یک و نیم لیوان آب سرد ریخته و به آرامی حرارت می دهید تا به جوش برسد سپس صاف کرده کمی نبات اضافه می کنیم و سه الی چهار بار در روز میل کنید .

*روش دوم درمان سرفه
وی افزود : از دم کرده ی ترکیب گل ختمی و تخم بارهنگ نیز می توان سه تا چهار بار در روزاستفاده کرد.
این متخصص طب سنتی در بیان روش دیگر درمان سرفه با سبزی شلغم گفت :  شب داخل شلغم را تراشیده از عسل یا شکر پر کنید بگذارید تا صبح بماند و شیره ی حاصل را 4 تا 5 بار در روز استفاده کنید.
دکتر شاکری تأکید کرد: برای سرفه ی اطفال می توان از شربت عناب هم استفاده نمود به این صورت که ده عدد عناب را کوبیده در یک و نیم لیوان آب به آرامی می جوشانیم تا غلیظ شود سپس صاف کرده و به آن شکراضافه می کنیم و مجدداً می جوشانیم تا شربت غلیظی حاصل شود بعد آماده شدن هر هشت ساعت یک قاشق مرباخوری از شربت را به کودک می خورانیم .




Your Rating
Average (1 Vote)
The average rating is 1.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری