Navigation Navigation

محتوا محتوا

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی مطرح کرد

راحت طلبی و عدم مسئولیت‌پذیری علل افزایش نگهداری حیوانات خانگی در یزد


کارشناس ارشد روانشناسی بالینی گفت: مسئولیت‌پذیری در بین مردم کمتر و راحت‌طلبی بیشتر شده است و حال در چنین وضعی افراد برای رفع نیاز تعلق و محبت به نگهداری سگ و دیگر حیوانات روی می‌آورند.

به گزارش یزدامروز، امروزه انتخاب حیوانات خانگی و وابستگی به آنها در میان گروهی از جوانان و بزرگسالان و حتی کودکان در هر رده شغلی و اجتماعی مد شده است، تا جایی که هر یک تلاش می‌کنند با ابتکاری تازه از دیگری پیشی گیرند.

افزایش علاقه به نگهداری حیوانات در خانه به خصوص سگ هر روز افزایش می‌یابد و اغلب افراد برای رفع تنهایی و فرار کردن از مسئولیت‌های بزرگتر به داشتن حیوانات خانگی روی می‌آورند.

«ثریا دشتی» کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در گفتگو با خبرنگار یزدندا در خصوص افزایش علاقه به نگهداری حیوانات خانگی در بین مردم به خصوص جوانان گفت: همه انسان‌ها به محبت نیاز دارند یعنی دوست دارند محبت کنند و محبت ببینند.

وی افزود: همچنین بر اساس نظریه واقعیت درمانی انسان نیاز به تعلق دارد و به دنبال کسی می‌گردد که متعلق به همدیگر باشند و لذا به این دلیل است که انسان‌ها ازدواج می‌کنند و یا بچه دار می‌شوند.

دشتی اظهار کرد: امروز به دلایل فرهنگی و اقتصادی، ازدواج کمتری نسبت به جامعه 20 سال قبل صورت می‌گیرد و به نوعی ارزش زدایی شده است و همچنین مسئولیت‌پذیری در بین مردم کمتر و راحت‌طلبی بیشتر شده است و حال در چنین وضعی افراد برای رفع نیاز تعلق و محبت به نگهداری سگ و دیگر حیوانات روی می‌آورند.

وی اذعان کرد: این افراد در ابتدا به این حیوانات محبت می‌کنند و برای آنها وقت و هزینه می‌گذارند برخی به جای بچه و برخی نیز به جای همه افراد دیگر مانند همسر و غیره محبت خود را صرف این حیوانات می‌کنند و بعد از مدتی وقتی محبتی از سوی این حیوانات نمی‌بینند و محبت‌هایشان بازگردانده نمی‌شود یک خلاء عمیق در زنگی آنها ایجاد شده و احساس پوچی و بی ارزشی به آنها دست می‌دهد و افسرده می‌شوند.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی گفت: متخصصین و خانواده‌ها امروز در به تاخیر افتادن ازدواج جوانان و یا بی رغبتی آنها به این مقصر هستند زیرا برخی معیارها و شرایط را برای ازدواج الزام می‌کنند که خیلی مهم نیستند و میتوان به راحتی با ابزارهایی مانند محبت و مهارت‌های زندگی در ازدواج موفق بود اما متاسفانه ترسناک جلوه دادن ازدواج و همچنین مشکلات اقتصادی اولیه جوانان باعث شده ازدواج به تاخیر بیافتد و یا برخی از جوانان برای رفع خلاء های خود به جای همسر و فرزند به دنبال سگ و دیگر حیوانات بروند.

دشتی دیگر دلیل روی آوردن به حیوانات را آستانه تحمل پایین افراد عنوان کرد و افزود: امروز جوانان دوست دارند زود به خواسته‌هایشان برسند و قطعا رسیدن به سگ و گربه و بقیه حیوانات آسان تر است.

وی ادامه داد: علاوه بر این‌ها امر حیوان داشتن به مد تبدیل شده است.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی اذعان کرد: والدین و متولیان فرهنگی باید مهارت‌های زندگی و ارزش‌ها را برای بچه ها و نسل جدید آموزش دهند تا بر اساس مهارت و اصول صحیح زندگی کنند.

انتهای پیام/ح






آخرین اخبار آخرین اخبار