نمایش نمایش

ID : 12675466
سیاست خارجی به سبک اصلاحات؛

کار دیپلماسی لبخند از گریه گذشته است/ از لگد کامرون در نیویورک و تجاوز به زائران در جده تا پیام تبریک به رژیم کودک کش


سیاست های انفعالی وزارت خارجه و البته سیاست اعتدال در برابر جنگ افروزی و تجاوز که اوج آن در پیام تبریک برای عوامل کودتا در عربستان و متجاوزین به مردم مظلوم یمن نمایان شد، نقطه تأسف برانگیزی برای تداوم اهانت های مکرر و بی سابقه به ملت ایران است که این روزها از غرب به خاندان آل سعود نیز تسری یافته است.

به گزارش عصر سیاست به نقل از مرصاد، ارسال پیام تبریک از سوی ظریف برای خاندان آل سعود آنهم برای تغییراتی که در اثر اختلافات بر سر کشتار مردم مظلوم یمن اتفاق افتاده است را می توان در تداوم سیاست انفعالی دولت یازدهم ارزیابی کرد.


نادیده گرفتن جایگاه ایران در معادلات سیاسی منطقه از سوی وزارت خارجه در دو سال اخیر بارها باعث شده است تا کشورهای مداخله جو باور کنند که از منفذ دیپلماسی لبخند می توانند در امور داخلی ایران دخالت داشته باشند.

 

 

توهین نخست وزیر انگلستان به ریاست جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل و ژست گستاخانه وی که با لبخند پاسخ داده شد، گستاخی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بعد از ادای احترام به شهدای مقاومت و شهید عماد مغنیه که با انفعال شدید ظریف همراه بود، توهین تاریا گرونبرگ رئیس هیأت پارلمانی اروپا به هاشمی رفسنجانی در سفر به ایران، سفرهای پی در پی عوامل خارجی کودتای ناکام 88 و دیدار با متهمان شماره یک امنیتی در خاک ایران و....

 


سیاهه بالا در حالی با بی تفاوتی دست اندر کاران سیاست خارجی ایران همراه می شود که بارها در قبال کوچکترین انتقادهای داخلی شخص رئیس جمهور خشم خویش را به منتقدان با ادبیاتی توهین آمیز ارزانی داشته است.


این در حالی است که کمترین انتظار در برابر اتفاقاتی که ذکر شد واکنش نه شخص رئیس جمهور که حتی سخنگوی وزارت خارجه بود که البته اراده ای برای آن وجود نداشت.



همین سیاست های انفعالی باعث شد تا اردوغان پس از گستاخانه ترین عبارات علیه ایران برای سفر به کشورمان دعوت شود و مابقی ماجرا...

 


عدم توانایی وزارت خارجه و وزارت ارشاد در تفکیک خبرنگاران با جاسوس های رژیم صهیونیستی هم باعث شد تا حضور دوهفته ای یکی از مشهور ترین خبرنگاران روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» در ایران رقم بخورد.


وی به گفته خود در طول مدتی که در ایران بوده نقاط مختلف کشور سفر کرده است و با تهیه گزارش و گفتگو و مصاحبه با مردم به کسب خبر از ایران مشغول بوده است.

 


این اتفاق که در سایه سکوت و تساهل مسئولان ذیربط  اتفاق افتاده است، موجب شده است تا بی بی سی در گزارشی عمق ضعف اطلاعاتی و تسامح مسئولان دولت یازدهم را اینطور روایت کند: "علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خبرنگار اسرائیلی را به دغل بازی متهم کرده و گفته که با پاسپورت اروپایی به ایران سفر کرده بود. اما اورلی آزولای به بی‌بی سی می‌گوید با پاسپورت آمریکایی خود به ایران سفر کرد که در آن محل تولدش، اسرائیل، به صراحت قید شده است".



این انفعال در سیاست خارجی با تعجیل های بی سابقه و اشتیاق فراوان برای امتیاز دادن به طرف غربی در مذاکرات نیز به خوبی قابل مشاهده است. به گونه ای که برای تعطیلی چند مرکز پیشرفته هسته ای و نابودی قلب رآکتور آب سنگین اراک و خاموشی چندهزار سانتریفوژ و تقلیل غنی سازی اورانیوم به میزانی که حتی سوخت بوشهر را نیز نأمین نمی کند در قبال برداشتن مرحله به مرحله تحریم ها پس از راستی آزمایی در زمانی نا معلوم، دولت دست از پا نمی شناسد و جشن می گیرد.



همه مجموعه رفتارهای دولت در سیاست خارجی و خشم بی دریق رئیس جمهور با کلمات توهین آمیز در قبال منتقدان داخلی یک طرف؛ هتک حرمت در آور شرطه های عربستانی به دو نوجوان ایرانی قلب هر ایرانی را به درد آورد.



اما نه قلب اصلاح طلبان و جریان های غرب زده ای که حتی اگر سربازان وابسته به غرب عربستان سعودی به دونوجوان ایرانی تجاوز کنند، حتی ترجیح می دهند که واکنش هم نشان ندهند.


اما در این میان هیچ کس باور نمی کرد که وزیر امور خارجه ایران بعد از گستاخی های بی سابقه عربستان نسبت به ایران و کشتار مردم مظلوم یمن که با تهمت های مقامات عربستانی به ایران همراه بود، به آل سعود پیام تبریک ارسال کند.


موضوعی که از روز گذشته تا کنون واکنش های متعددی را در پی داشته است.

 


برخی از رسانه های اصلاح طلب که از تغییرات در عربستان به عنوان کودتای "محمد بن سلمان" پسر ملک سلمان یاد کردند و برای آن تیتر زلزله در عربستان را برگزیدند هم شاید گمان نمی کردند از ظریف خنده رو در برابر همه اهانت هایی که به ایران شد هم چنین پیام تبریکی صادر شود.



وقت کنار آمدن با عربستان نیست

منصور حقیقت پور نایب رئیس دوم کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در خصوص پیام تبریک وزیر امور خارجه به عربستان به دلیل تغییرات سیاسی داخلی این کشور، ضمن بیان اینکه این اقدامات در قالب پروتکل های بین المللی است، اظهار داشت: به نظر من آقای ظریف تاحدودی نسبت به اقدامات عربستان واکنش منفی نشان داده است؛ اما مجلس نسبت به رفتار وزارت خارجه نسبت به عربستان منتقد است. نه صرفا به خاطر این جنس اقدامات وزارت خارجه؛ بلکه ما اصولی نسبت به رویکرد وزارت خارجه نسبت به عربستان منتقدیم.



وی تصریح کرد: رویکرد ما باید نسبت به عربستان تغییر پیدا کند و یک رویکرد سیاسی دیپلماتیک محکم تهاجمی نسبت به عربستان داشته باشیم. ما در حوزه های مختلف نظیر سوریه، عراق، بحرین، یمن و .... از لحاظ سیاسی با رژیم آل سعود درگیریم.



این نماینده مجلس درباره رویکرد وزازت خارجه مبنی بر مماشات کردن با کشورهایی نظیر عربستان سعودی اذعان داشت: من معتقدم باید در سیاست های اصلی مان نسبت به عربستان تغییر رویکرد دهیم و ما در این حوزه دیدگاه هایمان با وزارت خارجه متفاوت است. ما معتقدیم که الان وقت کنار آمدن با عربستان نیست؛ چراکه آنها خطاها و جهالت های استراتژیک زیادی انجام داده اند.

ارسال پیام تبریک وزارت خارجه به سعودی ها اقدام درستی نبود

حجت‌الاسلام موسی غضنفرآبادی، نایب‌رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی  با اشاره به پیام وزیر خارجه کشورمان خطاب به عادل بن احمد الجبیر  و تبریک انتصاب وی به سمت وزیر خارجه عربستان سعودی، گفت: دستگاه وزرات خارجه نگاه دیپلماسی دارد و انگار به موضوعات دیگری که از سوی عربستان در مورد کشورمان صورت گرفته توجه نمی کند.



وی با بیان اینکه وقتی موضوعی مثل حج از سوی مردم کشورمان تعلیق می شود، دستگاه دیپلماسی کشورمان نیز باید در ابراز مواضع خود توجه ویژه ای داشته باشد، تصریح کرد: در چند روز گذشته از سوی سعودی ها هواپیمای کشورمان که حامل کمک های بشر دوستانه به مردم یمن بود تهدید نظامی صورت گرفت لذا وزارت خارجه باید بیشتر دقت کند.



نایب‌رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: وقتی موضوعی مطرح می شود که با حیثیت مردم کشورمان روبرو است باید توجه کرد که منافع مردم چگونه تامین می شود لذا اقدام وزارت خارجه در مورد ارسال پیام تبریک اصلا درست نبوده و وزارت خارجه در تصمیم گیری ها باید بازنگری کند.






جدیدترین ها جدیدترین ها