نمایش
بازگشایی سفارت خانه ها رخدادی مهم و تاثیرگذار در مناسبات انگلیس و ایران است+ تصاویر
به گزارش عصرسیاست به نقل از ایرنا، مراسم بازگشایی و فعالیت کامل سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن با حضور 'مهدی دانش یزدی' معاون وزیر خارجه و محمدحسن حبیب الله زاده، کاردار ایران در انگلستان و مقامات ارشد وزارت خارجه انگلیس انجام شد.
در غیاب 'فیلیپ هاموند' وزیر امور خارجه انگلیس، خانم 'دبورا برونرت' سرپرست معاونت دائم وزارت امور خارجه این کشور به همراه شمار دیگری از مسئولان این وزارتخانه برای شرکت در مراسم بازگشایی سفارت جمهوری اسلامی ایران حضور یافته بودند.
این مراسم در اقامتگاه سفیر ایران با حضور برخی از سیاستمداران انگلیسی ازجمله 'جک استراو'، وزیر امور خارجه پیشین انگلیس، 'ریچارد بیکن' رییس گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران و لرد 'نورمن لامونت' نماینده مجلس اعیان و رییس اتاق مشترک بازرگانی انگلیس و ایران و شماری از میهمانان ایرانی ازجمله روسای نهادهای ایرانی در انگلستان برگزار شد.
مهدی دانش یزدی معاون وزیر خارجه ایران در سخنان کوتاهی در مراسم گشایش سفارت کشورمان در لندن گفت: سفارتخانه های ایران در سراسر جهان، خانه همه ایرانیان است.
معاون وزیر خارجه ایران با تکریم جایگاه ایرانیان ساکن در خارج از کشور، افزود: ما خدمتگزاران مردم ایران هستیم و به این خدمتگزاری هم افتخار می کنیم.
وی با مهم خواندن سفر 'فیلیپ هاموند'، وزیر خارجه انگلیس به ایران و دیدارهای او با مقامات ایرانی افزود: فصل جدیدی در روابط دو کشور در حال آغاز شدن است.
مهدی دانش یزدی همچنین با اشاره به نقش مهم بازگشایی سفارتخانه ها در توسعه روابط دوجانبه انگلیس و ایران،ا فزود: تهران خواهان گسترش روابط و مناسبات همه جانبه با همه کشورها براساس اصل احترام متقابل است.
'محمدحسن حبیب الله زاده' کاردار ایران در انگلستان نیز با اشاره به نشیب و فرازهای مناسبات تهران و لندن در طی چهار سال گذشته، گفت: ایران و انگلیس در پی مذاکرات و توافقات صورت گرفته، از اول اسفندماه 1392 رسما به وضعیت حفاظت منافع پایان دادند و ازآن پس به صورت مستقیم و از طریق کارداران غیرمقیم خود روابط دوجانبه را دنبال کردند.
وی افزود: از ابتدای اسفندماه 1392 ضمن برافراشته شدن پرچم جمهوری اسلامی ایران بر فراز سفارت در لندن، بخش کنسولی سفارت نیز به صورت کامل بازگشایی و کلیه خدمات کنسولی به ایرانیان مقیم ارائه گردید.
کاردار ایران تصریح کرد: مراسم امروز درواقع اعلام بازگشایی و ازسرگیری فعالیت کامل سفارت جمهوری اسلامی ایران در انگلستان است.
وی با اشاره به مناسبات تاریخی ایران و انگلیس گفت: باوجود اشتراکات، اختلاف نظرهایی هم داشته ایم ولی همیشه تلاش کرده ایم راه هایی رو پیدا کنیم که با تأکید بر اشتراکات، مسیر گفت وگوها و تعاملات و نیز روابط سازنده با نگاه به آینده حفظ شود.
حبیب الله زاده افزود: از دو سال پیش، وزارت خارجه ایران و انگلیس، طرح بهبود گام به گام روابط را تدوین کردند که تبادل هیئت های پارلمانی، سفر دیپلمات های دو کشور، دیدار رئیس جمهور ایران و نخست وزیر انگلستان و گفت وگوهای وزیران خارجه دو کشور، بخشی از آن ها بود.
وی بابیان اینکه امروز وارد دوران جدیدی می شویم، گفت: جمهوری اسلامی ایران خواستار برقراری رابطه براساس احترام متقابل و عدم دخالت در امور داخلی دیگر کشورهاست.
حبیب الله زاده با اشاره به آمادگی تهران برای گسترش همکاری هایش با لندن درزمینهٔ های مختلف، افزود: در حال حاضر آقای فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس در تهران بسر می برد و با مقامات ارشد ایران دیدار خواهند داشت و امید می رود این سفر مبنای خوبی برای شکل گیری رابطه ای بهتر شود.
وی همچنین در سخنانش ضمن تشکر از سفارت عمان که حافظ منافع ایران در زمان بسته بودن سفارت ایران در لندن بود، از نمایندگان مجلس عوام و اعیان و وزارت خارجه انگلیس که در مراسم گشایش سفارت ایران حضور داشتند و نیز رسانه ها و ایرانیان مقیم انگلیس تشکر کرد.
خانم 'دبورا برونرت' سرپرست معاونت دائم وزارت امور خارجه انگلیس نیز در این مراسم گفت: حضور افراد شاخص در این مراسم همزمان با حضور وزیر خارجه انگلیس در تهران و بازگشایی سفارت انگلیس در ایران، موضوع خجسته ای است.
وی افزود: برای من مایه افتخار هست که به عنوان نماینده وزارت خارجه انگلیس در این مراسم حضورداشته باشم .
خانم ' دبورا برونرت' همچنین با ابراز خرسندی از بازگشایی سفارتخانه های انگلیس و ایران، گفت: این واقعه سر آغازی برای گسترش مناسبات و همکاری های بیشتر دو کشور بشمار می آید.
وی گفت: تاریخ روابط دو کشور ایران و انگلیس، بسیار طولانی است و وزارت خارجه انگلیس امیدوار است این روابط، به سرعت گسترش یابد.
'ریچارد بیکن' نماینده مجلس عوام و رییس گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران نیز در سخنان کوتاهی گفت: برای من مایه افتخار است که به عنوان نماینده احزاب پارلمان در این مراسم حضور می یابم.
وی نیز بازگشایی سفارت خانه های ایران و انگلیس نیز را رخدادی مهم و تاثیر گذار در مناسبات روابط دو کشور توصیف کرد.
بیکن با ارائه گزارشی از سفر سال گذشته میلادی هیئت پارلمانی انگلیس به ایران گفت : ممکن است موضوعاتی درگذشته اتفاق افتاده باشد که مورد تایید ما نباشد ولی باید آینده جدیدی از روابط را طراحی کنیم.
وی افزود: اگرچه چالش ها بر سر راه روابط دو کشور فراوان است، فرصت های فراوانی نیز وجود دارد و در موضوعات گوناگون فرهنگی، بازرگانی و سیاسی، زمینه های همکاری دو طرف، کاملا فراهم است .
رئیس گروه دوستی انگلیس با ایران در همین حال گفت: لازم است به توانمندی های ایران در تثبیت ثبات و صلح در منطقه خاورمیانه توجه لازم صورت گیرد.
'نورمن لامونت ' رییس اتاق بازرگانی انگلیس و ایران نیز در این مراسم با اشاره به دیدارهایش از ایران گفت: ایران کشوری عالی هست.
وی با اشاره به اهمیت مذاکرات هسته ای ایران و گروه پنج به علاوه یک و توافق مهم وین تصریح کرد: ایران برخوردار از نقش و قدرت زیادی در خاورمیانه است و این توافق راه را برای استفاده از توان تهران برای حل مسایل منطقه باز می کند.
رییس اتاق بازرگانی انگلیس و ایران تصریح کرد: ایران به لحاظ تجاری هم حائز اهمیت است که گشایش سفارتخانه ها می تواند سبب گسترش مناسبات اقتصادی لندن و تهران شود.
'جک استراو' وزیر خارجه پیشین انگلیس نیز در سخنانی در این مراسم با اشاره به اهمیت توسعه روابط لندن و تهران با توجه به وضعیت کنونی منطقه خاورمیانه گفت: من خرسندیم را از بازگشایی سفارتخانه ها و از گسترش مناسبات دو کشور اعلام می کنم.
وی با اشاره به سفرهای متقابل هیئت های پارلمانی ایران و انگلیس گفت: نتایج این سفرها بسیار مفید و حائز اهمیت بوده است.
وزیر خارجه پیشین انگلیس بابیان اینکه همیشه باید دنبال اشتراکات باشیم، گفت: مساله ای که سبب ناراحتی می شود این است که در مورد ایران و تاریخ آن اطلاعات کافی نداشته باشیم .
وی بابیان اینکه تمدن ایران، بسیار قدیمی تر از انگلیس است، افزود: درمجموع اشتراکات دو کشور فراوان و اختلافات میان دو کشور کم هستند.
استراو گفت: نقاط مثبت ایرانیان، ازجمله تاریخ غنی، جمعیتی بافرهنگ و تولید ناخالص فراوان، در انگلیس کم تر شناخته شده است و رسانه های انگلیسی وظیفه دارند ایران و ایرانی را به انگلیسی ها، بیش تر بشناسانند.
جک استراو، تصریح کرد روابط خوب دو کشور ایران و انگلیس، علاوه بر این که به نفع مردم دو کشور است، برای ثبات منطقه و صلح جهانی نیز مفید است.
بازگشایی سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن همزمان با بازگشایی سفارت انگلیس در تهران با حضور «فیلیپ هاموند» وزیر خارجه این کشور صورت گرفت.
سفارت انگلیس در ایران از سال 2011 (1390) تاکنون بسته بوده است و سطح روابط دو کشور به داشتن کاردار غیرمقیم در تهران و لندن کاهش پیداکرده بود.
در هشتم آذرماه 1390 به دنبال ورود تعدادی از دانشجویان به سفارت انگلیس در تهران، لندن روابط سیاسی و دیپلماتیک خود را با کشورمان قطع و از دیپلمات های ایرانی نیز خواست خاک این کشور را ترک کنند.
اما به دنبال دیدار وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و انگلستان در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در تاریخ اول مهرماه 1392 و متعاقب دیدارهای برگزارشده بین مسئولان وزارت امور خارجه دو کشور در نیویورک و ژنو، وزارت امور خارجه 20 آبان 1392، محمدحسن حبیب الله زاده را به عنوان کاردار ترددی کشورمان در انگلیس تعیین و به طرف انگلیسی معرفی کرد.
همزمان با این اقدام ، وزارت امور خارجه انگلیس نیز «آجای شارما» را به عنوان کاردار غیرمقیم خود در تهران معرفی کرد.
شارما از سال 2012 میلادی رییس بخش ایران در وزارت خارجه انگلیس بوده و در خلال سال های 2007 تا 2008 نیز به عنوان معاون سفیر انگلیس در تهران فعالیت کرده است.
ایران و انگلیس در پی مذاکرات و توافقات به عمل آمده، از اول اسفندماه 1392 نیز رسما به وضعیت حفاظت منافع پایان دادند و ازآن پس به صورت مستقیم و از طریق کارداران غیرمقیم خود روابط دوجانبه را دنبال کردند.
از ابتدای اسفندماه 1392 همچنین بخش کنسولی سفارت ایران در انگلیس به صورت کامل بازگشایی و کلیه خدمات کنسولی به ایرانیان مقیم ارائه گردید.
از همان تاریخ نیز پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران بر فراز ساختمان سفارت در منطقه «کنزینگتون» لندن و اماکن دیپلماتیک کشورمان در لندن برافراشته شد.
هم اکنون بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن فعال است و خدمات کنسولی به ایرانیان مقیم ارائه می کند.
Related Assets:
جدیدترین ها
-
روزهای سخت دولت از راه رسید/ اعتراض به فردی که پیروزی روحانی را قطعی اعلام کرده بود!/پایتخت اصلاحات که می گفتید، همین بود؟! (Opens New Window)
-
فیلم/ واکنش مردم یزد به سخنان انتخابانی معاون پارلمانی روحانی در نمازجمعه یزد (Opens New Window)
-
سخنرانی معاون روحانی در نماز جمعه یزد نیمه تمام ماند (Opens New Window)
-
صراف ها: بانک مرکزی ارز نمیدهد، دلار نیست (Opens New Window)
-
اعلیحضرت خائن؛ تیتر بزرگ روزنامه مصری برای پادشاه عربستان (Opens New Window)
-
اعتراف ظریف به فریب خوردن از جان کری (Opens New Window)
-
مزخرف، فاجعه و پوپولیستی؛ همه اظهارات آخوندی درباره مسکن مهر + جدول (Opens New Window)
-
نگاهی به نقش فتنه 88 در اعمال تحریمها علیه مردم ایران (Opens New Window)
-
قیمت دلار از قله 4000 هزار تومان هم گذشت (Opens New Window)
-
اعدام نجومیبگیران پیشکش با حمایت از متخلفان به مردم توهین نکنید (Opens New Window)
-
فیلم/ چالش مانکن در دولت تدبیر و امید! (Opens New Window)
-
محل اختفای ابوبکر البغدادی سرکرده داعش لو رفت (Opens New Window)
-
شیعه و سنّیِِِ آمریکایی دو لبه یک قیچیاند/ انگلیس از دو قرن پیش منبع نکبت برای ملتها بوده است (Opens New Window)
-
آغاز قریبالوقوع عملیات ارتش سوریه در حلب/ عملیات خروج تروریستها از حلب معلق شده است (Opens New Window)
-
ظریف طی نامهای به موگرینی خواستار برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام شد (Opens New Window)
-
حقوقهای نجومی و هراس دولت یازدهم از دومینوی افشای فساد (Opens New Window)
-
آقای جهانگیری منافع ملی را قربانی اهداف و اغراض زودگذر جناحی نکنید (Opens New Window)
-
سه ماه از زمان وعده دادهشده برای بسته شدن پرونده مسکن مهر گذشت (Opens New Window)
-
علیرغم بدعهدی آمریکا باید از برجام حفاظت کرد! (Opens New Window)
-
ثبت بزرگترین پیروزی ارتش سوریه بر تروریست ها (Opens New Window)
یادداشت
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|