حل «بحران آب» در کشور به مشارکت مردم نیاز دارد
به گزارش یزد رسا به نقل از خبرنگار یزد آوا، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان با اشاره به برنامههای خود در سفر به یزد، ایجاد فروچالهها به دلیل برداشت بی رویه از آبهای زیرزمینی در دشت ابرکوه به ویژه به دلیل نزدیکی به شهر را از تهدیدات و آسیبهای جدی عنوان کرد.
وی اظهار کرد: شکافهای ایجاد شده تا 22 متر نیز میرسد که این نشستها در نقاط مختلف کشور نیز مشاهده میشود و مقرر شد مسئولان استان بررسی جامعی از این مسئله داشته باشند تا بتوان با مطالعه دقیق به حل این مشکل رسیدگی کرد.
اسماعیل نجار با اشاره به خشکسالی و کم آبی در استان یزد، مدیرت مردم یزد در مصرف آب را زبانزد در کشور خواند و افزود: طبیعی است که چنانچه مشارکت مردم برای حل مسائل و مشکلات وجود نداشته باشد، به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید با این حال خواسته شده تا برآوردی از استان انجام شده و به دولت منعکس شود تا بتوان گامی در جهت بهبود این وضعیت برداشت.
وی در ادامه به خساراتی که آفت مگس مدیترانهای به باغات استان وارد کرده اشاره کرد و ادامه داد: مشکلاتی چون خشکسالی، سرمازدگی، آنفولانزای مرغی، تب برفکی و غیره در سراسر کشور وجود دارد که تمام این مسائل باید مهار شود و اقداماتی در این راستا انجام شده است.
معاون وزیر کشور گفت: سال گذشته 1000 میلیارد تومان برای حمایت از کشاورزان و جبران بخشی از خسارت خشکسالی پرداخت شد که این مبلغ طبق ابلاغیه دولت برای امسال به یک هزار و 350 میلیارد تومان افزایش یافته است.
نجار با اشاره به ضرورت استفاده از بیمه توسعه کشاورزی گفت: سال گذشته 80 میلیارد تومان به صندوق بیمه عشایری و روستاییان پرداخخت شد و برای امسال هم 100 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آلودگی هوا، لازمه حل این مشکل را در همکاری و مشارکت مردم عنوان کرد و ادامه داد: افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی شهری، استفاده از وسایلی که آلایندگی کمتری دارند و کنترل کاهش آلایندگی صنایع و کارخانهها میتواند نقش موثری در کاهش آلودگی هوا داشته باشد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور وجود ریزگردها را در آلودگی هوا موثر دانست و افزود: منشا و کانون 80 درصد از ریزگردها در خارج از کشور است و استانهایی نظیر خوزستان، سیستان و بلوچستان و کرمان نیز از کانونهای داخلی تولید ریزگرد محسوب میشوند که این مسئله ریزگردها به عنوان ابر بحران یکی از بیشترین دغدغههای دستاندرکاران مدیریت بحران کشور است.
نجار با بیان اینکه خشکسالی و کم آبی تنها مختص به استان یزد نیست، گفت: سال گذشته بیش از 800 میلیارد تومان برای حمایت از 520 شهر کشور که با تنش آبی مواجه بودند پرداخت شد و این مشکل میتواند با مدیریت مصرف آب و مشارکت بیش از پیش مردم حل شود و استان یزد میتواند با پیشینهای که در این زمینه دارد الگویی برای دیگر استانها باشد.
انتهای پیام/ف
Related Assets:
-
ورود استان یزد به هفدهمین سال خشکسالی/ دستگاهها آمادگی لازم را برای مقابله با بحرانها ندارند
-
تلاقی خشکسالی و سرما؛ خطری برای کشاورزی استان
-
یزد؛شاخص ترین استان در زمینه هدر رفت آب/بدون خط انتقال،تامین آب مورد نیاز استان یزد امکانپذیر نیست
-
کاهش 93 درصدی بارندگی در ابرکوه/ مردم باید از وضعیت بحرانی آب مطلع شوند
-
از دست رفتن «جمعیت روستا» نخستین پیامد خشکسالی در اشکذر
-
تهدید جدی استان یزد با افت یک متری آبهای زیرزمینی و نشست زمین
-
بروز بحران سفره های آب زیر زمینی در کشور