ID : 6780515
رییس منابع طبیعی تفت:

خشکسالی، 40 درصد علوفه تولیدی مراتع تفت را کاهش داد


رییس منابع طبیعی تفت گفت: خشکسالی های پی در پی موجب کاهش 40 درصدی علوفه تولیدی مراتع منطقه و کاهش یک سوم دام وابسته به مراتع شهرستان شده است.

به گزارش یزد رسا، علی زارع رییس منابع طبیعی تفت ایرنا گفت: خشکسالی به دوره ای گفته می شود که میزان بارندگی آن نسبت به میانگین بلندمدت کاهش یابد.

به گفته وی آنکه این پدیده نامبارک به خشکسالی ضعیف، متوسط، شدید و بسیار شدید تقسیم بندی می شود.

زارع اظهار کرد: خشکسالی به طور مستقیم و غیر مستقیم بر عرصه های طبیعی اثر داشته و باعث بروز خسارتهای عدیده ای بر مراتع،جنگل ها و حوضه های آبخیز می شود.

وی مهمترین حوزه های آبخیز استان یزد را شهرستانهای تفت و مهریز ذکر کرد.

به گفته این مسوول این حوضه های آبخیز بعنوان بستر فعالیتهای کشاورزی،دامداری و معیشتی آبخیزنشینان، نخستین بخشی است که تحت تاثیر خشکسالی قرار می گیرد.

وی اضافه کرد: همچنین کاهش آب سفره های زیرزمینی و در پی آن کاهش بهره وری فعالیت های کشاورزی و بیولوژیکی ملموس ترین اثر خشکسالی محسوب می شود.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تفت، کاهش تولید علوفه مراتع و محصولات فرعی جنگل و مرتع را از دیگر اثرات خشکسالی بر عرصه های طبیعی ذکر کرد.

زارع افزود: در سالجاری برای حفظ رویشگاههای محصولات فرعی شهرستان تفت بهره برداری از گیاهان دارویی و صنعتی مثل انغوزه به کلی ممنوع شده است.

وی اظهار کرد: طبق میانگین 30 ساله، میانگین بارش نرمال شهرستان تفت 3/195 میلیمتر است و این در حالیست که میانگین بارش سال زراعی 92-93 آن 1/123 میلیمتر بوده است.

این مسوول افزود: طبق ارزیابی های انجام شده، تفت در سالجاری با 36 درصد کاهش بارندگی با خطر خشکسالی متوسط روبروست ضمن آنکه سطح عرصه های طبیعی در معرض خشکسالی نیز 560 هزار هکتار در برآورد شده است.

زارع یادآور شد: بروز خشکسالیهای مستمر،کاهش زادآوری و خطر نابودی مراتع ،بروز آفات و امراض گیاهی و تهدید ذخایر ژنتیکی گیاهی را در پی داشته و منجر به کاهش سطح مراتع و پیش روی اراضی بیابانی شده است.

به گفته وی تشدید فرسایش بادی و طوفان های ماسه ای از نتایج بارز آن است که خود منجر به مشکلات زیستی و اقتصادی جبران ناپذیری شده است.

شهرستان تفت در 20 کیلومتری مرکز استان یزد دارای 438 هزار و 720 هکتار مرتع، 118 هزار و 660 هکتار اراضی بیابانی و 2591 هکتار جنگل زیر پوشش منابع طبیعی می باشد.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.