ID : 11986089
یاداشت/ مصطفی قاسمی پور

قند پهلو


و براستی این همه مذاکره و توافق و تعطیلی هسته ای چه چیزی برای ما داشته است؟ میگویند قرار است قطعنامه های شورای امنیت برداشته شود!! جل الخالق گروه الحوثی یمن نیز این قطعنامه ها را به سخره می گیرد آنوقت ایران...

یزد رسا به نقل از سرو ابرکوه؛ در دنیای به سرعت رو به رشد کنونی علومی هستند که آقایی کردن در آنها بقای ابرقدرتی شما را در آینده تضمین و دیگران را مقلدین شما خواهد کرد. این علوم به، هایتک یا فن آوریهای برتر معروف بوده و از 7 دانش در برگرفته آن، دانش هسته ای یکی از آنهاست. در بعد دیگر قضیه برای کشور ایران  تمدن نوین اسلامی دارای دو بعد سخت افزاری و نرم افزاری بوده که در بعد نرم افزاری مسائلی چون سبک زندگی اسلامی بررسی می شود و سخت افزار تمدنی، رشد علمی و زیرساختی از جمله هسته ای را در برمی گیرد.


لذا دانش هسته ای چه از بعد رفع نیازهای آتی و قرار گرفتن در جمع دارندگان هایتک مد نظر است و چه برای تامین بخش زیادی از راه تمدن نوین اسلامی. ممزوج شدن این دو بال با غرور ایرانیها پیوند خورده و قطعا در دهه های آینده هر که هسته ای تر است کدخدای جهان خواهد بود.

 


براین اساس ایران اسلامی پس از دوره تاسف بار تعلیق کارخانه های هسته ای خود در دوسال پایانی اصلاحات ، از تابستان 84 با تکیه بر جوانان خود به سرعت راه هسته ای شدن را در پیش گرفت و به جمع 8 کشور هسته ای جهان پیوست. ایجاد چندین مرکز فوق پیشرفته هسته ای، تامین نه تنها سوخت راکتورها که غنی سازی بومی 20 درصد و دست یابی به تمامی مراحل پیچیده هسته ای چشم جهانیان را به نظاره نشاند که چطور دستانی خالی با میانگین سنی کمتر از 30 سال این راه غیرممکن را ممکن کرده است.


این دست آورد ارزشمند که سبب احترام ایران در سراسر عالم شد اما راحت بدست نیامد، تقدیم چندین شهید و سالها مقاومت ملت و بعلاوه خستگی جانکاه و جهادی عوامل آن به مقصد رسید. این افتخارات عظیم در مرداد پارسال به دولت یازدهم داده شد تا راه نیمه تمام را ادامه دهد. سال 84 ایران تنها چند عدد سانتریفیوز داشت و 92 بیش از 19 هزار عدد. بعلاوه چندین تن ذخیره غنی سازی.


با روی کار آمدن دولت یازدهم، از همان اول بنا بر این گذاشته شد با حل مسئله هسته ای با غرب، کسب و کار داخلی رونق یابد و از اینرو مذاکرات با سفره مردم حداقل از نظر روانی گره زده شد و رفت و آمدها آغاز.


اینک اما نگاهی داریم به آخرین رویداد یعنی بیانیه لوزان:
1) از همان ابتدا تیم هسته ای و رئیس جمهور محترم بر حفظ خط قرمزهای تعیین شده توسط رهبری تاکید کردند و عنوان نمودند توافقی خوب است که از خط قرمزها عدول نشود. دکتر ظریف نیز مانند آقای روحانی بارها بر حفظ این خطوط تاکید کرده بود. اما براستی این خطوط تعیین شده چه بود؟


لغو کلیه تحریم ها، دو مرحله ای نشدن توافقات، حفظ تمام قد فردو، حفظ تحقیق و توسعه و البته دست یابی 190 هزار سو. اینها مواردی است که قرار بوده نمایندگان ملت آنها را به دست آورده و بنا بر مصاحبه های چندین باره شان حقانیت ایران را ثابت کنند.


2) ایران با تدبیر دولت قریب 15 ماه است که اورانیوم 20 درصد خود را نابود کرده و با قطع آبشارهای سایت های خود دسترسی محدود شده آژانس را برداشته است. در این 15 ماه در عوض طرف مقابل 100 بار ایران را تحریم و بیش از 15 بار تهدید حمله نظامی کرد و صد البته 4 میلیارد دلار از 130 میلیارد دارایی بلوکه ای که معلوم نشد کی داد و کی گرفت!!


3) طبق آنچه ایران در لوزان پذیرفته زیرساخت ها و دستگاه های فردو جمع و زیر نظر آژانس در انبار نگهداری می شود اما فردو تعطیل نشده و تبدیل به آزمایشگاه فیزیک خواهد شد!! در واقع ایران در قلب کویر، صدها متر زیر کوه را کنده و با هزینه ای سرسام آور محلی درست کرده که اکنون آزمایشگاه شده است! آزمایشگاهی که در همین خیابان های تهران هم میتوان داشت!!


4) در مورد 190 هزار سو تیم هسته تنها 6 هزار سانتریفیوژ نسل یک را پذیرفته که جمعا می شود 6 هزار سو!! گفتنی است 190 هزار سو را خود کارشناسان هسته ای اذعان کرده اند که برای آینده کشور نیاز است. پس 190 هزار تا هم شد 6 هزار تا!!


5) در مورد لغو کلیه تحریم ها، تحریم های مربوط به موشک های سپاه، مباحث تروریسم و البته حقوق بشر بی هیچ خدشه ای به قوت خود باقیست و در مورد تحریم هسته ای ایران صرفا تخفیف تحریمی گرفته نه لغو تحریم!!. یعنی از 4 قسم تحریم، 3 مورد آن صد در صد پابرجا و یکی آن هم بصورت کاملا مبهم تخفیف دار شده است. و البته حتما میدانید از 18 تحریم آمریکا علیه ایران 16 مورد آن با اختیار کنگره بوده و حتی اگر آمریکا به همه تعهداتش عمل کند دو تحریم برداشته میشود و از این دو مورد یکی از آنها ارزش چندانی نیز ندارد و16 تحریم  کنگره به قوت خود باقیست!!.


6) برخلاف آنچه عنوان میشود این بیانیه شکل توافق داشته و کاملا الزام آور و دارای بار حقوقی می باشد. پس از توافق ژنو که هولوکاست هسته ای را ثمر داد حال سندی دیگر ما را ملزم به یکسری دیگر از کارها کرده است. اینها را وقتی خوب انجام دادیم تازه نوبت نگارش توافق نهایی میشود و سپس بحث بر سر تحریم ها و سپس راستی آزمایی کارهای ایران و نهایتا لغو تحریم ها آنهم صرفا از نوع هسته ای!! مذاکرات نه تنها یک مرحله ای و دومرحله ای نشد که بنظر میرسد توافق چندمرحله ای در پیش است که زمان را از ما میگیرد چون این تاسیسات و سانتریفیوژهای ماست که از کار مانده اند!!


7) در مورد تحقیق و توسعه که خود آقای ظریف به پذیرش سطح محدودیت اذعان کرده است. بد نیست بدانید که ایران تا 15 سال آینده هیچ تاسیسات هسته ای جدیدی حق ندارد بسازد و به مدت ربع قرن یعنی 25 سال کلیه اقدامات ما زیر نظر نظارت شدید و مداوم غرب خواهد بود!!.
8) دیشب بعد از قرائت بیانیه یا همان توافق نامه الزام آور اوباما آنرا خوب توصیف کرد و امروز روزنامه اشپیگل صراحتا اعلام کرد آمریکا هرآنچه که میخواست طی یک توافق خارق العاده بدست آورد. هاآرتص اسرائیل نیز نوشت که توافق لوزان مطلوب اسرائیل است.


9) طی این توافق هسته اصلی راکتور تولید پلوتونیوم یا نابود میشود یا از کشور خارج میگردد، 9 هزار و 700 کیلوگرم اورانیوم کاملا نابود شده و تنها 300 کیلو آن باقی خواهد ماند و 13 هزار سانتریفیوژ برچیده و در انبار تحت نظر آژانس نگهداری خواهد شد!. ایران تا 15 سال حق ندارد فراتر از راکتور اراک و نیازش آب سنگین تولید کند و در صورت تولید زیادتر اجبارا باید به کشور دیگری بفروشد!!!.


10) دیشب جناب خرازی ضمن آرزوی از درگاه خداوند برای تیم هسته ای افاضه نمودند که غرب میگفت هیچ سانتریفیوژی در فردو نباید باشد و ما هزار تا خواهیم داشت!. این همان به مرگ گرفتن و به تب راضی شدن خطرناکی بود که رهبری بارها بر آن تاکید کرده بودند ولی افسوس..


11) درست در ظهر روزی که همه تعهدات سنگین را تیم هسته ای قبول کرده بود سخنگوی کاخ سفید از حمله نظامی به ایران سخن گفت!! آقای ظریف بارها گفته بود اگر طرف مقابل زیاده خواهی کند مذاکره را ترک خواهد کرد و البته دیشب گفت که تیم ایرانی مقاومت به خرج داده اند. حال باید پرسید که از 190 هزار سو به 6 هزار سو قانع شدن آنهم با مقاومت، آیا زیاده خواهی غرب نبوده است؟


12) گرچه دلواپسی یاران انقلاب و متخصصان هسته ای با برچسب های بیسواد، بزدل، بی شناسنامه و تازه به دوران رسیده روبرو شد ولی گذشت زمان نشان داد این بزدلهای بیسواد خیلی هم بیراه نگفته اند و دلواپسی شان بجا بوده. دولتی که هسته ای را با 10 تن اورانیوم و 20 هزار سانتریفیوژ و دهها مرکز تحقیقاتی تحویل گرفت و ما حالا فقط 300 کیلو اورانیوم داریم با 6 هزار دستگاه و البته فردوی تغییر کاربری!! و نه تنها عزتی به پاسپورتها نیامد که بیش از 15 بار تهدید به حمله نظامی شده ایم!


13) به ظریف و تیم همراهش پیشنهاد میکنم سری به راهیان نور و مناطق خوزستان بزنند بد نیست بعد از قدم زدن با کری و عکس یادگاری با فابیوس و اطراق در هتل لوزان کمی در رمل های فکه با خودمان و شهدا و این توافق نامه خلوت کنیم.


کلام آخر:
و براستی این همه مذاکره و توافق و تعطیلی هسته ای چه چیزی برای ما داشته است؟ میگویند قرار است قطعنامه های شورای امنیت برداشته شود!! جل الخالق گروه الحوثی یمن نیز این قطعنامه ها را به سخره می گیرد آنوقت ایران...


مصطفی قاسمی پور
انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.