ID : 1019565
رييس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان يزد خبر داد

استان یزد؛ بزرگترين كلكسيون مجتمع انار دنيا /ثبت جهانی 10رقم انار جدید در یزد


رييس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان يزد گفت: مركز تحقيقات يزد با ثبت جهاني بيش از 10 رقم از انارهاي يزد و با داشتن بيش از 762 رقم انار بزرگترين كلكسيون مجتمع انار دنيا مي باشد.

به گزارش يزد رسا، حجت الاسلام بشكاني، حجت الاسلام كهدويي و مهندس شطرنجي از مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان يزد بازديد كردند.

در اين بازديد رييس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان يزد گفت: مركز تحقيقات يزد با ثبت جهاني بيش از 10 رقم از انارهاي يزد و با داشتن بيش از 762 رقم انار بزرگترين كلكسيون مجتمع انار دنيا مي باشد.

دكتر محمد علی مشکوه گفت: در اين مركز كه سعي شده است از علوم و فن آوري هاي روزدنيا استفاده شود بيش از 4 كيلومتر لوله گذاري ، بيش از بيست كيلومتر آبياري قطره اي و يك استخر با گنجايش 5000 متر مكعب وجود دارد.

دكتر مشکوه در ادامه با معرفي بخش هاي نه گانه تحقيقاتي اين مركز به آمار توليد انواع رقم هاي گندم دراين مركز اشاره كرد و گفت: هم اكنون در اين مركز 70 رقم انواع گندم توليد ميشود كه نسبت به اول انقلاب ده برابر شده است

مهندس شطرنجي هم در اين بازديد با اشاره به آمار و ارقام كشت انار در شهرستان يزد گفت:هم اكنون هزارو 69  هکتار از باغات انار شهرستان يزد بارور هستند.

وي میانگین عملکرد محصول انار در هر هکتار را 12 تن عنوان کرد و پیش بینی کرد امسال 12828 تن محصول از باغات این شهرستان برداشت شود.

مدير جهاد كشاورزي شهرستان يزد با بیان اینکه بازار فروش این محصول، استان يزد، استان های های همجوار و درصدي هم صادراتي است گفت: از انارهای برداشت شده برای مصرف تازه خوری ، تهیه رب انار و انار دانه وکنسانتره انار استفاده می شود.

محمد مهدي شطرنجي افزود: ارقام انار کاشته شده در این شهرستان از نوع شیرين شهوار؛ ملس یزدی ، رباب، گبری، ملس ساوه و سریزدی است كه برداشت ارقام زودرس اواخر شهریور ماه و ارقام ديررس اواسط مهر ماه شروع می شود.

وی خاطرنشان کرد: پس از سال 86 که باغ‌های این منطقه با سرمازدگی روبه‌رو شد و تولید این محصول به شدت کاهش یافت با اجراي طرح اصلاح واحیای باغات خسارت دیده پیش بینی می گردد هرساله به میزان تولید و برداشت انار شهرستان یزد اضافه گردد.

دكتر وظيفه شناس كه مسئوليت كلكسيون انار در مركز تحقيقات را بر عهده دارد در توضيحات باغات انار مركزتحقيقات گفت اين مركز با داشتن بيش از 762 رقم انواع انار به كشاورزان استان كمك شاياني انجام ميدهد

وي گفت متوسط توليد انار استان 12 تن در هكتار ميباشد كه كشاورزان با رعايت اصول مديريت باغات انار خود ميتوانند محصول انار خود را به 40-50 تن در هكتار افزايش دهند

مسئول كلكسيون انار مركزتحقيقات درمورد تركيدگي انارها گفت: تركيدگي انار ها بخاطر عدم مديريت صحيح در زمان آبدهي به باغات و استفاده نادرست از كود ها مي باشد.وي در اين زمينه گفت براي درخت انار براساس نوع خاك و نوع آبياري بايد مديريت كشت داشت تا ميزان توليد افزايش پيدا كند.همچنين استفاده از كود هاي حيواني سرد(گاو)،كود نپوسيده حيواني،كود ازته و تناوب كشت درخت انار با هلو،آلو بخارا و يا يونجه را براي حصول نتيجه بهتر مفيد دانست




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.