ID : 10295083
به مناسبت روز دانشجو؛

بررسي مشكلات اردكان از ديدگاه اساتید دانشگاه و دانشجویان


به مناسبت روز دانشجو نشستي به همت گروه خبري اردكان گويا با پنچ تن از اساتيد دانشگاهي و جمعي از دانشجويان برگزار شد.

به گزارش یزد رسا به نقل از اردکان گویا، به مناسبت روز دانشجو نشستي به همت گروه خبري اردكان گويا با پنچ تن از اساتيد دانشگاهي و جمعي از دانشجويان برگزار شد.

 

 

دراين نشست هريك از ميهمان ها در مورد موضوع خاصي كه ازطرف گروه خبري اردكان گويا به آنها محول شده بود صحبت کردند،كه اين صحبت ها در پايان مورد نقد و تأييد دانشجويان قرار گرفت. مهمانان اين نشست خبري دكتر عندليب ؛ دكتراي مديرت صنعتي از دانشگاه تربيت مدرس و رئيس دانشگاه علمي كاربردي اردكان ؛ دكتر ناظمي دكتراي حسابداري از دانشگاه تربيت مدرس و رئيس مركز رشد و فناوري اردكان وعضو هيئت علمي دانشگاه يزد در گروه حسابداري ، رضا ملاحسيني دانشجوي دكتراي جغرافیای سياسي دانشگاه تربيت مدرس و دبير سابق انجمن چارسوق كوير؛ محمد بهزادي مقدم دانشجوی دكتراي فلسفه دين از دانشگاه قم و محمد مهديزاده دانشجوي ارشد رشته علوم اجتماعي از دانشگاه علامه طباطبايي بودند .

 

 

دكتر عندليب شروع كننده اين نشست صميمي و چالش برانگيز بود كه در مورد صنعت و بررسي جايگاه صنعت در اردكان صحبت كرد.

 

دكتر عندليب،رئيس دانشگاه علمي كاربردي اردكان گفت:صنعت از كلمه‌ي (صنع) به معناي ساختن و آفريدن است و آن چيز كه از نظر اقتصادي درباره صعنت بحث مي شود ايجاد ارزش افزوده است يعني اين كه روي كالا و ورودي پردازش انجام داده و آن را به خروجي محول سازيد. در زمينه صنعت زير ساخت هاي خوبي در اردكان شكل گرفته كه ميتوان گفت رشد صنعت در اردكان رشدي يك رقمي و قابل ملاحظه ‌اي بوده كه نتيجه تلاش و زحمات دلسوزانه مسئولين اردكاني است و ما شاهد آن هستیم در زمينه رشد و شكوفايي صنعت اردكان تلاش هاي بسزايي انجام داده اند.

 

  وی در ادامه گفت:پيشرفت صنعت باعث حل مشكل بيكاري،كاهش تورم،كاهش جرايم ،كاهش فقرو فساد در جامعه مي شود اما در نه در يك جاي خاص؛  مفهوم توسعه و توسعه يافتگي يك مفهومي است كه بعد از جنگ جهاني دوم در دنيا مطرح شد، بعد از آنكه ويراني هاي خاصي در دنيا شكل گرفت ، كشورهاي غربي و اروپايي به دنبال آن بودند كه با ارائه يكسري از برنامه ها خرابي هاي ايجاد شده را هموار سازند و به نوعي استعمار نو را در جهان پاي گذاري كردند كه در مقابل اين استعمار مقام معظم رهبري بحث پيشرفت الگوي اسلامي ايراني را مطرح كردند، الگويي كه اگر به درستي و كامل در جامعه اجرا شود جايگزين خوبي براي الگوي توسعه يافتگي غربي است كه با فرهنگ ودين و جامعه ايراني اسلامي ما سازگازي دارد. توسعه و توسعه يافتگي همراه با پيشرفت صنعت مححقق مي شود، اگر صنعت رشد داشت با توسعه يافتگي مواجه هستيم. صنعت در چند دهه‌ي گذشته به دنبال اين بود كه كالا يا خدماني را ارائه دهد به دنبال ارائه خدمات، صنعت با صادرات و واردات كالا مواجه بوده كه خود اين كار باعث توسعه يافتي در امر صنعت مي شد، اما زماني بعد از اينكه اين روال يعني توليد خدمات و كالاهاي فيزيكي ، صادرات و ورادات به پيش رفت متوجه شدن كه كه اين روش اگر به همين منوال باشد نه تنها باعث توسعه يافتگي نمي شود بلكه نهايتا از يك جايي به بعد باعث رواج بيكاري،فساد وفقر...می شود. صنعت در دنياي فعلي به سمت ايجاد دانش پيش ميرود و دانش را سرمايه اصلي براي رشد صنعت مي پندارند و ديگر كشورهاي توسعه يافته در جهت توليد كالاي فيزيكي و ارائه خدمات پيش نمي روند مگر اين كه مجبور باشد و اگر قصد توليد كالايي را هم داشته باشد توليد كالاي خود را در كشورهاي ديگر بخصوص كشورهاي آسياي شرقي توليد مي كند كه داراي نيروي كار زياد و هزينه كم است و اگر مجبور به توليد كالا در كشور خود باشند، در توليد به سمت توليد پاك قدم برداشته و توليدي كه آلودگي محيط زيستي نداشته باشد را انجام مي دهند. توليد پاك سه محور محيط زيست،اجتماع واقتصاد را باهم در بردارد و صرفا به اقتصاد تنها نگاه نمي كند و محيط زيست و اجتماع را هم درگير خود مي كند. در جهان امروزي حركت صنعت به سمت توليدات پاك است در حالي كه تا 30سال پيش زماني كه يك كارخانه پاي گزاري مي شد تنها به رشد اقصادي خودش فكر مي كرد و در رقابت بايست كه همه ببازند تا او رشد كند اما در قرن 21 براي آنكه توليدكنندگان كالا رشد اقتصادي خوبي داشته باشند بايد توليد كنندگان ديگر،مصرف كننده،محيط زيست و اجتماع با هم رشد داشته باشند تا زمينه رشد و بالندگي فراهم شود چون به مرور زمان مصرف كنندگان به سمت استفاده از كالاهايي مي روند كه پاك توليد شده باشد و اين زماني است كه فرهنگ جامعه اي رشد كرده باشد تا صنعت آن هم ترقي كند.

 

 

عندلیب ادامه داد: در صحبتهايي كه راجب صنعت داشتم سعي كردم انتقادي به صنعت اردكان نداشته باشم چون خود را صاحب نظر نمي دانم، صنعتي كه در اردكان شيوع كرده براي آنكه بتواند جايگاه خود را براي هميشه حفظ كند و دچار مشكل نشود بايد به سمت توليدات پاك و توليد دانش حركت كند و هدف از رشد صنعت در اردكان بايد توليد دانش باشد زيرا طبق سرشماري سال 90 جمعيت اردكان نزديك به 77هزارنفر بوده و من فكر نمي كنم كه بيكاري زيادي در اردكان وجود داشته باشد كه این جاي تقديرو  تشكر از تمامي مسئولين دارد كه توانسته اند در چند سال كوتاه نرخ بيكاري را در اردكان كم بكنند و اگر رشد سريع صنعت در اردكان خلاف جهت توليد دانش بپيش رود براي شهرستان اردكان مي تواند مشكل ساز باشد.

 

 

نقدهاي دانشجوياني كه در نشست خبري حضور داشتند به صحبتهاي دكتر عندليب گوياي دلسوزي و نگراني براي صنعت جوان اردكان بود، اولين دانشجويي كه بعضي از قسمت هاي صحبتهاي دكتر عندليب را نقد كرد آقاي ثريا(ليسانس علوم سياسي دانشگاه اصفهان و فوق ليسانس علوم سياسي شاخه‌ي روابط بين الملل از دانشگاه تربيت مدرس) بود. آقاي ثريا صحبت هاي خود رو اينگونه شروع كرد: اگر صحبت هايي در بحث نقد مطرح مي شود به معناي كوبيدن شخصيت نيست به معناي چيزهايي هست كه به عيان مشاهده مي كنيم و در كلامي بدون تعارف بيان مي كنيم، آقاي دكتر عندليب گفتند كه رشد صنعت اردكان يك رقمي شده كه جاي خوش حالي دارد اما رشد صنعت در كدام سمت؟! صنعت قرن چندمي؟!

 

صنعتي كه الان در اردكان اتفاق افتاده است آيا صنعت پاك هست؟! آقاي دكتر مشهدي و دكتر اشرفي از بزرگان محيط زيست بيابان ايران و اداره كنندگان مركز تحقيقات علمي بيابان ايران به پديده اي مثل كارخانه شيشه اردكان به ديد تمسخر نگاه مي كنند و براي آن هم علت دارند ومي گوند كه كارخانه شيشه اردكان از سه بعد خنده آور است :

 

1-محيط زيست ؛ پوشش گياهي،پوشش جانوري و آب و هواي اردكان

 

2–بحث منابع طبيعي: كارخانه شيشه اردكان برخلاف تمامي كارخانه هاي شيشه دنيا كه در كنار دريا و رودخانه و مناطق پر آب پاي گذاري شده است در بيابان ساخته شده و در شهري كه خودش با مشكل اساسي آب روبرو است.

 

3-بحث مالي: با برآورد هايي كه اين دو فرد درباره كارخانه اردكان انجام داده اند گفته اند: اين كارخانه تا چندسال ديگر سود آوري دارد و 10 سال آينده بايد منابع مالي كه بدست آورده را بايد در 3بحث خرج كند:

 

1-هزينه سلامت 2-هزينه محيط زيست3-هزينه اوليه.

 

ثریا ادامه داد: كارخانه ها با صنعتي شدن، جنبه هاي اجتماعي زيادي را بدنبال دارند تغير بافت فرهنگي، افزايش بزهكاري ، استعاره جمعيتي، ايجاد مشاغل كاذب، متاسفانه بسياري از افراد جوياي كاري كه وارد شهر ما شدن حدود70درصد داراي مدارك پايين تحصيلي هستند اصلا براي شهر ما خوشايند نيست و اردكان ديگر پتانسيل براي مهاجرت پذيري ندارد ونبايد مسائل سياسي وارد بحث صنعت اردكان نشود.

 

وی در ادامه نقدهای خود گفت :شما مي گوييد صنعت پاك ، محيط زيست هر ساله صنايع پاك اعلام مي كند منتها به اعلام محيط زيست هيچ كدام از كارخانه هاي اردكان پاك نيستند، ما داريم كدام صنعت را رشد مي دهيم صنعت قرن 18-19 يا صنعتي كه پاك است،اردكان ما هنوز به مرحله ي دانش بيان در صنعت نرسيده است بايد مراكز دانش بيان ما بيشتر از كارخانه هاي ما شود.

 

فاطمه ميرجاني(دانشجوي ترم 3 شيمي دانشگاه يزد) دومين نفري بود كه باب انتقاد رو باز كرد و گفت: در صنعتي كه در اردكان در حال پيش رفت است كمتر از تخصص بچه هاي خود شهر استفاده شده يا پيشرفت صنعت بايد در تمامي كشور به طور يكنواخت بسته به پتانسيل هاي موجود باشد و اين طور نباشد كه در يك نقطه شاهد رشد صنعت باشيم صنعتي كه معظلات و مشكلاتي را همراه با خود دارد ولي اين پيشرفت صنعت را چه كسي مديرت ميكند؟ صنعت بايد رشد كند ولي نه با سياست بازي هاي مسئولين.

 

وی ادامه داد: اردكان از منابعي كه دارد درست استفاده نكرده و نمي خواهد كه درست استفاده كند چرا چون تمامي جلسات ما با يك سري شعار و توجيهات تعريفي همراه بوده است.

 

 

جواب دكتر عندليب به اين نقدها جالب بود. دكتر عندليب گفت:متاسفانه بزرگترين مشكل كشور ما اين است كه هر كسي از چيزهايي نقد مي كند كه اصلا در حوزه تخصصش نيست و ما شاهد نقد غير تخصصي هستيم و زماني كه هر كسي در هر جايگاهي خود را صاحب نظر بداند فضاي رواني خوبي را بدنبال ندارد.

 

وی ادامه داد: در صنعت اردكان 60-70 درصد از كاركنان اردكاني به عنوان يك اپراتور ساده مشغلول به كار هستند و شايد به توان گفت بيشتر نيروي متخصص كارخانجات اردكان غيربومي هستند بيشتر به اين خاطر كه تخصص كامل و كافي در زمينه مربوطه را ندارند، رشد صنعت در اردكان رسيده به رشد بهينه و حال از اين نقطه بالا تر رفته و حالا وارد مرحله حساسي شده،بايد در اردكان به دنبال صنايعي باشيم كه سرمايه بر باشند نه كاربر.

 

وی افزود: اگر ما بنشينيم و فقط انتقاد كنيم و بخواهيم مسئولين به حرفهايمان گوش كنند و مشكلات را حل و فصل كنند به هيچ جايي نخواهيم رسيد.

 

 

در ادامه دكتر ناظمي در زمينه مرکز رشد و فناوری و سرمایه گذاری در اردکان صحبت هاي خود را شروع كرد.

 

وي گفت:مركز رشد يك حلقه مفقوده بسيار بزرگي است كه در شهرستان ما فراموش شده است وجود مزكر رشد براي يك شهر كه مي خواهد هم از نظر صنعتي و هم از نظر توليد دانش درصنعت رشد كند حياتي مي باشد.

 

دكتر ناظمي گفت: از مراكز رشد يك درجه بالاتر پاك هاي علم وفناوري هست و بعد از آن شهرك هاي علمي تحقيقاتي كه تنها در اصفهان اين مجموعه دايرمي باشد. رتبه پارك علم و فناوري استان يزد رتبه بسيار خوبي در بين ديگرمراكز استان دارد و استان يزد اولين منطقه ويژه پارك علم و فناوري در كشور است منطقه ويژه يعني منطقه اي كه تنها شركت هاي پاك قرار است در آنجا تاسيس شوند. زير مجموعه پاركهاي علم وفناوري در شهرستان ها بنا به درخواست و پيگيري خود شهرستان مزاكر رشد است و هدف ايجاد پارك هاي علم و فناوري، شهرك هاي علمي تحقيقاتي و مراكز رشد حمايت از نو آوري ها و اختراعات مي باشد. شما زماني در يك جا مي توانيد بر اساس مصوبات يك مركز رشد را پاي گذاري كنيد كه 19 الي 15 شركت فناور را بكار بگيريد. موفق ترين مركز رشدي كه فعلا در استان در حال فعاليت است مركز رشد ابركوه مي باشد كه در حدود 11سال از فعاليت اين مركز مي گذرد و توانسته 16 شركت فناور را زير مجموعه مركز رشد خو قرار دهد.

 

وی ادامه داد : متاسفانه بايد با صراحت كلام گفت مركز رشد اردكان از سال 88 با گروه هاي مختلفي بنا به راه اندازي شد ولي متاسفانه تا به امروز اين مركز نتوانسته فعاليت خود را به صورت جامع و كامل شروع كند شايد يكي از دلايل آن عدم حمايت مسئولين از اين مركز باشد بايد اين را گفت مركز رشد اردكان بعد از ابركوه تنها شهرستاني بود كه توانسته بود مجوز اصولي مراكز رشد را بگيرد.

 

ناظمی افزود: شهرستان اردكان نسبت به ديگر شهرستان هاي استان از لحاظ فناوري ها و نوآوري ها رتبه اول را دارد، مجموعه مركز رشد اردكان كه از اواخرتير ماه به طور جزئي شروع به فعاليت كرد توانسته تا الان حدود 12 طرح دريافت كند كه خود اين يك ركورد در بين برخي مراكز رشد ديگر محسوب مي شود و اين نشان دهنده اين است كه چقدر دانشجويان اردكاني پتانسيل نوآوري... را دارد.

 

 

دكتر ناظمي گفت: دنيا دارد به سمت خدمات به پيش مي رود ؛  اشتغال و پول را دربحث خدمات تعريف مي كنند و صنعتي كه ما براي خود تعريف مي كنيم و داريم را ديگر اصلا قبول ندارند بايد ما در شهرستان براي اشتغال زايي به دنبال شركت هاي خدماتي باشيم نه شركت هاي توليدي.

 

وی ادامه داد: مركز رشد و فناوري جايي است كه پذيراي ايده هاي جوان مي باشد ايده هايي كه شايد به نظر خود فرد هم حتي معقول جلوه نكند. اين مراكز با روال هايي كه دارند مشخص مي كند كه اين ايده آيا قدرت و قابليت انجام و سرمايه گذاري را دارد يا نه و اگر پذيرفته شد امكانات و كمك هاي مالي خوبي به افراد داده مي شود كه فرد مي تواند ايده خود را به نام خود عملي سازد. بناي تاسيس مركز رشد و فناوري اردكان درسال 88  با محوريت صنايع محصولات كنجدي، صنايع فولادو... در شهرستان ما بجز صنايع پاك محصولات كنجدي جاي كار دارد، محصولات كنجدي محصولاتي هستند كه در دنيا طرفداران زيادي دارند اما شهرستان ما براي اين كه بازار هاي داخلي و الخصوص بازارهاي خارجي را در دست بگيرد كار خاصي انجام نمي دهد متاسفانه ما در اردكان اصلا صادرات محصولات كنجدي به خارج از كشور را نداريم محصولي كه مي توان با درج يك گواهينامه حلال به كشورهاي ديگر صادر شود و براي شهرستان سودآوري داشته باشد.

 

سوال محسن فتوحي دانشجوي ارشد مدريت مالي دانشگاه يزد از دكتر ناظمي در اين رابطه كه بيشتر سطوح بالاي مديرتي در اردكان تحت اختيار افراد غيربومي شهر مي باشد و مسئولين شهرستان رسيدگي و همياري خوبي با دانشجويان ندارد چطونه يك دانشجوي تحصيل كرده اردكاني مي تواند به خود باوري برسد و بتواند جايگاه خود را در شهرستان حفظ كند گفت: ما بايد واقع نگر باشيم و محدوديت هايي كه هست را در نظر بگيريم و با توجه به محدوديت ها انتقاد كنيم و راه حل بدهيم، اينكه شما گفتيد در سطوح بالاي مديرتي نيروهاي بومي شهرستان جايگاهي ندارند بايد اين را گفت كه ما يكي از مشكلاتي كه در مركز رشد داريم اين است كه براي تحقق يك طرح بايد پروسه اي طي شود تا به سرانجام برسد ولي متاسفانه فردي كه ايده خود را در مركز رشد طرح مي كند پيگيري و پشتكار و تلاش لازم را ندارد، زماني كه ما در بعضي از قسمت ها وارد مي شويم مي بينيم كه بعضي از قسمت هاي كاري مستلزم داشتن بعضي مدارك هست ولي متاسفانه ما در شهرستان و يا شايد از استان كسي را نداريم كه اين مدرك را داشته باشد به همين خاطر فرد غير بومي جايگزين افراد بومي مي شود.

 

 

رضا ملاحسيني سومين نفري بود كه در حوزه فرهنگي وميراث فرهنگي صحبت هاي خود را اينگونه شروع كرد و گفت: دغدغه اي كه امروز بخاطر آن دورهم جمع شده ايم دغدغه ‌ي خوبي است ، فرايندي در طي سال هاي گذشته طي شده و امروز در نقطه ‌ي پرش آن هستيم فرايندي تحت عنوان صنعتي شدن شهرستان فرايندي كه در همه‌ي دنيا در حال اتفاق است و به ذات خود پيشرفت را به همراه دارد، اما بحث ما اين جاست كه هر نقطه اي براي خود داراي مختصاتي است، مختصات طبيعي و مختصات انساني و يك فرايند واحد در يك نقطه جغرافياي واحد اثرات واحدي را ندارد و مشكل ساز و درد سرساز خواهد بود.

 

وی ادامه داد : استان يزد يه منطقه كويري است و در مختصاتي قرار گرفته كه در طول تاريخي كه در آن قرار داشته مي توان غلبه طبيعت برتمدن را به وضوح مشاهده نمود و هرچيزي كه دارد بنا به پتانسيل وشرايط خاصش بوده جمعيت زيادي را پذيرا نبوده است و مردم اين خطه متناسب با شرايط حاكم بر اين استان زندگي مي كرده اند و از آداب و فرهنگ و منش خاص خود برخودار بوده اند اما حالا اين استان و شهرستان بطور سريع وارد فرايندي تحت عنوان صنعتي شدن مي شود، استاني كه جمعيت محدودي داشته و تعاملاتش بيشتر دروني بوده و شهري مهاجر فرست بوده تا مهاجر پذير يك آن شهري مهاجر پذير مي شود واين صنعتي شدن اردكان همانند سيلابي است كه در يك جوي كوچك جاري شده و اردكان اصلا گنجايش آن را نداشته است.

 

 

ملاحسینی گفت: متاسفانه ما زماني كه مي خواستيم صنعت را وارد اردكان كنيم براي آن برنامه اي نداشته ايم و بي برنامه صنعت را وارد شهرستان كرده ايم و حال با مشكلاتش گريبا گير هستيم خيلي خوب است مردم اردكان در همين اوايل صنعتي شدن اردكان زنگ خطر را بصدا در آورده اند و دلشان براي اردكان مي سوزد و بدنبال راه چاره هستند ولي بايد يك بار بطور اساسي و تخصصي مسئولين شهرستان و صاحب نظران اردكاني نسبت به رفع مشكلات شهرستان اقدام كنند ولي مشكل اينجاست كه حرف زدن هايمان هيچ گاه تبديل به خواست اجتماعي نمي شود.

 

ملاحسینی اظهار داشت : در بحث ميراث فرهنگي بايد بگويم كه ميراثي كه ما امروز در دست داريم ميراث است نه يك چيز عتيقه ؛  ما اگر در بعضي طرحها به گذشته بازگذشت كنيم مطمعنا به عقب افتاده و بازگشت به عقب نيست بسياري از طرحهاي گذشتگان ما در حال حاضر راه حل هاي اساسي برنامه هاي ماست،متاسفانه زماني كه تكنولوژي وارد شد ما بسياري از راهكارهاي سنتي را كنار گذاشته ايم و آن ها را امل گري مي دانيم در صورتي كه راه و روشي كه با موجوديت ما سازگار بوده را رها كرده ايم. نيكان ما شبكه ‌گسترده قنات را درست كرده اند كه طي 700 سال جوابگوي مردم كوير بوده است ولي ما هنوز نتوانسته ايم شبكه ‌فاضلاب را به سرانجام برسانيم، معماري سنتي كه  در شهرستان داشته ايم بايد گفت جزء مدرن ترين معماري هاي جهان است معماري كه در نهايت سادگي و زيبايي تمامي امكانات و سيستم هاي لازم براي زندگي است.

 

در بحث ميراث معنوي و هويت فرهنگي شهرستان رضا ملا حسيني در اين نشست خبري گفت:اگر ما از ميراث فرهنگي و هويت فرهنگي و ملي خود پاسداري نكنيم آن هم الان كه بحث ادغام فرهنگي مواجه هستيم ديگر هويتي نداريم كه به نسل خود به عنوان شناسنامه فرهنگي و هويتي بدهيم.

 

 

محمد بهزادي مقدم يكي ديگر از مهماناني بود كه در حوزه فرهنگ در اين نشست خبري شروع به صحبت كرد وي گفت:صحبت هاي بنده تنها حاشيه‌اي است بر صحبت هاي ديگر دوستان،همه‌ي ما مي دانيم كه در حال حاضر در دنياي كنوني ديگر مثل گذشته به تكنولوژي نگاه نمي شود و ديگر نگاه توليدي به تكنولوژي ندارند و الان در جهان تكنولوژي به سمت مديرت تكنولژي و مديرت دانش به پيش مي رود. در اوايل تكنولوژي به عنوان چيزي كه به ما كمك مي كند فعاليتي را ساده تر و آسان تر انجام دهيم ديده مي شود و تنها به عنوان يك كمك يار تلقي مي شد ام به مرور زمان ديدگاه هاي زيستي،فرهنگي ،محيطي و اجتماعي به آن افزوده شد و تكنولوژي از ديد مصرف گرا بودن خارج شده است.

 

وی افزود : بايد توجه شود كه تكنولوژي مورد اساسي شهرها قرار نگريد چون اگر محور قرار داده شده تمامي برنامه هاي ديگر مرتبط و در راستاي تكنولوژي ساخته مي شود و اين اصلا براي يك شهر خوب وشايسته نيست. در فضاي فرهنگي شهر بايد متولياني كه مسئول هستند نقشه جامعي ازفرهنگ شهرستان ترسيم كنند كه فضاهايي كه ما در اردكان داريم و توان فرهنگي دارند و قسمت هايي كه در صدد آسيب فرهنگي هستند مشخص شود و قوت ها و نقطه ضعف هاي شهرمان را بشناسيم و تا ديگر نشده فكري به حال فرهنگمان كنيم بعد از اين كه بشينيم افسوس بخوريم و بايد در فضاي صنعتي شهر نيز نقشه علمي جامعي ترسيم شود و متناسب با پتانسيل ها‌ي شهرستان فعاليت انجام شود.

 

 

و نفر آخري كه در اين نشست محمد مهديزاده بود كه در زمينه مسائل اجتماعي اردكان صحبت كرد و مشكلات اجتماعي شهرستان را كه همزمان با صنعتي شدن شهرستان به وجود آمده را بررسي كرد و گفت: رشته علوم اجتماعي رشته اي انتقادي است كه سعي در حل و فصل مشكلات مردم دارد و قبل از آن كه مشكلي را خواست حل كرد بايد آن را شناخت و بدون فكر و برنامه دست به كاري نزد. اردكان بايد همانند يك بوم شهر فعاليت داشته باشد. بوم شهر به شهر هايي گفته مي شود كه خود كفاهستند نه عنوان خود كفاي كه براي روستا ها مد نظر داريم ،خودكفا يعني انرژي و دانش خود شهر را فرزندان و اهالي آن شهر تامين كنند و در بوم شهرها مثلث محيط زيست، صنعت و اجتماع به چشم مي خورد.

وی افزود: پيامد هاي اجتماعي اردكان در صنعتي شدن شامل این موارد می باشد:

 

1- مهاجرت منفي : مهاجرتي است كه براي شهر بيشتر ضرر را به دنبال دارد و آسيب هاي اجتماعي كه براي شهر بدنبال دارد و سودي براي شهرستان ندارد، متاسفانه در اردكان ما بيشتر مهاجرت منفي صورت گرفته مهاجرتي كه ازسمت جنوب كشور شكل گرفته است.

 

2- افرايش بزهكاري.

 

3- اختلال فرهنگي كه در مدارس شاهد آن هستيم.

 

4-افرايش روپسي گري(نوعي تن فروشي) ، كه باعث سست شدن بنيان خانواده آن هم در شهري مثل اردكان شده است.

 

5- افرايش شغل هاي كاذب يا دلالي مثل بنگاه املاك و بنگاه هاي ماشين:متاسفانه در شهر كارردي مغازه ها تغير پيدا كرده ما در گذشته ايقندر بنگاه املاك در شهر نداشتيم ولي حالا خيباني نيست كه در آن بنگاه املاك نباشد.

 

6-دوگانگي بين مسئولين اردكاني: متاسفانه در كارهايي كه صورت مي گيرد بيشتر بحث منافع شخصي را شاهد هستيم تا منافع اجتماعي.

 

7-بحث افزايش آمار طلاق در شهرستان: متاسفانه اگر مي خواهيم به بررسي عوامل بپردازيم مسئولي يا ارگاني كمك و همياري نمي كند و مي گويند محرمانه است.

 

8-نبود برنامه ريزي براي گزراندن اوقات فرقات و تفريح جوانان : مقاسفاته ما در اردكان جاي را نداريم كه جوانان شور و هيجان جواني خود را در آن خالي كنند و متاسفانه همه ‌ي تفريح پسراي جوان اردكان همين چند كيلومتر خيابان صدرآباد شده كه با موتور تفريح كنند محدود شده آن هم در تابستان و زمستان حتي همين يك تفريح را هم ندارند و مي بينيم كه در برخي موارد براي تفريح دست به استمال دخانيات و مواد مخدر و كارهاي زشت ديگر هم مي زنند جا دارد مسئولين برنامه ريزي داشته باشند كه جوانان در ساعات بيكاري كجا بروند و تفريحات سالم داشته باشند.

 

9-بحث بيكاري: همه مي گويند كه بحث بيكاري در اردكان حل شده است اما مشكل بيكاري براي بيشتر افراد غير تحصيل كرده شهر حل شده و افرادي كه داراي مدارك تحصيلي ليسانس يا فوق ليسانس هستند بيكار هستند يا اگر مشغول به فعاليتي هم هستند آن فعاليت اصلا مرتبط با رشته تحصيلي يا جايگاه يك فرد تحصيل كرده نيست و براي جواني كه ليسانس يا فوق ليسانس دارد كاری انجام نشده است.

 

مهدیزاده گفت : در اردكان ديگر زمان پيشگيري براي كاهش آسيب هاي اجتماعي گذشته است و حال فقط بايد به فكر درمان باشيم تا وضع بدتر نشده است و توصيه اي براي دانشجويان دارم اينكه در كنار تحصيل به هنري را ياد بگيرد تا به درد خودش بخورد ديگر زماني نيست كه درس بخواني تا موقيت شغلي پيدا كني حالا بايد درس بخواني تا بهتر بتواني زندگي كني.

گزارش از خانم سعادتی

عکاس:خانم حیدرزاده

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.