ID : 35697382
روزی که به نام اردکان رقم خورد

بزرگداشت ورود امام رضا(ع) به خرانق اردکان در ۱۲۰۰ سال پیش


کاروان حضرت امام رضا (ع) در اواخر آبان از یزد حرکت و از رباط انجیره وارد خرانق شدند که به خاطر اهمیت این موضوع؛ 30 آبان ماه، روز شهرستان اردکان نام گذاری شده است.

به گزارش یزدرسا، «علی سپهری» در این رابطه، ابراز کرد: حضرت امام امام رضا (علیه السلام) در روز 29 آبان ماه سال 196 هجری شمسی از یزد حرکت کرده و از طریق مسیر رباط انجیره وارد منطقه خرانق شهرستان اردکان شدند و در محل فعلی مشهدُگ در کنار قلعه قدیمی خرانق جلوس فرمودند که به احتمال زیاد شب را در این محل به صبح رسانده اند و سپس از طریق ساغند و رباط پشت بادام به طرف نیشابور و مرو، حرکت فرمودند. خوشبختانه اهالی محلی در طی همان سال های اولیه در محل جلوس شمس الشموس ساختمانی احداث کردند و به مرور زمان آن ساختمان خراب شده بود که در سال 592 هجری قمری به کوشش ابو بکر بن علی بن ابی نصر، بار دیگر ساختمان تجدید بنا شده و در سال 595 هجری سنگ تاریخ ارزشمندی در این بنا نصب شده است که آنجا را "مشهدُگ "نامیده است.

وی، افزود: برای بار دوم به مرور زمان این ساختمان ویران شده بود که با همکاری اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و امور گردشگری شهرستان و سایر ارگان ها موفق شدیم ساختمان را باز سازی و "مشهدُگ" را احیاء کنیم و از آن پس در چند سال گذشته در روز 30 آبان به همین مناسبت مراسمی در مشهدُگ برگزار می شود.

نویسنده کتاب روزهای پرخطر به برنامه گرامیداشت امسال اشاره و اذعان کرد: در بعد از ظهر روز چهارشنبه 30 آبان ماه مراسم حرکت کاروان نمادین هشتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت به سمت مشهدگ خرانق اردکان برگزار خواهد شد و انشالله در همین شب محفل شعری برای اولین بار با موضوع اهل بیت (علیهم السلام) با حضور جمعی از اصحاب فرهنگ و هنر و خادمان حضرت امام رضا برپا می شود.

این محقق برجسته، اظهار داشت: از افتخار مردم شهرستان اردکان بخصوص اهالی بخش خرانق این است حضرت امام رضا(ع) حداقل دو روز در این منطقه حضور داشته اند و در خرانق و ساغند و رباط، جلوس فرموده اند. ارزشمند ترین سند تاریخی این رویداد عظیم سنگ تاریخ مشهدُگ می باشد که به زبان فارسی است و از نظر قدمت در منطقه بی نظیر می باشد  ودر رسم الخط آن روشی به کار رفته که مخصوص آن عصر بوده مثلا به جای دال ، ذال به کار برده شده که مرسوم آن زمان بوده است. متاسفانه این سنگ ارزشمند چند سال قبل به سرقت رفته است.

سپهری، تصریح کرد: با توجه به سندیت این سنگ تاریخی، تصویری از آن روی سنگی چاپ و در مشهدُگ نصب شده و از آنجا که قرائت سنگ نوشته اصلی برای همگان امکان نداشت متن لوح را روی سنگ بزرگی باز نویسی و در مشهدُگ نصب شد و همچنین مسیر حرکت حضرت امام رضا (ع) از مدینه تا مرو، بر روی دو سنگ طراحی که یکی در مشهدُگ نصب شده و دیگری به زودی در رباط پشت بادام نصب خواهد شد.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.