ID : 38770345

توان فرآوری زیتون در یزد پنج برابر میزان برداشت آن است


مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: توان فرآوری محصول زیتون در این استان، پنج برابر میزان برداشت آن است.

به گزارش یزدرسا؛ علیرضا طاقه‌باف با بیان اینکه در هر هکتار یکهزار و ۳۴۶ کیلوگرم زیتون برداشت می شود ادامه داد: سالانه افزون بر ۲ هزار و ۳۳۹ تن محصول زیتون در استان تولید میشد اما در سال جاری با توجه به نوسانات دمایی در فصل بهار میزان محصول و باردهی حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد یعنی معادل یکهزار تن کاهش یافته است.

طاقه باف با اشاره به اینکه تاکنون ۵ فقره جواز تاسیس فرآوری زیتون در استان توسط این بخش صادر شده است اظهار داشت: این مجوزها در زمینه تولید روغن زیتون، زیتون شور غیرکنسروی، کنسرو زیتون، زیتون پرورده، کنجاله زیتون و تولید انواع ترشیجات و شوریجات است.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد خاطرنشان کرد: این مجوزها ظرفیت جذب بیش از ۱۵ هزار تن فرآوری زیتون در استان را دارند.

وی یادآور شد: یکی از این مجوزها مربوط به واحد تولیدی در شهرستان مهریز با پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد است که در حال تکمیل نهایی است تا بتواند ظرفیت فرآوری آن را تا پایان سالجاری به ۱۰ هزار تن برساند.

طاقه باف ادامه داد: در آذرما ه سال ۹۶ هم یک واحد تولیدی دیگر در شهرستان یاد شده با ظرفیت جذب روزانه بیش از ۳۵ تن زیتون و ظرفیت تولید یکهزار و ۷۰۰ تن در سال با تولید محصولاتی از جمله روغن خام زیتون، روغن مایع زیتون، زیتون شور غیرکنسروی، کنسرو زیتون، زیتون پرورده و کنجاله زیتون و همچنین تولید انواع شوریجات و ترشیجات به بهره برداری رسید.

وی اضافه کرد: هم اکنون واحد مورد اشاره در حال فعالیت در عرصه فرآوری زیتون بوده و با خرید محصول از کشاورزان استان و سایر استانهای شمالی و همچنین جیرفت و جنوب کرمان در حال فعالیت با نیمی از توان و ظرفیت خود است.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد خاطرنشان کرد: واحد یاد شده هم اکنون زیتون کشاورزان را با توجه به نوع، گونه، رقم و کیفیت آن بین ۴۰ تا ۷۰ هزار ریال خریداری می کند که جهت استحصال روغن و کنسرو و دیگر فرآوردهای این محصول اقدام می کنند.

طاقه بافت تصریح کرد: در خصوص خرده فروشی زیتون و فرآوری آن با ظرفیت‌های کم خوشبختانه واحدهای متعدد فرآوری مشاغل خانگی و همچنین واحدهای صنفی در سطح استان فعال هستند.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد ادامه داد: فرآوری زیتون در استان علاوه بر مصرف داخلی به خارج از استان هم صادر می‌شود.

وی میزان تولید زیتون از درختان بارور استان را چیزی حدود یکهزار تن بیان کرد و گفت: که این امر باعث شده این واحدهای تولیدی برای تامین زیتون مورد نیاز خود اقدام به خرید زیتون از استانهای دیگر و یا اجاره باغات زیتون در نقاط مختلف کشور کنند.

از ۱۱۴ هزار هکتار اراضی زیرکشت استان، ۸۱ هزار هکتار اراضی باغی و بقیه به کشت محصول زراعی اختصاص دارد.

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.