ID : 11387876
وجود مشترکات بسیار میان یزد و رفسنجان؛

دیدار مدیران یزد و رفسنجان/معضل بی آبی درد مشترک


مسئولان شهرستانهای یزد و رفسنجان به منظور بررسی مشترکات، استفاده از تجربیات و تقویت نقاط همکاری با یکدیگر، در جلسه ای دیدار و گفتگو کردند.

به گزارش یزد رسا، فرماندار یزد در این دیدار که امروز در فرمانداری یزد و با حضور فرماندار ویژه رفسنجان و جمعی از مدیران و مسئولان شهرستان و استان یزد برگزار شد، به بیان ویژگی های شهرستان یزد پرداخت و اظهار داشت: یکی از مهمترین چالشهای شهر یزد، بحران آب است و این مشکل در مرکز استان بسیار وخیم تر از استانهای همجوار است به همین دلیل اغلب فعالیتها در یزد به سمت فعالیت های کم آبخواه و اجرای برنامه هایی در زمینه صرفه جویی بیشتر در مصرف آب متمرکز شده است.

 

محمود شاکری شمسی افزود: بحران خشکسالی چندین سال باعث شده یزدی ها نهایت صرفه جویی را در مصرف آب داشته باشند و هم اینک نیز در صنعت به سمت صنایع کم آب خواه و تغییر رویه موجود گام برداشته شده است.

 

وی همچنین به بیان ویژگی های جمعیتی، تاریخی، درمانی و ... در یزد پرداخت و بیان کرد: یزد به عنوان یکی از قطب های درمانی کشور به مردم سایر مناطق نیز خدمت رسانی می کند ضمن اینکه در این شهرستان توجه ویژه ای به آموزش عالی نیز شده که وجود ۳۰ مرکز علمی و هفت حوزه علمیه و ۶۵ هزار نفر دانشجو گواه این ادعا است.

 

فرماندار یزد گفت: استان یزد از لحاظ اشتغال در صدر استان های کشور است و نرخ بیکاری آن نیز در کمترین رتبه های کشور است و پنج درصد مردم شهر یزد در کشاورزی، ۴۱ درصد در بخش صنعت و ۵۰ درصد در بخش خدمات مشغول کار هستند.

 

شاکری شمسی همچنین با اشاره به برنامه های ویژه اجرا شده در بافت تاریخی یزد بیان کرد: با توجه به برنامه ریزی های انجام شده برای بافت تاریخی ۷۰۰ هکتاری یزد در سال ۹۳ از سومین شهر هدف گردشگری کشورهای خارجی بعد از اصفهان و فارس در سالهای گذشته به مقام دوم بعد از اصفهان ارتقا یافتیم که نشان از موفقیت برنامه های انجام شده است.

 

معاون استاندار و فرماندار ویژه رفسنجان نیز در این نشست گفت: خوشحالیم که با جمعی از مدیران به یزد سفر کرده ایم تا بتوانیم از تجربیات و برنامه های موفق مدیران یزد استفاده کنیم.

 

حمید ملانوری افزود: یزد و رفسنجان نزدیکی بسیاری با هم دارند و مراجعات مکرری از کرمان به یزد برای انجام اقدامات درمانی مردم انجام می شود.

 

فرماندار رفسنجان گفت: ۱۱ مرکز دانشگاهی با ۲۶ هزار دانشجو و هفت حوزه علمیه از پتانسیل های آموزشی این منطقه است و عمده اقتصاد رفسنجان نیز تولید پسته است که ۸۰ هزار هکتار باغ پسته در این شهرستان وجود دارد و در سال گذشته ۷۰ هزار تن پسته برداشت شده است.

 

وی ادامه داد: در بخش صنعت و معدن نیز بزرگترین معدن مس کشور در رفسنجان است و صنایع کاشی و سرامیک مواد غذایی و... نیز از فعالیت های صنعتی است.

 

فرماندار رفسنجان گفت: با توجه به تجارب موفق یزدی ها در صنعت و معدن این نشست برگزار شد تا بتوانیم با حضور مدیران مرتبط هر دو منطقه نسبت به تبادل آرا و برنامه ها همکاری لازم را داشته باشیم.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد نیز در این نشست گفت: استان یزد استانی صنعتی و معدنی است و با سه هزار و ۴۰۰ واحد صنعتی در رتبه چهارم کشور قرار دارد و در سه رشته کاشی و سرامیک، نساجی و فولاد حرف های زیادی برای گفتن دارد.

 

محمدمهدی زارع افزود: ۵۰ درصد تولید کاشی و سرامیک کشور در یزد است و از این لحاظ در رتبه اول کشور قرار داریم و فعالیت ۶۰۰ واحد نساجی و رتبه سوم کشور در این زمینه از دیگر افتخارات استان یزد است.

 

وی ادامه داد: در زمینه فولاد نیز  در رتبه دوم کشور قرار داریم و ۵۱ درصد تولید سنگ آهن کشور در یزد صورت می گیرد و با توجه به وجود معادن غنی که در یزد وجود دارد، نسبت به تولید فولاد نیز اقدام شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد گفت: در حوزه تجارت جزو دو استان برتر کشور از لحاظ صادرات هستیم که این آمار در حال بهبود است و در حال حاضر بیش از ۱۰۰ کشور از هدف های اقتصادی صادرات ما هستند.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط استان توجه به صنایع کم آبخواه از برنامه های دولت مردان بوده و برخی از صنایع برای اولین بار در استان یزد راه اندازی شده است.

 

زارع اظهار داشت: تولید آهن اسفنجی بدون آب برای اولین بار در کشور و تولید کاشی و سرامیک خشک و بدون استفاده از آب نیز در استان یزد انجام شده است به همین صورت در زمینه های صنعتی دیگر و استفاده از پساب و آب های جایگزین دیگرنیز برنامه ریزی شده است.

 

مدیرکل محیط زیست استان یزد نیز در این نشست گفت: با توجه به اینکه اکثریت صنایع آلاینده در محور ۱۳۰ کیلومتری یزد قرار گرفته اند لذا همت همه مسئولان در جلوگیری از آلایندگی ها و کاهش آلودگی محیط زیست است.

 

سیدحسین سادات موسوی افزود: با وجود ینکه در برخی شهرهای بزرگ خودروها و دیگر آلاینده های متغیر عامل آلایندگی هواست اما در یزد صنایع آلاینده ثابت هستند لذا تغییر سوخت واحدها و تغییر فرآیند روزمره و کنترل پساب از اقدامات سریع انجام شده است.

 

سیدابوالفضل وکیلی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد نز در این نشست گفت: سند راهبردی منابع طبیعی استان با همکاری متخصصان اقشار مختلف و ذی نفعان تدوین شده و تعامل بین بخشی بسیار خوبی که در استان وجود دارد و همچنین شناسنامه دارشدن تمام معادن باعث موفقیت های زیادی در استان یزد در زمینه منابع طبیعی شده است.

منبع: مهر

انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.