ID : 8076379
موادغذایی ناسالم واسترس عمده عوامل سرطان‎

روند افزایشی سرطان‎ها نگران‎کننده است/ وقتی بهترین مواد غذایی به سم مبدل می‎شوند!


مسئول مرکز تحقیقات خون و سرطان استان یزد با اشاره به آمارهای نگران‎کننده سرطان، اظهار کرد: علی رغم نظارت‎ها، شرایط زندگی امروز به گونه‎ای است که میوه‌ها و سبزیجات به جای این که بهترین غذا برای فرد باشند، به دلیل استفاده از سموم و موادشیمیایی در رشد آنها، به سم مبدل شده‏اند و برای انسان‌ها مضر هستند.

به گزارش یزد رسا، با وجود مهار بیماری‎های واگیردار و عفونی، هنوز بشر موفق به مهار بیماری‏های غیرواگیر همچون سرطان‎ها نشده و با آن دست به گریبان است.

افزايش روند مرگ و مير ناشي از بيماريهاي غير واگيری مانند سرطان‌ها به ویژه در كشورهاي در حال توسعه، سازمان جهاني بهداشت را از 2 دهه پيش بر این داشته است که بيماري‎هاي غير واگير را جزو اولويت‎هاي بهداشتي در این كشورها اعلام كند.

آمار سرطان‌ها در استان يزد بالا است به طوري که براساس آمارها، سالیانه یکهزار و 400 مورد انواع سرطان در استان ثبت می‎شود که آماری بسیار نگران‎کننده است.

البته پزشکان بر انجام فعاليت‎هاي ورزشي، كاهش استرس و همچنین مصرف میوه‌ها و سبزيجات و غذاهاي دريايي  به جای استفاده از فست‏فودها برای پیشگیری از بروز سرطان‎ها تاکید دارند ولی این روزها، موضوع استفاده از سموم و مواد شیمیایی در تولید برخی از مواد غذایی نیز منجر به بروز دغدغه‎ و دو دلی بسیاری از مردم برای استفاده از برخی مواد غذایی شده است.

"اعظم السادات هاشمی" مسئول مرکز تحقیقات خون و سرطان استان یزد در گفت‎وگو با ایسنا، با اعلام هشدار در مورد علل محیطی مهم در بروز سرطان‎ها، گفت: متاسفانه سرطان‏ها در جوامع امروزی در حال افزایش و پیشرفت هستند و در این بین، مواد غذایی ناسالم و همچنین سبک زندگی پراسترس از عمده عوامل محیطی بروز سرطان‎ها به شمار می‏روند.

وی در رابطه با مواد غذایی ناسالم تصریح کرد: متاسفانه با وجود نظارت‎هایی که بر تولید مواد غذایی، میوه و سبزیجات می‎شود، شرایط زندگی امروز به گونه‎ای است که میوه‌ها و سبزیجات به جای این که بهترین غذا برای فرد باشند، به دلیل استفاده از سموم و مواد شیمیایی در رشد آنها، به سم مبدل شده‏اند و برای انسان‌ها مضر هستند.

هاشمی فرهنگ‎سازی برای نهادینه کردن استفاده از میوه‏‏های ارگانیک در کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید این فرهنگ به نحوی در کشور ایجاد شود که مردم ما نیز همانند کشورهای توسعه یافته، میوه‏‏های ارگانیک را حتی با قیمت 2 برابر هم ترجیح بدهند.

به گفته وی، البته نهادینه کردن این فرهنگ نیازمند حضور پررنگتر رسانه‏ها در امر اطلاع‏‏رسانی بیشتر و همچنین آموزش به کشاورزان و دسترسی آسان مردم به مواد ارگانیک است.

هاشمی عنوان کرد: از زمانی که صنعت وارد کشورمان شده است، از طبیعت بیشتر و بیشتر فاصله گرفته‎ایم و سموم و کودهای شیمیایی که سرطان‎زایی آنها نیز تایید شده با ورود به جوامع، روند افزایشی سرطان‏ها بیش از گذشته را در زندگی افراد رقم زده‏اند.

به اعتقاد وی، دور شدن از طبیعت و مواد غذایی طبیعی، یک زنگ خطر است و این در حالی است که طبیعت می‏تواند علاج بسیاری از آلام و دردهای زندگی‏های امروزی باشد.

هاشمی به رنگ سبز طبیعت اشاره و آن را نیز آرامش‏‎بخش و دور کننده استرس از زندگی افراد دانست و تاکید کرد: بدن انسان‎ها برای زندگی در محیط پراسترس ساخته نشده است، بنابراین غذای سالم و پیشگیری از استرس می‏‏تواند در کاهش آمار سرطان در جامعه امروز کمک‎کننده باشد.

وی با بیان این که بروز سرطان می‎تواند به عوامل زیادی بستگی داشته باشد، خاطرنشان کرد: هر چند که عوامل درونی به عنوان زمینه‎ساز بروز سرطان را نمی‏‏توان تغییر داد ولی عوامل محیطی و روانی را می‎‎توان کنترل کرد.

مسئول مرکز تحقیقات خون و سرطان استان یزد در ادامه دومین عامل مرگ و میر کودکان در کشورمان را سرطان ذکر کرد و افزود: سرطان در افراد بزرگسال کشورمان نیز بعد از تصادفات و بیماری‏های قلبی و عروقی، رتبه سوم مرگ و میر را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان این که آمار سرطان در کودکان در حال افزایش است، گفت: موردی که تاکنون در کشور کمتر مورد توجه قرار گرفته، بحث سرطان در کودکان است ولی با توجه به آمار بالای سرطان کودکان باید روی این موضوع بیش از پیش کار شود.

به گفته هاشمی، در حال حاضر شایع‎ترین سرطان‎ها در بین کودکان از نوع خون، لنفوم و مغز است ولی سرطان مغز در کودکان کشورهای آسیایی کمتر گزارش شده است.

وی با اشاره به  آمار‏های بالای سرطان پوست در بزرگسالان، اظهار کرد: این سرطان در استان یزد نیز به دلیل تابش نور شدید و مستقیم آفتاب، فراوانی بیشتری نسبت به سایر سرطان‎ها دارد که این موضوع بیانگر نقش پررنگ عوامل محیطی در بروز سرطان‎ها است.

این متخصص معتقد است که سبک زندگی باید تغییر کند تا این روند مرگبار سرطان، بیش از این جان کودکان و بزرگسالان را تهدید نکند.

وی در این باره حذف فست‎‌فودها و نوشابه‎ها از برنامه زندگی افراد را توصیه کرد و افزود: هر چند اثر امواج(الکترمغناطیسی و مخابراتی) نیز بر بروز سرطان 100درصد ثابت نشده است، ولی تقویت کننده‏های امواج و سموم آلاینده در بروز سرطان موثر هستند.

مسئول مرکز تحقیقات خون و سرطان استان همچنین تاکید کرد: مسئولان نیز باید برای کاهش آمار سرطان، در  صدور مجوز ایجاد مراکز عرضه فست‏‏فودها و ترویج غذاهای جدید، جوانب را در نظر بگیرند.

هاشمی در پایان در این باره اضافه کرد: هرچند ویتامین‎ها، نوعی ضدسرطان محسوب می‎شوند ولی متاسفانه غذاهای جدید عرضه شده در رستوران‎های امروز، عاری از ویتامین و برای بدن مضر هستند.

انتهای پیام/ع






summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.