ID : 1070701
کارشناس تغذیه در خاتم:

سوء تغذیه در کودکان زیر ۶ سال خاتم رو به افزایش است/ جبران کم خونی فقط با قرص آهن


کارشناس تغذیه در خاتم گفت: برای رفع کم خونی و فقر آهن باید از قرص های آهن به صورت منظم استفاده شود.

یک کارشناس تغذیه در خاتم در گفتگو با خبرنگار یزد رسا از خاتم  با اشاره به سوء تغذیه در شهرستان خاتم گفت: سوء تغذیه در شهرستان خاتم در کودکان مخصوصا کودکان زیر ۶ سال زیاد می باشد.

کمالی با بیان اینکه بیشترین سوء تغذیه در روستای شهریاری شهرستان خاتم می باشد گفت: سوء تغذیه در روستای های شهرستان خاتم زیادتر از خود شهرستان می باشد از جمله روستای شهریاری که بیشترین سوء تغذیه در شهرستان را دارند و روستاهای ترکان ، توتک و دهستان چاهک نیز از مشکل سوء تغذیه رنج می برند.

وی گفت: با همکاری و کمک های بهزیستی برنامه ی مشترکی برای مهد کودک های روستاهای شهرستان خاتم در نظر گرفته شده است که این برنامه در روستاها به نام روستا مهد می باشد که با توزیع یک وعده غذای گرم توسط بهزیستی اجرا می شود.

کمالی خاطر نشان کرد: با هماهنگی هایی لازم با بهزیستی شهرستان مقرر گردیده که بهزیستی شهرستان خاتم بیشتر بودجه هایش را به مهد کودک هایی که بچه های زیر ۶ سال دارند اختصاص دهد.

کارشناس تغذیه شهرستان خاتم اشاره ای به دیگر طرح های سوء تغذیه در شهرستان خاتم کرد و افزود: از جمله طرح های دیگری که در سطح شهرستان اجرا می شود «طرح حمایتی ، مشارکتی» که با هماهنگی کمیته امداد برای بچه های حمایتی ۳ تا ۶ سال اجرا می شود .

کمالی همچنین اشاره ای به بچه هایی که اختلال رشد و وزن گیری نامناسبی دارند کرد و گفت: بچه هایی که اختلال رشد و وزن گیری نامناسبی دارند توسط بهورزهای خانه بهداشت ها به ما معرفی می شوند و پس از بررسی پروندهّ آنها ، معرفی می شوند به کمیته امداد و کمیته امداد برای آنها کارت بانکی صادر می کند که ماهی ۵۰ هزار تومان شارژ می شود و پس از شارژ این کارت ها می توانند سبد غذایی که در اختیار آنها قرار داده شده است از مغازه ها تهیه نمایند و استفاده کنند.

 کارشناس تغذیه خاتم در ادامه صحبت هایش به بحث کم خونی و فقر آهن در شهرستان خاتم اشاره کرد و افزود: طبق آماری که بدست ما رسیده است در شهرستان خاتم ،  خانم های باردار بیشتر دچار کم خونی و فقر آهن می باشند که برای جلوگیری از این کم خونی ها کارگاه های آموزشی تشکیل شده است که افرادی که هموگلوبین آنها کمتر از ۱۰٫۵ گرم در سه ماهه دوم بارداری باشد با مراجعه به کارشناس تغذیه مورد مشاوره ی تغذیه قرار می گیرند.

کمالی با بیان اینکه کم خونی فقط با قرص آهن جبران می شود گفت: کم خونی و فقر آهن با استفاده از منابع غذایی پر آهن جبران نمی شود ، لذا برای رفع کم خونی و فقر آهن باید از قرص های آهن به صورت منظم استفاده شود.

کارشناس تغذیه اظهار داشت:  در ایران بدلیل استفاده نکردن از قرص آهن ، در خانم ها کم خونی و فقر آهن بیشتر شایع می باشد ، ولی در خارج از کشور بدلیل استفاده منظم از قرص آهن ، کم خونی و فقر آهن به ندرت دیده می شود.

 کمالی گفت: در ایران به قرص آهن به عنوان دارو نگاه می کنند در صورتی که قرص آهن دارو به حساب نمی آید لذا به عنوان دوپینگ محسوب می شود.

 کارشناس تغذیه خاتم با توصیه به خانم ها عنوان کرد: خانم هایی که در حالت طبیعی دچار کم خونی نمی باشند ، تا قبل از سن یائسگی باید هفته ای یک قرص آهن استفاده نمایند و اگر دچار کم خونی باشند باید روزی یک قرص تا ۳ ماه به صورت منظم استفاده نمایند.

 وی با بیان اینکه فقط برای رفع کم خونی و فقر آهن باید از قرص های آهن استفاده شود خاطر نشان کرد: خانم ها بعلت عادت ماهانه ای که دارند بیشتر دچار کم خونی می شوند لذا باید برای رفع این کم خونی از قرص آهن استفاده شود زیرا کم خونی با مصرف جگر ، گوشت ، سبزیجات و حبوبات رفع نمی شود ، فقط برای پیشگیری از کم خونی می توان از جگر ، گوشت ، سبزیجات و حبوبات استفاده کرد.

 کمالی اشاره ای به منابع غنی از آهن کرد و اظهار داشت: گوشت قرمز ، جگر ، حبوبات ، سبزیجاتی که رنگ تیره دارند ، مرغ  و ماهی منابع غنی از آهن می باشند .

 وی در خصوص استفاده از روغن های نباتی چنین گفت: مصرف روغن های نباتی جامد اصلا توصیه نمی شود  و توصیه ما بر این است که در صورت امکان از روغن های حیوانی یا از روغن زیتون و گنجد استفاده شود.

 کمالی در پایان گفت: توصیه می شود از مصرف نمک ، چربی های اشباع  و گوشت قرمز کمتر استفاده شود  و تا حد الامکان  از مرغ ، ماهی ،  سبزیجات ، شیر ، لبنیات و غلات سوبوس دار بیشتر استفاده شود. 

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.