ID : 1092230
متخصص تغذيه و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي يزد :

نبات عامل موثر ديابت در يزدي ها/ اولين اصل مقابله و درمان ديابت كاهش وزن است


يك متخصص تغذيه و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي يزد با بيان اين كه مصرف بالاي نبات در بين يزدي ها از علل بروز افزايش ديابت در اين استان می باشد اذعان داشت: مصرف بي رويه نبات و مضر نبودن آن يك باور غلط شايع بين مردم است و اين در حالي است كه، مصرف نبات به اندازه قند و شيرني موجب افزايش ميزان قند خون و بيماري ديابت مي شود.

به گزارش یزد رسا ، به نقل از وب دا يزد ، يك متخصص تغذيه و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي يزد با بيان اين كه مصرف بالاي نبات در بين يزدي ها از علل بروز افزايش ديابت در اين استان می باشد اذعان داشت: مصرف بي رويه نبات و مضر نبودن آن يك باور غلط شايع بين مردم است و اين در حالي است كه،  مصرف نبات به اندازه قند و شيرني موجب افزايش ميزان قند خون و بيماري ديابت مي شود.

دکترآزاده نجار زاده ، متخصص تغذيه پلي كلينيك تخصصي حضرت امام علي (ع) يزد اظهارداشت :  به منظور پيشگيري از بروز ديابت، ابتدا بايد وزن را كنترل و سپس مقدار كالري دريافتي را كنترل كرد، چرا كه بررسي ها نشان داده است ميزان كالري دريافتي ارتباط مستقيم با بيماري ديابت دارد.

وي با بيان اين كه  بروز ديابت با ميزان دريافت چربي و شيريني زياد در بدن ارتباط دارد ادامه داد: متاسفانه مصرف شيريني در بين يزدي ها بالا است، علاوه بر اين شيريني داراي مقدار بالاي چربي مضر است.

وي افزود: هنگام طبخ شيريني از روغن هاي جامد استفاده مي شود كه اسيدهاي چرب ترانس موجود در اين روغن ها در ميزان بروز بيماريهاي ديابت و قلبي و عروقي تاثير دارد و ريسك آنها را بالاتر مي برد.

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي يزد با بيان اين كه مصرف بالاي نبات در بين يزدي ها از علل بروز افزايش ديابت در اين استان می باشد گفت: يك باور غلط اين است كه ، مردم بر اين باورند مصرف نبات به اندازه قند و شيرني موجب افزايش ميزان قند خون يا بيماري ديابت نمي شود در حالي كه مقدار زياد نبات از عوامل موثر و شناخته شده بيماري ديابت محسوب مي شود.

دكتر نجار زاده همچنين افزود: برخي افراد به دليل ترس از سردمزاجي، از مصرف ميوه و سبزي و سالاد در رژيم غذايي شان خودداري مي كنند در حالي كه اگر مقداري ادويه، زنجيبل و  زعفران به غذا اضافه شود از ميزان سردي كاسته و نياز به مصرف نبات را كاهش مي دهد.

اين متخصص تغذيه ،  در ادامه انجام فعاليت فيزيكي و ورزش را بهترين روش براي پيشگيري و درمان بيماري ديابت عنوان كرد و افزود: در صورتي كه مسئولان استاني، فضايي براي انحام ورزش بانوان در نظر بگيرند از بروز ديابت در بين زنان نيز جلوگيري خواهد شد چرا كه در صورت نبود چنين مكان هايي افراد علاوه بر كم تحركي به مصرف فست فود ها كه فاقد ارزش غذايي هستند روي مي آروند.

وي در خصوص روشهاي درماني ديابت گفت: كاهش وزن اولين اصل درمان ديابت است.

وي با تاكيد بر افزايش فعاليت بدني در افراد سالم و مبتلايان به ديابت گفت: در صورت تجويز دارو از سوي پزشك حتما داروها مصرف شوند تا افراد ديابتي دچار عوارض بيماري ديابت از جمله قطع پا يا كوري نشوند.

نجار زاده در ادامه به ديابتي ها توصيه كرد: تعداد وعده هاي غذايي از 3 وعده به 5 وعده با حجم كم افزايش يافته تا فشار كمتري به بدن وارد شود.

اين متخصص تغذيه و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي يزد بر افزايش مصرف فيبر ،سبزيجات  و ميوه جات تاكيد كرد و گفت: يك باور غلط ديگري در بين مردم شايع است كه معتقد هستند مصرف ميوه در طول روز آزاد است، اين در حالي است كه ميوه داراي انرژي و كالري است و هر واحد ميوه 60 كيلوكالري انرژي به بدن وارد مي كند.

وي با بيان اينكه مصرف سبزيجات در رژيم غذايي آزاد هستند توصيه كرد: كليه افراد به ويژه ديابتي ها از مصرف سبزيجات در رژيم غذايي شان غافل نشوند.

 

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.