نهایت آرمان انقلاب اسلامی تشکیل تمدن نوین اسلامی است
به گزارش یزدرسا، صبح امروز چهارمین جلسه از سلسله نشستهای اندیشهورزی «والعصر» با هدف گفتمانسازی و تبیین و تحلیل «گام دوم انقلاب» با موضوع «تمدن نوین اسلامی، تعاریف، مؤلفهها و رسالت ما» با حضور جمعی از روحانیون، هنرمندان و فعالان فرهنگی در سالن نارنجستان حوزه هنری یزد برگزار شد.
غلامحسین دشتی تحلیلگر مسائل فرهنگی، سیاسی و اجتماعی با تعریف تمدن به تبیین مؤلفههای تمدن نوین اسلامی و اهمیت آن در بیانیه گام دوم انقلاب پرداخت و گفت: تمدن نوین اسلامی پس از خودسازی، جامعهپردازی و شکلگیری مجموعه آرمان انقلاب اسلامی و مهیا شدن برای طلوع خورشید عظمی(ارواحنا فداه) ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه ما ضمن الهام گرفتن از تمدن ایرانی و اسلامی و دفاع از ارزشهای آن به سمت ایجاد تمدن نوین اسلامی حرکت میکنیم، تمدن نوین اسلامی را تمدنی متناسب با شرایط زمان و همگام با دانش و تجربه بشری در چارچوب مبانی و اصول اسلام ناب محمدی(ص) عنوان کرد.
دشتی، ایمان، علم و عمل را از ارکان اساسی تمدنسازی برشمرد و افزود: هرچند آحاد ملت برای تحقق تمدن نوین اسلامی مسئولند اما حوزههای علمیه و دانشگاهها باید در این عرصه پیشگام باشند.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم، الگو و مدل آمادگی برای ظهور را برای ما ترسیم کردهاند افزود: آمادگی برای ظهور یعنی ایجاد انتظار در صحنه عمل؛ از دولتسازی باید به سمت جامعهپردازی حرکت نموده و زمینه ذهنی و عینی برای طلوع خورشید ولایت عظمی(عج) را آماده کنیم. تمدن نوین اسلامی مصداق روشن و بارز تحقق انتظار حقیقی است.
تحلیگر مسائل فرهنگی و اجتماعی استان بر امربهمعروف در همه عرصهها بویژه در حوزههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی تأکید و تصریح کرد: هنوز نوعی خودسازی برای داشتن یک دولت اسلامی در جامعه فراهم نشده که مهمترین شاخص آن امر به معروف و نهی از منکر است.
دشتی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به تاریخچه تمدن اسلامی و اینکه تمدنها به دو دسته انبیائی و بشری تقسیم میشوند گفت: تمدن اسلامی بر مبنای بعثت در جغرافیایی شکل گرفته که آثار تمدنهای دیگر در آنجا کمتر وجود داشته است.
این کارشناس فرهنگی با بیان اینکه آنچه ساخته اندیشه و احساس انسان است اعم از؛ عقاید و باورها، ارزشها، آداب، الگوهای رفتای، نمادها و ... را فرهنگ مینامند افزود: اگر ساختارها، نمادها، قانون، رویهها و عناصر مختلف در عرصه عمل پاسخگوی نیازهای فطری(روحی و جسمی) انسان باشد و ظهور و بروز پیدا کند به آن تمدن جامعه اسلامی میگویند.
دشتی معرفت دینی، علم و فناوری، منابع مادی و اقتصادی، عدالت، استقلال، عزت و تصمیم و عزم جدی را از ارکان تمدن برشمرد.
گفتنی است سلسله نشستهای اندیشهورزی «والعصر»، عصر دوشنبه هر هفته در حوزه هنری یزد واقع در ابتدای خیابان آیت الله کاشانی، کوچه آزادی برگزار میشود.
انتهای پیام/
Related Assets:
-
رهبر معظم انقلاب؛ پرچم دار مبارزه با استکبار
-
لزوم همسویی و هم افزایی برای تحقق شعار سال/ جهش تولید در تمام عرصههای زمینهساز حائز اهمیت است
-
بیش از ۵۰ سال افتخار نوکری امام حسین (ع) را دارم
-
ایستادگی مردم در 17 شهریور ریشه در قیام سیدالشهدا(ع) دارد
-
فیلم/ وصله های ناجور بر عزاداری های اصیل امام حسین(ع)