چه کسانی بر نحوه استقرار صنایع در اشکذر نظارت می کنند؟ /از لابی گری تا اصول و ضوابط
به گزارش یزد رسا به نقل از نسیم صادق، فرآیند توسعه اقتصادی شهرستانهای استان یزد طی سالهای اخیر با رویکرد رقابتی و جذب سرمایه گذار و به تبع آن استقرار بیش از ۶۰%صنایع فعال استان در محور دشت یزد- اردکان به گونه ای بوده است که چالشهای زیست محیطی فراوانی را برای مردم این منطقه به خصوص ساکنان شهرستان اشکذر به وجود آورده است.
متاسفانه استقرار صنایع آلاینده ازقبیل فولاد، نیروگاه سیکل ترکیبی، کاشی، کوره های آجرپزی و واحدهای فراوری شن وماسه و غیره، مشکلات زیست محیطی فراوانی را برای مردم این منطقه از کویر به وجود آورده به گونه ای که کاهش محصولات کشاورزی و آفت های بی شمار آن تنها به عنوان گوشه ای از مشکلات به وجود آمده؛ هرساله آسیب های فراوانی را به بخش کشاورزی این منطقه وارد می کند.
این گزارش با اعتقاد به این ضرب المثل که "جلو ضرر را هروقت بگیریم منفعت است" در صدد است تا مکانسیم استقرار صنایع و واحد های تولیدی به شهرستان را بررسی نماید.
به همین منظور و با انجام چند مصاحبه و نشست با مسئولین شهرداری و شورای شهر و همچنین فرمانداری شهرستان اشکذر چند و چون استقرار صنایع و نحوه اخذ مجوز آنها را جویا شدیم.
طبق اطلاعات کسب کرده فرد یا شرکتی که به دنبال اخذ مجوز استقرار واحد صنعتی در شهرستان است، می بایست ابتدا به اداره صنعت و معدن استان مراجع کرده و پس از درخواست کسب مجوز و انجام بررسی های اداره محیط زیست استان مبنی بر تایید عدم آلایندگی واحد صنعتی و همچنین کسب مجوز های متعدد از ادارات این چنینی نظیر اداره استاندارد و ... منتظر کسب تاییدیه از فرمانداری شهرستان باشد.
هرچند در نگاه اول رویه فوق بی عیب و نقص بوده و به نظر می رسد که تمام موارد و تمهیدات لازم جهت احراز صلاحیت اقتصادی و زیست محیطی صنایع انجام شده است، اما سوال اصلی اینجاست که اگر چنین روندی تاکنون در حال اجرا بوده است، پس انبوهی از کارخانه جات آلاینده که چون حصاری اطراف این شهرستان را احاطه کرده اند بنا بر کدام اصول و ضوابط استقرار یافته اند.؟!
آیا وجود لابی های سیاسی و اقتصادی در دستگاه های نظارتی مربوطه نقشی در بی توجهی و سهل انگاری در صدور مجوز های این چنین داشته و دارد.؟
امید است تا مسئولین با نگاهی جامع در کنار توجه به توسعه اقتصادی، سلامت زیست محیطی را که از نیازهای اولبه و مقدم بر توسعه اقتصادی است مورد توجه قرار دهند.
لازم به ذکر است که فرماندار اشکذر قبلا در مصاحبه ای با این پایگاه خبری، به مردم اشکذر این اطمینان خاطر را داده بود که از استقرار صنایع آلاینده جلوگیری می کند.
Related Assets:
-
برنج کاری دراستان های همجوار خیانت است/ گلایه از تجمع آلاینده ها/سرعت گیرهای یزد گردنه است نه سرعت گیر!
-
جانمایی مناسبی برای استقرار صنایع در دشت مهریز- اردکان صورت نگرفته است
-
توسعه صنعتی بدون توجه به محیط زیست، استان یزد را با بحران مواجه می کند
-
برخورد قضایی با صنایع آلاینده/تعویض شبکه آب روستای «حسن آباد،حسین آباد» سال آینده