یزد؛ کانون رایزنی درباره سبک زندگی می شود
به گزارش یزد رسا، پیشرفت تکنولوژی و زندگی شهرنشینی با وجود توسعه علم پزشکی، آمار بیماریهای غیرواگیردار را نیز در جامعه افزایش داده است، به طوری که طبق آمارهای وزارت بهداشت، 50 درصد ایرانیان به بیماری فشار خون و همچنین 25 میلیون ایرانی بهعلت چاقی، در معرض بیماری های قلبی قرار دارند.
علاوه بر این، رشد بیماریهای دیگری مانند انواع سرطانها و دیابت را نیز نباید از یاد برد که خروجی و عامل همه آنها ناشی از تغییر سبک زندگی است.
امروزه غذاهای نامناسبی مانند غذاهای آماده، پرنمک و فستفودها، زندگی ماشینی و کم تحرکی باعث شده است تا سن ابتلا به انواع این بیماریها کاهش و شیوع آنها روند رو به رشدی یابد.
این عوامل در استان نیز با تغییر سبک زندگی مردم منجر به افزایش ریزفاکتورهای خطر شده، به نحوی که یزد را به لحاظ ابتلا به بیماریهای غیرواگیری مانند قلب و عروق، سرطان و دیابت در جایگاه بالاتری از میانگین کشوری قرار داده است.
دانشگاه آزاد اسلامی یزد به دلیل اهمیت فرهنگسازی در مورد سبک زندگی مردم و تغذیه سالم آنان، بهمن ماه امسال، میزبان همایش ملی «سبک زندگی و سلامتی» است که برای نخستین بار با هدف به دست آوردن الگوهای نوین در سبک زندگی برگزار میشود.
فاطمه پیغمبری دبیر علمی نخستین همایش سبک زندگی و سلامتی در خصوص هدف اصلی برگزاری این همایش گفت: هدف اصلی همایش ملی «سبک زندگی و سلامتی» که 27 و 28 بهمن امسال به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی یزد برگزار خواهد شد، آگاه کردن و فرهنگسازی در جامعه درمورد الگوهای نوین سبک زندگی در بین افراد جامعه بهویژه خانوادههاست.
مدیر گروه آناتومی دانشکده پزشکی «علی ابن ابیطالب» دانشگاه آزاد اسلامی یزد تصریح کرد: این همایش حول محورهای تغذیه و سبک زندگی، ورزش و سبک زندگی، شادی و سبک زندگی، زنان شاغل و سبک زندگی، اقتصاد و سبک زندگی، سرطان و سبک زندگی، رسانه و سبک زندگی و نیز جوانی و سبک زندگی برگزار می شود.
پیغمبری افزود: البته علاقه مندان برای ارسال مقالات علمی خود تا 30 آبان فرصت داشتند و قرار است مقالات دریافتی از سوی دبیرخانه همایش در آذر ماه مورد داوری قرار گیرد.
مدیر گروه آناتومی دانشکده پزشکی علی ابن ابیطالب اذعان کرد: همچنین در این همایش از افرادی که برای ارائه محصولات ارگانیک نیاز به غرفه دارند یا خواهان ارائه این مواد به شکل غذا در جشنواره غذاهای گیاهی خام و پخته فاقد گوشت هستند، دعوت میشود تا در این همایش حضور یابند.
وی گفت: البته هیچ ماده واحدی نمیتواند خطر سرطان را کاهش دهد، اما ممکن است کاربرد ترکیبی مناسب از مواد غذایی بتواند در کاهش این بیماری یا پشرفت آن نقش داشته باشد. بهعنوان نمونه، تحقیقات نشان میدهد خوراکیهای دارای رنگ های قرمز و تیره یا نارنجی روشن و بنفش حاوی مواد ضد سرطانی هستند. برخی سرطانها نیز در مراحل اولیه، با آبدرمانی یا گیاهخواری قابل توقف و درمان هستند.
پیغمبری خاطرنشان کرد: عایت رژیم غذایی به وضعیت جسمانی و نحوه زندگی شخص بیمار نیز بستگی دارد، ولی بدون شک، نقش چشمگیری در بهبود نسبی یا کامل سرطان دارد.
دبیر علمی این همایش ابراز کرد: فرهنگسازی و آگاهی دادن به مردم با 3 هدف پیشگیری از بیماریها، سهولت در درمان بیماریها و همچنین پیشگیری از برگشت آنها انجام میشود.
وی ادامه داد: در تمام محورهای این همایش چند نکته از جمله رابطه تغذیه با بیماری، ارتباط فکر و ذهن با بیماری و همچنین نقش پویایی و حرکت در بیماریها خودنمایی میکند. آنچه مسلم است اصول مذکور میتواند مردم را به سمت پیشگیری از ابتلا به بیماریها یا درمان آن در کنار طب مدرن یاری دهد.
مدیر گروه آناتومی دانشکده پزشکی دانشگاه علی بن ابیطالب (ع) یزد تصریح کرد: سخنرانان این همایش یا پزشکانی هستند که با توصیهها و دستورالعملهای طبی افراد را به زندگی سالم رهنمون میکنند یا کسانی هستند که در کارگاههای آموزشی، مخاطبان را با نحوه آماده سازی چند نمونه از غذاهای سالم آشنا می سازند.
وی در پایان اظهار کرد: آنچه مسلم است ذهن افراد در رابطه با این مسائل باید تغییر کند و تمام محورهای این همایش میتواند در ذهن مردم ذغدغهای برای تغییر سبک زندگی و بازگشت به زندگی سنتی و ساده دیروز را ایجاد کند.
انتهای پیام/س*