ID : 15097086
چیستی و چگونگی انجام توطئه نفوذ توسط قدرت‌های استکباری؛

«توطئه نفوذ»؛ استحاله نظام اسلامی با برچسب جهانی سازی!


«توطئه نفوذ» غرب به نظام اسلامی از جمله تهدیداتی است که از سوی قدرت های استکباری بر علیه نظام اسلامی دنبال می شود، این تهدید و آسیب در حالی است که رهبر معظم انقلاب به دفعات این مسأله را به همۀ مسئولان و آحاد مردم گوشزد نمودند.

یزد آوا؛ «توطئه نفوذ» غرب به نظام اسلامی از جمله تهدیداتی است که از سوی قدرت های استکباری بر علیه نظام اسلامی دنبال می شود، این تهدید و آسیب در حالی است که رهبر معظم انقلاب به دفعات این مسأله را به همۀ مسئولان و آحاد مردم گوشزد نمودند؛ لیکن هشدارهای اخیر مقام معظم رهبری از برجستگی خاصی برخوردار است، از یک سو و دربیان معظم له هدف آمریکا از توافق هسته‌ای نفوذ به کشور بود که به هدفش نرسید، از سوی دیگر افزایش تعاملات چند جانبه با قدرت‌های استکباری همچون بازگشایی سفارت انگلیس در تهران به طور بالقوه می‌تواند موجبات تضعیف ضریب امنیتی کشور و تقویت نفوذ کشورهای بیگانه را درنظام اسلامی فراهم سازد.

لذا اهتمام مقام معظم رهبری بر ضرورت مقابله با نفود سیاسی، اقتصادی ، فرهنگی و امنیتی، ضرورت تبیین شاخصه‌های مذکور در چیستی و چگونگی انجام توطئه نفوذ توسط قدرت‌های استکباری را دو چندان می‌کند.

جهانی سازی، اهرمی برای نفوذ و سلطه
باید اذعان نمود از آنجا که نظام اسلامی از ماهیت استکبار ستیزی برخوردار است لذا این قدرت‌ها از طریق وابستگی، ارعاب، و تحریم، نظام اسلامی را تحت فشار قرار دادند تا به گمان باطل خود، خود نظام اسلامی را مطیع و تابع سیاست های خود سازند.

لذا سیاستگذاری قدرت‌های استکباری با شعار جهانی سازی توطئه نفوذ روز افزون را در درون نظام‌های ضد آمریکایی رقم می زند تا با مهار و حذف دولت‌های به زعم خودشان  ناهماهنگ  و آشوبگر آن کشورها را در سلطه خود در آورند.

این قدرت‌ها با شعار جهانی سازی و القای مفاهیمی هم چون حقوق بشر، حقوق بین الملل، آزادی، دموکراسی، مبازه با تروریسم و شعار منع گسترش تسلیحات کشتار جمعی بر اساس مفاهیم و دیدگاه غربی درواقع طرح نفوذ در کشورهای ضد استکباری را عملی می‌سازند، لذا به نظر می‌رسد این گونه سیاست‌های جهانی درنوع خود به منزله اهرمی قوی برای تعمیق توطئه نفود و سلطه کشورهای غربی و عامل کلیدی برای کنترل قدرت کشورهای در حال توسعه از جمله در جوامع اسلامی و خصوصاً نظام اسلامی است.


وابسته سازی؛ مهمترین راهبرد نفوذ اقتصادی
بی شک آمریکا به همراه کشورهای عضو G8 در پی جهانی شدن اقتصاد و ایجاد همگرایی در اقتصاد جهانی هستند، لذا در استراتژی تنظیم شده امنیت ملی امریکا آمده است؛ عاملان اغتشاش و ناهماهنگی در موج جدید جهانی شدن باید مهار شوند... باید ساختاری تازه برای اقتصاد طراحی گردد و برای نظام ها مشروعیت سیاسی ایجاد شود(کتاب استراتژی امنیت ملی آمریکا در قرن 21،ص280-279).

لذا دولتمردان کاخ سفید برای مهار و نفوذ در حیطه‌های اقتصادی کشورهای مختلف  از جمله ایران و حفظ هژمونی و رهبری آمریکا بر اقتصاد جهانی  برنامه های مختلفی را در ذهن می‌پرورانند که این مسأله تدوین حقوق انحصاری و تحمیل نامشروع خواسته‌ها و مطالبات را به همراه دارد.

گفتنی است برنامه نفوذ از طریق جلوگیری از دست یایی کشورها به بخشی از علوم پیشرفته و فناوری های استراتژیک به بهانه منع گسترش تسلیحات کشتار جمعی، موشک های دور برد و بالستیک، کلاهک‌های هسته ای ، سلاح‌های میکروبی و شیمیایی، لیزری و الکترونیکی موجبات تحقق اهداف سیاسی، امنیتی و اقتصادی خاص را موجب می‌شود که نتیجه آن انحصاری سازی بخش‌هایی از اقتصاد و تجارت سودآور جهانی است.


تحمیل اقتصاد جهانی شاخصه‌ای از توطئه نفوذ
باید اذعان نمود پس از انحصار سازی اقتصاد جهانی مسئولیت صادرات مواد خام و منابع زیر زمینی و تأمین مواد اولیه به عهده کشورهای فقیر و در حال توسعه است، لذا کشورهای غرب آسیا به عنوان تأمین کننده انرژی برای قدرت‌های استکباری و توزیع کننده محصولات غربی  مطرح‌اند که امارات شاهد مثال عینی درتوزیع بی وقفه محصولات غربی در منطقه است.

این راهبرد غرب نشان می دهد وابستگی به اقتصاد غربی از جمله مهمترین شاخصه در اجرای برنامه نفوذ آمریکا در دیگر کشورها است به نحوی که مصرف گرایی، منع از پیشرفت در علم و دانش در امر اقتصاد، تشویق کشورهای توسعه یافته به در اختیار گرفتن صنایع زیان ده و کم بازده، و انحصار اقتصادهای دانش بنیان در کشورهای غربی، مصداق بارز نفوذ و سلطه بر اقتصاد کشورهای ضد آمریکایی به ویژه نظام اسلامی است.


یکسان سازی فرهنگی؛ استراتژی نفوذ فرهنگی
از جمله راهبردهای نفوذ فرهنگی آمریکا را می توان در استراتژی یکسان سازی فرهنگی از طریق تغییر جهان بینی الهی و توحیدی به جهان بینی اومانیستی و سکولاریتی و ترویج سبک زندگی غربی دانست.

راهبرد نفوذ فرهنگی قدرت‌های استکباری بر مدار ترویج جریان‌های سکولار منحصر شده است، لذا در این رویکرد انسان موجودی تک بعدی و وابسته به بُعد مادی است که خود باید راهش را بیابد و درپی برآوردن منافع و درخواست های نفسانی خویش باشد.

بدیهی است استراتژی یکسان سازی فرهنگی با تغییر جهان بینی، استحاله فرهنگی و هویتی از طریق اسلام ستیزی، اشاعه ارزش‌های مبتذل غربی، ترویج دنیا طلبی در نهایت منجر به نفوذ فرهنگی در نظام اسلامی و  تضعیف شاخصه‌های پایداری و مقاومت در فرهنگ ملی می‌گردد.


وابستگی اطلاعاتی؛ خط مشی غرب در نفوذ امنیتی
از جمله مهمترین راهبردهای غرب به ویژه قدرت استکباری آمریکا برای نفوذ امنیتی در کشورهای ضد استکباری می‌توان به وابستگی گسترده نظامی و امنیتی به علم و صنعت قدرت‌های بیگانه به ویژه فناوری اطلاعات، شبکه‌های نرم افزاری و سخت افزاری اشاره نمود.

از آنجا که فناروی ارتباطات و اطلاعات و شبکه‌های نرم افزاری به عنوان یک زیر ساخت حیاتی محسوب می‌شوند در این صورت وابستگی به قدرت‌های غربی در این مقوله به نوبه خود می تواند به عنوان تهدید جدی برای نظام اسلامی محسوب گردد، زیرا کشورها هنگامی وارد جنگ با کشور دیگر می شوند که یکی از زیر ساخت‌های حیاتی آن کشور مورد تهاجم و تعرض قرار گیرد.

در عصر حاضر تمامی امور تجاری ، قرار دادهای بازرگانی، جابجایی های پولی و مالی در سیستم های بانکی، حمل و نقل کالا در گمرکات، سیستم های مربوط به توزیع و پخش آب، برق، انرژی و سوخت، همه و همه از طریق شبکه های نرم افزاری و الکترونیکی انجام می‌گیرد و صاحبان این تکنولوژی که اغلب قدرت‌های استکباری هستند با در اختیار داشتن نظام برنامه نویسی، سیستم‌های عامل، شبکه‌های ماهواره‌ای و کامپیوترهای عظیم  که فناوری های مربوط به آنها را در انحصار خود گرفته اند ازدست یابی دیگر کشورها و جوامع به آنها جلوگیری می‌کنند و کلیه اطلاعات و امور مربوط به دانش، فناوری، صنعت حمل و نقل، خدمات، امنیت، اقتصاد، تجارت و بازرگانی کشورهای ضعیف را در کنترل و هدایت خود می‌گیرند و از این ابزار مهم برای نفوذ در کشورهای مختلف بهره می‌گیرند به نحوی که حتی هم پیمانان آمریکا چون فرانسه نیز از نفوذ امنیتی دولتمردان کاخ سفید در امان نبودند، حال با این اوصاف تکلیف کشورهای ضد استکباری هم چون نظام اسلامی در  ضرورت تقویت زیرساخت های مهم کشور برای مقابله با نفوذ فراگیر آمریکا به ایران مشخص می گردد.

از این رو هشدارهای اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر مقابله با نفوذ آمریکا در ایران باید به خوبی مورد تأمل و تعمق همه مسئولان به ویژه دولت محترم قرار گیرد تا مولّفه هایی هم چون توافق و یا برخی تعاملات با قدرت‌های غربی نتواند منافع ملی نظام اسلامی را مورد تهدید قراردهد که تحقق این مهم نیازمند دقت مسئولان در بررسی دقیق برجام و نیز اجتناب از برخی ذوق زدگی های غیر معمول و غیر عقلانی در تعاملات پساتوافق و پسا تحریم با قدرت‌های استکباری است.

نویسنده: مهدی نجفی

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.