اقداماتی که زمینه ساز حمله وزیر سعودی به ایران شد/ چرا عزت به پاسپورت ایرانی باز نمی گردد؟
به گزارش یزد آوا به نقل از عصر فرهنگ؛ دولت روحانی را باید دولت وعده ها نامید. روحانی در ابتدا با وعده احیای صد روزه اقتصاد موفق شد آراء مردم را از آن خود کند. اکنون بعد از گذشت 1000 روز هنوز که هنوز است نه تنها وضعیت اقتصادی بهبود نیافته بلکه وضعیت روز به روز نا به سامان تر شده و تنها تدبیری که رئیس جمهور برای حل این مشکل اندیشیده دادن وعده و وعید است.
روحانی در همایش روز کارگر (۱۱ اردیبهشت ۹۳)، اعلام کرده بود: سال ۹۳ را سال رونق تولید و شکستن رکود اقتصادی اعلام میکنم. اما با گذشت یک سال در نخستین جلسه هیئت دولت ( ۵ فروردین ۹۴) باز هم وعده داد: سال ۹۴ را سال رونق تولید معرفی میکنم.
وی در اجتماع مردم استان یزد ( ۱۷ اسفند ۹۴) باز هم وعده سال های قبل را تکرار کرد و گفت: سال ۹۵، سال شکوفایی و رونق اقتصادی ایران خواهد بود.
همین وعده های تکراری به خوبی وضعیت اقتصادی کشور و بی برنامگی دولتی ها را مشخص می کند.
اما روحانی وعده هایی از این دست بسیار دارد. روحانی وعده داده بود عزت را به پاسپورت ایرانی باز می گرداند. وعده ای که به سرنوشتی به مراتب بدتر از سرنوشت گشایش اقتصادی دچار شد. عزتی که رئیس دولت تدبیر از آن دم می زد نه تنها محقق نشد بلکه روز به روز بیشتر تنزل یافت.
عزت نماینده روحانی هم حفظ نشد
حمید ابوطالبی اولین شکست رئیس جمهور حقوقدان را رقم زد. روحانی که در آرزوی عزت پاسپورت ایرانی بود عزت سفیر و نماینده خود را نیز نتوانست حفظ کند.
دولت اوباما ( همان رئیس جمهور مودب و باهوش آمریکا) در اقدامی مغایر حقوق بینالملل از صدور روادید حمید ابوطالبی، سفیر پیشنهادی ایران برای سازمان ملل اجتناب کرد و دولت نیز بعد از مدتی مجبور شد فرد دیگری را بدین منظور جایگزین گزینه ابتدایی خود کند. اولین تقابل دیپلماتیک دولت یازدهم (با آن همه ادعا) با آمریکا به شکست منجر شد و همین شکست به دشمنان انگیزه بیشتری داد.
تعرض به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه جده
حسن قشقاوی معاون پارلمانی و کنسولی وزیرامورخارجه کشورمان درباره تجاوز به دو نوجوان ایرانی توسط ماموران پلیس فرودگاه جده، اظهارکرد: چند ساعت پس از وقوع این حادثه سرکنسولی جمهوری اسلامی ایران در عربستان اطلاع میدهد که هنگام خروج یکی از کاروانهای زیارتی و هنگام بازرسی 2 نوجوان ایرانی پلیس فرودگاه با به صدا درآوردن آژیر دستگاه بازرسی از این 2 میخواهد به جای دیگری منتقل شوند.
وی افزود: با تاخیری که در بازگشت این دو نوجوان صورت میگیرد اعضای کاروان متوجه میشوند که تعرض جنسی به آنها صورت گرفته و یا در حال انجام است.
این کل ماجرای تاسف برانگیز فرودگاه جده بود. این حادثه با اعتراض گسترده مراجع تقلید و مردم کشور مواجه شد اما متاسفانه برخورد مناسبی از سوی دولتمردان و به خصوص شخص وزیر امور خارجه صورت نگرفت.
تکرار برخورد زشت عربستان با ایران و ایرانی
ماجرای خدشهدار شدن پاسپورت در دولت روحانی به فرودگاه جده منحصرنشد. دولت عربستان در فاجعه منا هزاران نفر از زائران بیت الله الحرام را به شهادت رساند که در میان آن ها قریب به 470 نفر ایرانی مشاهده می شود. با این همه دیپلماسی لبخند در مواجهه با این اتفاق هم ناکام ماند.
در آن زمان حسن روحانی به همراه ظریف و تیم دیپلماتیک دولت یازدهم در نیویورک به سر می بردند . لغو سفر و باز گشت پس از این فاجعه کف خواسته های مردم بود اما نه تنها دیپلمات ها به کشور بازنگشتند بلکه در دریافت ویزا برای وزیر ارشاد هم ناکام ماندند. همچنین تلاشهای ظریف برای رایزنی با همتای عربستانیاش با شکست مواجه شد.
در آن روزها عکسی از ظریف منتشر شد که در مقابل امیر کویت به صورتی کاملاً غیر دیپلماتیک و خارج از عرف زانو زده و در کنار میز وی مشغول رایزنی بود که با واکنش منفی افکار عمومی مواجه شد.
این برخوردها موجب شد تا رهبر انقلاب شخصاً به موضوع ورود پیدا کنند. حضرت آیت الله خامنه ای فرمانده معظم کل قوا در مراسم دانش آموختگی، تحلیف و اعطای سردوشی دانشجویان دانشگاههای افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) نوشهر حضور با اشاره به حادثه تأسف بار و خونين منا، آن را بدليل جان باختن هزاران نفر از حجاج بويژه صدها نفر از حجاج ايراني، عزا و مصيبتي واقعي براي ملت ايران خواندند و با اشاره به لزوم تشکيل کميته حقيقت ياب با حضور کشورهاي اسلامي و از جمله ايران، گفتند: دولت عربستان در انتقال ابدان مطهر جان باختگان به وظايف خود عمل نمي کند و جمهوري اسلامي ايران نيز تاکنون با خويشتنداري و ادب اسلامي، حرمت برادری را در دنیای اسلام نگه داشته است، اما اين را بدانند که اندک بي احترامي به دهها هزار نفر از حجاج ايراني در مکه و مدينه و عمل نکردن به وظايف براي انتقال ابدان مطهر، عکس العمل سخت و خشن ايران را در پي خواهد داشت.
بعد از این هشدار بود که ناگاه ورق برگشت. پادشاه عربستان که با گردنکشی در روزهای نخست نه تنها عذرخواهی نکرد بلکه هیچ پیام تسلیتی هم ارسال نکرد (در صورتی که در عرف بین الملل در هرگونه حوادث ولو غیر عمد باید پیام تسلیت ارسال می شد) بعد از گذشت بیش از 7روز و بعد از هشدار مقام معظم رهبری پیام تسلیتی صادر کرد. همچنین بالاخره با صدور ویزا برای یکی از وزرای دولت تدبیر موافق شد و هاشمی وزیر بهداشت موفق شد به جده برود!
بی احترامی در کشور همسایه به فرستاده روحانی!
دیدار اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور با رجب طیب اردوغان هم در ترکمنستان یکی دیگر از این بیاحترامیها بود. مسئولان ترکیه ای در اقدامی گستاخانه ترتیبی دادند که اردوغان روی صندلی سلطنتی جلوس کرده وبرای جهانگیری یک صندلی معمولی تهیه کردند و حتی پرچم ایران نیز در کنار معاون اول رئیس جمهوری ایران در دیدار اردوغان و جهانگیری قرار داده نمیشود.
سیلی ترک ها بر گوش دختر ایرانی
روزنامه دولتی ایران با بیان اینکه ترکیه برای ایرانیان امن نیست درباره سیلی پلیس ترکیه به دختر ایرانی در یکی از فرودگاههای این کشور مینویسد: « در فرودگاه استانبول مسافرانی که مقصد بعدیشان شهر اسلو بوده، متوجه میشوند که باید ۳ روز منتظر پرواز بعدی باشند. مسافران از شرکت هواپیمایی میخواهند که با پرواز دیگر و زودتر حرکت کنند.»
این روزنامه میافزاید: «صحبتها بالا میگیرد و کارمند شرکت پگاسوس بیاحترامی و پرخاش میکند که این بیاحترامیها با اعتراض مسافران همراه میشود و چند نفر از مسافران برای ثبت و ارائه این حرکت به مسئولان بالاتر، شروع به فیلمبرداری میکنند. درباره حادثه فرودگاه کارمندان پگاسوس، پلیس فرودگاه را در جریان میگذارند و پلیس فرودگاه بدون لباس پلیس و نشان دادن مدارک اقدام به درگیری با مسافران میکنند. در این میان یک دختر نروژی- ایرانی را مورد ضرب و شتم قرار میدهند و به صورت وی سیلی میزنند. آنها ۳ نفر از مسافران را که خانمهایی جوان بودند، بازداشت میکنند.»
منتخب مردم ایران زیر سم اسب فاتح ایران
حسین دهباشی، سازنده مستند انتخاباتی روحانی با انتشار یک عکس از سایت ریاست جمهوری (که در جریان سفر وی به ایتالیا عکس برداری شده بود) در صفحه شخصی خود در یک شبکه اجتماعی نوشت:
اطمینان دارم که رئیسجُمهورِ میهندوستی چون آقای دکتر روحانی بعدا بسیار رنجیده، امّا یعنی مُشاورانِ فرهنگی و رسانهای ایشان نیز سواد و حواساش را نداشتهاند؟ که لحظهای تردید کُنند در انتخابِ بیسابقهء محل موزهء Capitoline شهرداریِ رُم برایِ برگزاریِ جلسهء رسمیِ روسای دو کشور و امضاء انبوهی از پیمانهای تفاهم؟ آنهم در سایه مجسمه و زیرِ سُم اسبِ «مارکوس آئورلیوس آنتونیوس»؟ که ایرانیان را در عصرِ پارتیان و سلسلهء اشکانی به سختی شکست داده و مغلوبِ خود ساخته؟
گستاخی بی پایان عربستان
عربستان امروز به مهد تروریست ها تبدیل شده است و اقداماتی نظیر حمایت از طالبان، القاعده و داعش را نیز در کارنامه خود دارد. آل سعود همچنین در زمان روحانی دو فاجعه منا و فرودگاه جده را در اذهان ایرانی ها به یادگار گذاشتند با این حال با انفعال دولتی ها و دیپلماسی لبخند جای مجرم و شاکی عوض شده و مقامات آل سعود هر روز نسبت به کشورمان گستاخ تر می شوند.
برای مثال اخیراً عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان سعودی در ریاض، گفت: کشورش خواهان روابط صلح آمیز با ایران است و در طول بیش از سه دهه گذشته برای روابط نزدیکتر تلاش کرده اما «در عوض هیچ نتیجه ای نگرفته است.» وزیر خارجه عربستان همچنین تاکید کرد که عادی شدن روابط دو کشور نیازمند تغییر رفتار ایران است.
وی همچنین به اتهام زنی و مظلوم نمائی در فضای مجازی و رسانه های جهانی هم روی آورده است. عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان طی مقاله ای در روزنامه نیویورک تایمز باز هم به ایران حمله کرد وی بخشی از این مطلب را در توئیتر نیز به اشتراک گذاشت و در صفحه ی اجتماعی خود نوشت: "ما ملتی نیستیم که برای حمایت از تروریست زیر بار تحریم های بین الملی قرار دارد .کدام کشور در لیست تروریست ها قرار دارد:ایران"
این بار محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بار کم کاری دولتی ها را به دوش کشید و در حالی که مسئولین وزارت امور خارجه پاسخی به این اظهارات نداده اند مجبور شد برای پر کردن این خلا پا به میدان بگذارد و در پاسخ به این توئیت عادل الجبیر، بنویسد: "هر جا که یک جرم و حملات تروریستی اتفاق می افتد یک ردپایی از آل سعود دیده می شود.نه حتی یک ایرانی"
اینگونه ضعف ها و خلف وعده ها به وفور در کارنامه روحانی دیده می شود. البته زیر سوال رفتن عزت ایران و ایرانی در چند سال اخیر به همین موارد محدود نمی شود. کافی است نگاهی به نقض متعدد برجام از سوی آمریکائی ها و دلداری دادن های دیپلمات ها بیاندازید. اخیرا و در حالی که نامزدهای آمریکائی متفق القول می گویند در صورت پیروزی در انتخابات برجام را نقض خواهند کرد، دولتی ها سکوت کرده و سخنی از اقدامات پیشگیرانه یا طرح های تنبیهی خود به میان نمی آورند.
باید منتظر ماند و دید بازگشتن عزت به پاسپورت ایرانی با تغییر رویه دولت کلید می خورد یا با تغییر دولت!
انتهای پیام/
Related Assets:
- سایه سنگین انتخابات 96 بر سرنوشت یارانه ها
- برجام روحانی، اوباما را سیر نکرد؛ ایران باز هم باید کوتاه بیاید!
- آبرویم را در دفاع از برجام گذاشتم/ برجام جز قهرمان بازی «ظریف» و »روحانی» چیزی برای کشور نداشت
- کمیته ویژه در دولت برای بررسی برداشت آمریکا از اموال ایران تشکیل شده
- همه مقصرند جز دولت تدبیر و امید!
- خود تحریمی موجب تضعیف روحیه ملی است
- ممنوعیت ورود اتباع ایرانی به کویت صحت ندارد
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|