ID : 35496825
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یزد:

رتبه پنجم یزدی‌ها در بی‌تحرکی/ ازنظر مصرف فست فود ششم هستیم


معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان یزد گفت: یزدی‌ها در بی‌تحرکی رتبه پنج را در کشور به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش یزد آوا، محمد مصدق در نشست خبری که صبح امروز به مناسبت روز جهانی غذا برگزار شد، گفت: شعار جهانی امسال سازمان غذا و دارو این است که تا سال 2030 هیچ گرسنه‌ای نداشته باشیم.

وی افزود: ما باید به دیگرانی که در فقر غذایی به سر می‌برند کمک کنیم. این فرهنگ عاشورایی که ما داریم و به مردم کمک می‌کنیم و اطعام می دهیم این فرهنگ را باید در تمام طول سال ادامه دهیم.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد اظهار داشت: اگر ما بتوانیم غذای سالم در اختیار مردم قرار دهیم و مردم نیز از غذای سالم استفاده کنند، یقینا مصرف دارو کاهش پیدا می کند.

مصدق با بیان اینکه ما باید به مردم کمک کنیم که از غذا مریض نشوند، تأکید کرد: ما در یزد خودمان باید تلاش کنیم تا در سال های آینده هیچ گرسنه‌ای نداشته باشیم و هیچ بیماری نداشته باشیم که بر اثر پرخوری بیمار شده باشد.

وی یادآور شد: فشار خون ناشی از پرخوری است، بیماری‌های گوارشی ناشی از پرخوری است. چربی و دیابت نیز ناشی از چاقی است و حتی 13 نوع سرطان ناشی از چاقی است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یزد ادامه داد: بنابراین ما باید هم سوء تغذیه و فقر غذایی را کم کنیم و هم باید پرخوری و چاقی را کم کنیم و مرحله اول این کار هم این است که باید خانواده‌ها را آگاه و توجیه کنیم.

مصدق با تأکید بر نقش برجسته رسانه ها در آگاهی بخشی جامعه گفت: ابزار رسانه بسیار موثر و قوی است و می تواند در آگاهی دهی به مردم برای مسئله غذا و استفاده درست در این زمینه نقش زیادی داشته باشد.

وی اظهار داشت: استان یزد ازنظر چاقی رتبه چهاردم را در کشور دارد و ازنظر مصرف فست فود نیز ششم است. این در حالی است که یزد ازنظر مصرف نمک سیزدهم کشور است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یزد اضافه کرد: ما ازنظر میزان فشار خون رتبه نهم کشور هستیم و در دیابت نیز پنجم کشور هستیم. همچنین ازنظر کم بودن فعالیت فیزیکی پنجم کشوری هستیم.

مصدق خاطرنشان کرد: به عنوان مثال ما در یزد باید روزانه 40 گرم قند و شکر بگیریم، اما 66 گرم می‌گیریم. باید روزانه 35 گرم روغن بگیریم که 46 گرم می گیریم.

وی با بیان اینکه غذای هر جامعه ای بیانگر فرهنگ آن جامعه است، عنوان کرد: دلیلی که ما به غذاهای سنتی تشویق می‌کنیم این است که غذای سنتی نسبت به غذاهای فست فودی پیشینه طولانی در فرهنگ ما دارد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه این روزها نظام به طور جدی با قاچاق برخورد می کند، افزود: کالا و غذای قاچاق حتی اگر بهترین برند هم باشد باز هم ازنظر ما ناسالم محسوب می شود. کالای قاچاق به هزار و یک دلیل ناسالم است و توصیه می‌کنیم که استفاده نشود.

مصدق تأکید کرد: همه نظام، همه وزارت بهداشت و همه سازمان غذا و دارو تمام تلاشش این است که غذای سالم به دست مردم برساند.

انتهای پیام/

 




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.