قطار پیشرفت یزد از مسیر گردشگری عبور میکند
به گزارش یزدآوا، حمل و نقل یکی از اجزای کلیدی و مؤلفههای مهم گردشگری است که ارتباطهای حیاتی بین حوزههای تولیدکننده گردشگر و مقاصد گردشگری را فراهم میسازد، نظام حمل و نقل در قلب صنعت گردشگری جای دارد و بین پیشرفت نظام حمل و نقل و رشد صنعت گردشگری یک رابطه مستقیم برقرار است و زیرساختهای مناسب و کافی، برای توسعه موفقیتآمیز گردشگری، لازم و ضروری هستند.
مهران فاطمی استاندار یزد نیز در این زمینه ضمن اینکه «علم و فناوری» و «گردشگری» را دو بال تعریف شده در سند یزد نوین برای پیشرفت و توسعه استان برشمرد و آن را از بزرگترین فرصتهای پیش روی استان برای درخشیدن در تراز جهانی دانست، گفت: بخش حمل و نقل به عنوان یکی از مهمترین زیرساختهای توسعه گردشگری استاناست.
وی افزود: تا قبل از دولت سیزدهم در استان یزد شرکت پروازی با نام و نشان یزد وجود نداشت و این خواسته اول تمامی فعالان گردشگری در شرایط تحریمی بسیار سخت محقق شد.
فاطمی ادامه داد: با مشارکت شرکت صنعتی و معدنی چادرملو و یکی از قویترین شرکتهای پروازی کشور، شرکت یزد ایر با حجم سرمایهگذاری هزار میلیارد تومان راهاندازی شد که در حال حاضر با منظمترین پروازها در حال فعالیت است.
تلاش مسئولان استان برای راهاندازی شرکتهای «یزد ریل» و «یزد سیر»
وی با اشاره به مشکلات استان در حوزه حمل و نقل ریلی تصریح کرد: با توجه به خارج شدن ترنستهای یزد به دلیل تحریمها و علیرغم قرارگیری استان در ۵ راه کشور، به دلیل عدم وجود زیرساختهای مناسب، در این حوزه با مشکل مواجه شدیم.
فاطمی با اشاره به پیگیریهای مستمر استان برای راهاندازی یک شرکت حمل و نقل ریلی در حوزه بار و مسافر گفت: امیدواریم با انجام فرایندهای لازم شرکت حمل و نقل «یزد ریل» نیز امسال مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
استاندار یزد به برنامهریزی استان جهت راهاندازی شرکت حمل و نقل زمینی با نام «یزد سیر» اشاره و عنوان کرد: با مشارکت یکی از شرکتهای تعاونی ب نام استان این شرکت حمل و نقل زمینی راهاندازی خواهد شد تا هر سه زیرساخت حمل و نقل همزمان با هم باعث پیشرفت هرچه بیشتر حوزه گردشگری شود.
یکی از اقداماتی که امسال در حوزه حمل و نقل ریلی در استان یزد انجام گرفت راهاندازی مجدد قطار ترنست یزد تهران پس از دو سال بود که خود نقش تأثیرگذاری در توسعه گردشگری یزد دارد.
پیش از این زمانی که ترنستها در مسیر یزد به تهران برقرار بود حتی در زمانی که پیک سفر نبود تورهای زیاد دانشآموزی و دانشجویی از دختر و پسر و مدارس تهران و شهرهای دیگر به یزد سفر میکردند و بافت تاریخی یزد مملو بود از حضور آنها بنابراین راهاندازی قطارهای ترنست میتواند کمک شایانی به توسعه گردشگری یزد باشد.
با پیگیریهای متعددی که از سوی مسئولان استان انجام شد یک رام قطار ترنست یزد تهران در سالروز ولادت امیرالمومنین علی (ع) راهاندازی شد.
در این راستا معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد نیز با اشاره به پیگیریهای مستمر استان برای راهاندازی یک شرکت حملونقل ریلی در حوزه بار و مسافر گفت: استان یزد آمادگی دارد که با همکاری و همگامی سایر دستگاهها بتواند شرکت حملونقل یزد ریل را رونق و توسعه بخشد.
رشد صنعت گردشگری جهان در نتیجه توسعه صنعت حمل و نقل، سرعت روز افزونی به خود گرفته است. وابستگی صنعت گردشگری به صنعت حمل و نقل و بالعکس، نیازمندی هر کدام را برای توسعه بیشتر میکند. حمل و نقل ریلی به عنوان یکی از مهمترین عوامل خدماتی در بخش حمل و نقل و جابجایی مسافران است.
حمل و نقل ریلی امکان و ابزار مناسبی برای سفر و جا به جایی توریست به شمار می رود زیرا مقرون به صرفه است و ایمنی و ویژگیهای منحصر به فرد زیست محیطی آن ارزش و اهمیت خاصی به این وسیله بخشیده است از این رو مسئولان استان یزد بخش گردشگری و به ویژه زیرساختهای آن را مورد حمایت جدی قرار دادهاند.
لزوم راهاندازی رام دوم قطارهای ترنست یزد
احمدرضا موحد رئیس انجمن صنفی دفاتر مسافربری و گردشگری یزد نیز با اشاره به راهاندازی یک رام قطار ترنست یزد تهران گفت: راهاندازی قطارهای ترنست طبیعتاً میتواند تأثیر خوبی در گردشگری داشته باشد و امیدواریم رام دوم این قطار هم برقرار شود تا حرکت از تهران از صبح صورت گیرد.
وی ادامه داد: چنانچه برنامهریزی صورت گیرد که قطار در وقت صبح از سمت تهران به یزد حرکت کند بیشتر مورد توجه گردشگری خواهد بود، چرا که وقتی یک تور گردشگری از تهران قصد سفر به یزد را داشته باشد، باید طوری برنامهریزی و حرکت کند که در کمترین زمان بیشترین بازده و مناسبترین نرخ را داشته باشد.
موحد اضافه کرد: متقاضیان قطارهای ترنست تورهای آموزشی و به خصوص دانشآموزی هستند، چون تورهای دانشآموزی علاوه بر اینکه خودشان به نوعی هدف هستند و در زمان اجرایشان منافعی برای شهر مقصد هستند و تبلیغ بسیار خوبی برای آینده میان مدت و بلندمدت مقصد به حساب میآیند در نتیجه هر مقصد گردشگری بسیار علاقمند است که تورهای دانش آموزی را جذب کند، بنابراین باید طوری برنامهریزی کنیم بیشترین رضایت را برای این تورها و آژانسهای که این تور را برگزار میکنند و آموزش و پرورش داشته باشند.
وی افزود: قطار ترنستی که به تازگی برقرار شده، زمان صبح از یزد به سمت تهران و بعدازظهر از تهران به یزد حرکت میکند، چنانچه تور دانشآموزی بخواهد به یزد سفر کند چون حرکت بعدازظهر انجام میشود آن روز مدرسه تعطیل میشود و دانشآموزان به مدرسه نمیروند و آخر شب به یزد میرسند و بدون اینکه نتیجهبراشان داشته باشد هزینه یک شب اقامت را هم باید بپردازند، روز آخر سفرشان نیز باید هزینه اقامت یک شب دیگر را بپردازند و صبح روز بعد حرکت کنند و آن روز هم ظهر میرسند و از مدرسه رفتن خبری نیست بنابراین علاوه بر تعطیلی دو روز کلاس درس، باید هزینه اقامت اضافه بپردازند لذا وقتی رام دوم قطار ترنست برقرار شود و یا آنچه الان برقراره شده حرکت از یزد در بعدازظهر و حرکت از تهران در صبح انجام گیرد بیشتر مورد توجه گردشگری است و میتواند نیازهای جامعه گردشگری کشور را برطرف کند.
توجه ویژه مسئولان استان یزد به حوزه گردشگری
موحد گفت: استان یزد هنوز نیاز زیادی به زیرساخت های گردشگری دارد البته با رویکردی که فعلا در استان داریم چنانچه به همین شکل پیش برویم و حمل و نقل هوایی با مقاصد خارجی توسعه پیدا کند بیش از پیش میتوانیم به گردشگری یزد امیدوار باشیم، طبق قولی که داده شده و از سوی مسئولان استان پیگیری میشود راهاندازی سفر یزد ایر به مقصد دبی، استانبول و عراق به توسعه گردشگری یزد کمک شایانی است بهخصوص استانبول که میتوانیم جذب مسافران زیادی از آن داشته باشیم.
وی ادامه داد: در این مدت شاهد پیگیریهای بسیار خوب و مستمر استاندار یزد بودیم که بیشتر از حد مورد انتظار برای گردشگری و توسعه زیرساخت گردشگری وقت انرژی و مأمور ویژه گذاشت و به جاهای خوبی رسیدیم به گونهای که بعد از تأسیس یزد ایر، اکنون تأسیس دو شرکت یزدریل در دستور کار قرار دارد و به موازات هم قدم برمیدارند و هر کدام که زودتر به نتایج بهتری دست پیدا کنند استان نیز با تمام توان از آن حمایت میکند.
رئیس انجمن صنفی دفاترمسافربری و گردشگری یزد با اشاره به اهمیت حمل و نقل ریلی گفت: حمل و نقل ریلی در همه دنیا بیشترین توجه را به خودش جلب میکند چرا که نسبت به سایر زیرساختها ایمن بیشتری دارد و هم مقرون به صرفهتر است برای همین امروز رویکرد استان بیشترین به توسعه حمل و نقل ریلی است و هم و غم و عزم قاطع استاندار بر توسعه شرکت ریلی بوده و هست و نتیجه خوبی هم دارد.
وی با بیان اینکه در بحث حمل و نقل زمینی بسیار ضعیف هستیم، اضافه کرد: این ضعف در حمل و نقل زمینی منحصر به یزد نیست و سراسر کشور به دلیل تحریمها و ضعف در زمینه تأمین اتوبوسهایی که استاندارد لازم برای حمل و نقل زمینی را دارند با مشکل و کمبود در این زمینه مواجهاند.
موفقیت آینده یزد با گردشگری رقم میخورد
موحد گفت: چنانچه یک شرکت حمل و نقل زمینی نیز در یزد راهاندازی شود و بتواند برای واردات اتوبوسهایی که بار نیاز گردشگری کشور را به دوش بکشد اتفاق خوبی است، وقتی تور خارجی به ایران میآید بخش از عظیمی از تردد بین استانی آنها به صورت زمینی انجام میشود و لازم است در این زمینه اقدامات خوبی صورت بگیرد.
رئیس انجمن صنفی دفاتر مسافربری و گردشگری یزد با اشاره به چشمانداز گردشگری یزد با بیان اینکه قطعا موفقیت آینده یزد با گردشگری رقم میخورد، گفت: با توجه به شرایط اقلیمی و هوای خشک یزد، توسعه صنایع تاکنون آسیب زیادی به یزد زده است و هم اکنون نیز شاخص آلودگی هوا از حد استاندارد فراتر میرود بنابراین توسعه صنایع با وضعیت فعلی نه شدنی و نه عقلانی است و وضعیت آب استان یزد هم که مشخص است که نهایتا بحث تجارت، هایتک و گردشگری مطرح میشود.
وی ادامه داد: طبیعتاً با توجه اینکه گردشگری هیچگونه عارضه منفی برای استان ندارد و صنعت سبز محسوب میشود و حتی ذرهای از منابع استان را خارج نمیکند طبیعتاً برای استان بهترین است مخصوصا اینکه توانمندیهای جذب گردشگران فرهنگی در یزد در دنیا بینظیر است و قطعا ما چارهای نداریم جز اینکه به گردشگری بها بدهیم و موانع را برطرف و زیرساختها را فراهم کنیم تا اینکه این آینده ارزشمند برای استان رقم بخورد.
چنانچه اقدامات و تلاشهای مسئولان استان نتیجهبخش باشد و هر سه زیرساخت حمل و نقل ریلی، زمینی و هوایی استان با هم فعالیت داشته باشند باعث پیشرفت و توسعه هرچه بیشتر حوزه گردشگری یزد خواهد بود و قطار گردشگری یزد را به سر منزل پیشرفت خواهد رساند.
انتهای خبر/
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|