صنایع فولاد و کاشی استان یزد، متحمل بیشترین بیکاری
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، با اشاره به سیر سعودی نرخ بیکاری در استان یزد گفت: افزایش نرخ بیكاری استان نیاز به كالبد شكافی و تحلیل و بررسیهای كارشناسی دارد که به نظر عوامل زیادی از جمله رشد صنعت استان در چند بخش خاص، فناوری پایین و منبع پایه بودن صنایع، كاهش فعالیتهای ساخت و ساز، تناسب ناموزون بازار كار با رشته های دانشگاهی، خطای آماری و یا پاسخگویی نادرست به آمارگیران میتواند در افزایش نرخ بیكاری استان دخیل باشد.
محمد حسین ریاحی با بیان اینکه بسیاری از صاحب نظران رابطه مستقیمی بین بیكاری با بزهكاری وجود دارد، ادامه داد: قطعأ افزایش نرخ بیكاری تبعات زیادی از جمله افزایش انواع آسیبهای اجتماعی، بزهكاری، طلاق و فقر دارد و متاسفانه نقش بیكاری در افزایش بزهكاری و ناهنجاری های اجتماعی بسیار زیاد است.
وی بیشترین بیكاری كارگران استان در سال 94 را در صنایع فولاد و كاشی و سرامیك اعلام و خاطر نشان کرد: مهاجر پذیر بودن استان یزد و همچنین توجه به استقرار چند رشته اصلی صنعتی و نیاز به كارگران ساده یا فاقد تخصص جهت اشتغال در این حوزهها در سالهای گذشته شاهد حضور این كارگران مهاجر در استان بودیم كه متاسفانه به دلایل گفته شده، بیشترین بیكاری در استان مربوط به همین كارگران ساده فاقد تخصص می باشد.
ریاحی با بیان اینکه برای اشتغالزایی حمایت از صنایع پویا و كارآفرینان استان با همكاری صندوق كارآفرینی امید استان در دست اجرا است، گفت: برنامه ریزی به منظور شناسایی رشته های مزیت دار در دوره ركود و پس از ركود برای اشتغال پایدار بر اساس تواناییها و ظرفیتهای هر منطقه در استان یكی دیگر از برنامههای اشتغالزایی است.
وی ادامه داد: حمایت از طرحهای مشاغل خانگی به صورت مستقل یا پشتیبان كه در این خصوص اشخاص حقوقی كه مسؤلیت حمایت از تعدادی از شاغلین خانگی را در كل فرآیند تولید و ارایه خدمات اعم از آموزش، تهیه و توزیع مواد اولیه و ابزار كار، مشاوره، طراحی، نوآوری، بسته بندی و فروش به عهده بگیرند به عنوان پشتیبان مشاغل خانگی میتوانند در یكی از رشتههای پیش بینی شده مشاغل خانگی تسهیلات كم بهره اشتغال دریافت نمایند.
ریاحی با تأکید بر اینکه در استان تلاش بر این است تا كارگاهها به مرحله تعطیلی نرسند و با كمك به كارگاهها از وقوع بیكاری حتی الامكان جلوگیری به عمل آید، تصریح کرد: در غیر این صورت پس از بیكار شدن كارگر امكان استفاده از بیمه بیكاری برای وی فراهم گردیده كه به محض اشتغال مجدد، بیمه بیكاری وی قطع خواهد شد.
وی گفت: چنانچه فرد بیكار شده تخصص و مهارت جهت راه اندازی كسب و كاری را داشته باشد امكان معرفی وی به صندوق كارآفرینی امید و دریافت تسهیلات خود اشتغالی برای وی مهیا است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با بیان اینکه افزایش حداقل حقوق و مزایای كارگران كه هرسال توسط شورای عالی كار انجام میگیرد در سال جاری نیز طی بخشنامه حداقل دستمزد افزایش یافته است، ادامه داد: این افزایش به طور مستقیم در محاسبه اكثر مزایای جنبی از قبیل حق اولاد (عائله مندی ) عیدی و پاداش، حق سنوات، اضافه كاری و فوق العاده مأموریت تاثیر گذار می باشد.
ریاحی یادآور شد: در پرداخت كمك هزینه عائلهمندی (حق اولاد) به ازای هر فرزند و بدون محدودیت در تعداد فرزند بصورت ماهیانه پرداخت میشود و سایر سطوح مزدی نیز به مأخذ روزانه 14 درصد افزایش داشته و پایه سنواتی نیز روزانه به مبلغ 10 هزار ریال افزایش یافته اس.
انتهای پیام/
Related Assets:
- جشنواره تجلیل از کارگران نمونه همزمان با هفته کار و کارگر در یزد
- 60 درصد جمعیت استان یزد را جامعه کارگری تشکیل میدهد
- چهار خدمت به دفاتر پیشخوان دولت در استان یزد واگذار شد
- توافق بر روی کاغذ؛ ایران هراسی در عمل/ جنسی که مشابه داخلی دارد مطلقاً نباید وارد شود/ جامعه کارگری یک جامعه وفادار به انقلاب و نظام
- سال 95 هم دخل و خرج کارگرها با هم نمیخواند
- کارگران یزدی روزی حلال با دهان روزه را به حقوقهای میلیونی زیر کولر ترجیح میدهند
- بست نشینی پشت درب اداره کار؛ تنها چاره کارگران بیکار یزدی
- نتوانستیم شغل را در جامعه یزد غنی کنیم/ مغفول ماندن ظرفیتهای اتباع بیگانه در استان
- حق مسکن کارگران ۴۰هزار تومان شد
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|