فکر ایرانی و ایده جالب برای گلبرگ های طلای سرخ بهاباد
به گزارش یزد آوا؛ شاید با شنیدن نام گل محمدی اولین چیزی که به ذهن هر فرد ایرانی برسد گلاب باشد. اما در بعضی از مناطق ایران کم و بیش از گل محمدی برای تهیه مربا نیز استفاده می شود. مرباهایی که زینت بخش سفره های ایرانی است.
همین ایده باعث ایجاد جرقه تهیه مربا از گل زعفران شد. زعفران محصولی ارزشمند و کممصرف است که در شهرستان بهاباد یزد به وفور کشت می شود. اما تا کنون از گلبرگ های این محصول استفاده ای نمی شد.
تا اینکه یکی از بانوان بهابادی به این فکر افتاد که می توان از گلبرگ های زعفران هم برای تهیه مربایی خوش طعم استفاده کرد.
محبوبه محمدی، متولد سال 60 و دارای مدرک فوق دیپلم حسابداری در خصوص فعالیت های اقتصادی خود گفت: بنده حدود هفت یا هشت سال است که یک شرکت تعاونی را با برخی دوستان و همشهریان به ثبت رسانده ام و در این شرکت محصولات سنتی نظیر تولید مربا، ترشی، آبلیمو، آبغوره و فرآورده های لبنی تولید می شود.
وی در خصوص تولید مربا از گل زعفران گفت: کاشت زعفران در بهاباد به صورت فصلی انجام شده و در زمان برداشت تارهای قرمز (مادگی) را از گل ها می کشند و گلبرگ های زعفران دور ریخته می شد. تا کنون کسی به فکر استفاده از این گلبرگ نبود.
محمدی افزود: با توجه به خواصی نظیر سازگاری با مزاج گرم، نشاط آوری و خون سازی به فکر این افتادیم که این گل ها را فرآوری کنیم. به همین منظور چند بار به صورت آزمایشی مربای زعفران درست کردیم تا ببینیم اگر مورد پسند مصرف کنندگان است به سراغ تولید انبوه برویم.
وی با اشاره به چندین مورد شکست در این مسیر گفت: مرباها اوایل کیفیت خوبی نداشت ولی دفعات چهارم و پنجم که کیفیت محصول خوب شد به فکر افتادیم تا از این محصول برای استفاده عموم تولید کنیم.
وی با تقدیر از حمایت های سازمان بسیج سازندگی اعلام کرد: فعلاً تولیدمان خیلی زیاد نبوده ولی قرار است در سال آینده با حمایت بسیج سازندگی تولید مربای زعفران را به تولید انبوه برسانیم.
محمدی بیان داشت: مربای زعفران طعم خوبی هم پیدا کرده است. از آنجا که خود گل طعم زعفران کمی دارد، شربت زعفران هم به آن اضافه می کنیم که طعم خیلی خوبی به مربا می دهد.
وی با اشاره به منافع پیش روی تولید این محصول گفت: مهمترین معضل بحث بازاریابی است. باید ببینیم تقاضا هست یا نه، که آن هم اگر تبلیغ درستی شود و تقاضا خوب باشد می توان به تولید انبوه رو آورد.
محمدی با اشاره به رهنمودهای رهبر انقلاب در خصوص اقتصاد مقاومتی بیان داشت: در مورد فعالیت مشاغل خانگی خیلی کارها می شود انجام داد. چون مردم اکنون از محصولات صنعتی بیزار شده و به محصولات طبیعی و سنتی روی آورده اند. ولی باید حمایت شایسته ای از سوی مسئولین از اینگونه اقدامات صورت بگیرد.
وی در پایان با تاکید بر لزوم تکیه بر تولیدات کشاورزی و بومی گفت: باید کشاورزی را تقویت کنیم تا مشاغل مرتبط با آن افزایش پیدا کند و محصولات با کیفیت ارائه شود.
یزد رسا
Related Assets:
- ۶۵درصد سطح زیر کشت زعفران استان سهم بهاباد است/ زعفران؛ نماد اقتصاد مقاومتی در کم آبی
- افزایش 20 درصدی کشت زعفران در مهریز یزد
- اشتغالزایی برای 2 هزار و 400 نفر با اجرای طرحهای بسیج سازندگی استان/ صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان مورد توجه قرار میگیرد
- 90 درصد مجوز مشاغل خانگی استان را بانوان به خود اختصاص دادهاند
- مشکل کمبود نقدینگی گریبان تولیدکنندگان «فرش سلامت» را رها نمی کند/ مسئولین فقط حرف می زنند
- درآمد 10 میلیاردی کشاورزان یزدی از برداشت طلای سرخ/ حرکت استان یزد به سمت کاشت گیاه کمآبخواه زعفران
- زنبورداری شغلی مناسب با کمترین سرمایه گذاری/ کاهش بیکاری جوانان با توسعه کسب و کارهای کوچک
- نخستین جشنواره آب، اقتصادمقاومتی، تجارب برتر در یزد برگزار می شود
- تولیدکنندگان مربای زعفران برای توزیع گسترده نیاز به دریافت کد بهداشتی دارند
- واردات قریب به 8000 تُن انواع مربا، ژله و مارمالاد به کشور در سال 95+ جدول
- نباید سود یک سال زحمت کشاورزان به جیب دلالها برود/ زعفران، نماد اقتصاد مقاومتی در کم آبی
- عرضه زعفران یزد با بستهبندی اسپانیایی در خارج!
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|