در این میان، بسیاری از افراد در خصوص تزریق واکسن و عوارض احتمالی آن دچار نگرانیهایی میشوند. برای رفع نگرانی و آسودگی خاطر و نیز به حداقل رساندن عوارض احتمالی آن رعایت برخی نکات تغذیهای نقش بسیار مهمی دارد. همچنین اهمیت تغذیه در تقویت سیستم ایمنی بدن همواره مورد تأکید متخصصان تغذیه قرار دارد.
در ادامه این گزارش با نکات کلیدی و کاربردی که فرشته فزونی، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مطرح کرده آشنا میشویم.
نکات مهم تغذیهای قبل از تزریق واکسن کووید ۱۹
زمان واکسیناسیون نباید ناشتا باشید؛ زیرا ممکن است هنگام تزریق واکسن دچار سرگیجه یا افت فشار شوید.
برای جلوگیری از بروز این عوارض باید پیش از واکسن زدن صبحانه یا میان وعده سادهای مصرف کنید و شب قبل از واکسیناسیون نیز غذای سبک مانند سوپ حاوی مرغ، سبزیهای سبز تیره تازه نظیر اسفناج، جعفری، کلم بروکلی میل کنید.
این موضوع به ویژه در مورد افرادی که ترس از تزریق آمپول دارند باید رعایت شود.مصرف شیر، میوه، تخم مرغ، لقمه نان و پنیر و .... به عنوان صبحانه یا میان وعده قبل از تزریق واکسن توصیه میشود.
خواب کافی و استراحت در شب قبل از واکسیناسیون بسیار مهم است؛ خواب کافی و آرام یکی از رازهای سلامت و طول عمر انسان همراه با زندگی با نشاط است و نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.
قبل و بعد از واکسیناسیون کدام مواد غذایی را بیشتر بخوریم؟
آب و مایعات فراوان:
مقدار زیادی آب و مایعات بنوشید. تامین آب بدن به میزان کافی قبل و بعد از تزریق واکسن کووید- ۱۹بسیار مهم است.
مصرف مایعات کافی نه تنها سبب عملکرد بهتر بدن در شرایط واکسیناسیون می شود، بلکه باعث جلوگیری از افت فشار خون در افرادی میشود که معمولا ترس از آمپول و یا واکسن دارند .
افرادی که مبتلا به بیماریهای قلبی- عروقی، فشار خون بالا یا بیماریهای ریوی هستند در خصوص میزان مصرف مایعات حتما باید با پزشک خود مشورت کنند.
مواد غذایی آبدار مانند میوه ها، سبزی ها، انواع سوپ علاوه برکمک به تامین آب بدن، سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت میکنند؛ به ویژه در صورت بروز تب بعد از واکسیناسیون، باید مایعات و غذاهای آبدار به میزان فراوان نوشیده و میل شود.
نوشیدنیهای شیرین مانند آب میوه هایی که دارای قند افزوده هستند و شربت های خیلی شیرین، نوشابه های گازدار و بطور کلی همه نوشیدنی های خیلی شیرین موجب تضعیف سیستم ایمنی و اختلال در عملکرد آن میشوند.
مواد غذایی ضد التهاب:
مصرف غذاهای تازه و طبیعی مانند میوه ها، سبزیها، ماهیهای چرب، آجیل و مغز دانهها به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند؛ زیرا التهاب کمتری در بدن ایجاد میکند. مصرف غذاهای ضد التهاب قبل و پس از تزریق واکسن میتواند کمک کننده باشد
قبل و بعد از واکسیناسیون از چه غذاهایی پرهیز کنیم؟
مصرف فست فودها، غذاهای چرب، سنگین ، پرنمک و تنقلات شور و نوشیدنی های خیلی شیرین را موجب تضعیف سیستم ایمنی است و زمینه را برای ابتلا به بیماری ها از جمله کرونا فراهم می کند و همواره باید از مصرف بی رویه آنها اجتناب شود.
در نتیجه برای عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن، قبل و پس از واکسیناسیون از مصرف غذاهای مذکور خودداری کنید.
انتهای پیام/