کسری مخازن سفرههای آب زیرزمینی استان یزد کاهش یافته است
به گزارش خبرنگار یزد آوا، محمد مهدی جوادیان زاده پیش از ظهر امروز در حاشیه آیین تقدیر از مشارکت کنندگان درمسابقه تولیدات رسانه ای صنعت آب و برق استان یزد که به صورت آنلاین برگزار شد، گفت: امسال شاهد بارشهای خوبی در استان یزد بودیم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته و همچنین بلند مدت رشد خوبی داشته است و امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.
وی با اشاره به سیلابهایی که در بخشهایی از استان به واسطه بارشهای اخیر رخ داده است، ادامه داد: متاسفانه سیلابهایی که در مناطقی در استان به خصوص بخشهایی از شهرستان ابرکوه اتفاق افتاده خسارتهایی را در این مناطق ایجاد کرده و جلساتی نیز در این زمینه برگزار شده و معاونت عمرانی استانداری در حال پیگیری این موضوع است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان یزد عنوان کرد: از سال گذشته اقدامات تعادل بخشی سفرههای آب زیرزمینی را تسریع و تشدید کردیم و در قالب برنامه پنج ساله با عنوان برنامه سازگاری با کم آبی مقرر شده که برنامهها و اقدامات به گونهای صورت گیرند که کسری مخزن سفرههای آب زیرزمینی در استان به صفر برسد.
جوادیان زاده با اشاره به اثرات مثبت بارندگی بر سفرههای آب زیرزمینی ادامه داد: با بارشهای خوبی که در استان داشتیم در حالی که در سال 97 با کسری 310 میلیون مترمکعبی مخازن سفرههای آب زیرزمینی در استان مواجه بودیم این میزان در سال گذشته به 260 میلیون مترمکعب رسیده بود و طبق آخرین آمار کسری مخازن به 220 میلیون مترمکعب رسیده است و امیدواریم با ادامه این روند کسری مخازن به صفر برسد و سفرههای آب زیرزمینی استان پایدار شوند.
وی در خصوص تخصیص آب دریای عمان به یزد گفت: سالانه 250 میلیون مترمکعب از آب دریای عمان به استان یزد اختصاص یافته است که 200 میلیون مترمکعب آن مربوط به صنعت و 50 میلیون مترمکعب آن مربوط به کشتهای پربازده چون کشتهای گلخانهای است.
مدیر عامل آب منطقهای یزد افزود: آب دریای عمان از آنجا که هم باید شیرین سازی شود و هم انتقال پیدا کند آب گران قیمتی است و برای کشتها و صنایعی میتواند مورد استفاده قرار گیرد که بهره وری بالایی دارند و تعدادی سرمایهگذار برای سرمایهگذاری اعلام آمادگی کردند و در حال حاضر وارد فاز مذاکره با این سرمایه گذاران شدیم.
جوادیان زاده در خصوص فعالیت معدن مس در استان یزد گفت: بحث کارشناسی و اثرات معدن مس در حوزه حفاظت محیط زیست که شامل اثرات آن بر آب، خاک و هوا است از آب منطقهای به وزارت نیرو واگذار شده است، فعلا پرونده ارزیابی معدن مس علی آباد به دلیل نزدیکی به شهر تفت باز نشده است و برای معدن دره زرشک نیز وزارت نیرو مشاور تخصصی گرفته و مشاور اعلام کرده که فعالیت این معدن اثرات منفی بر آبخوان منطقه دارد.
وی ادامه داد: مجموعه شرکت ملی مس پیشنهاداتی را ارائه داد که باید بررسی آنها در چارچوب مطالعاتی باشد که در حال انجام است و در جلساتی که برگزار شده صحبتی از فعالیت و بهرهبرداری از معدن مس دره زرشک نشده اما قرار شد پیشنهاد شرکت مس توسط یک مشاور مورد تایید وزارت نیرو ارزیابی شود و نهایتا مشخص شود فعالیت معدن معدن چگونه میتواند انجام گیرد که اثرات منفی به دنبال نداشته باشد و چنانچه این راهکار مورد تایید وزارت نیرو قرار بگیرد فعالیت معدن شروع میشود.
انتهای پیام/
Related Assets:
- هماهنگی با وزارت نیرو جهت عدم قطع برق در تأسیسات آبرسانی حتی در شرایط بحرانی
- 260 حلقه چاه غیر مجاز در استان یزد شناسایی شده است
- ساخت وساز در حاشیه رودخانه های استان یزد ممنوع
- افت 90 درصدی ذخایر آب زیرزمینی استان یزد/نگرانی بابت تامین آب شرب مردم وجود ندارد
- یزد دومین استان با کمترین میزان آب تجزیهپذیر است/ تدوین سند سازگاری با کم آبی در استان
- تکذیب شایعه شکسته شدن خط لوله انتقال آب یزد
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|