کسی حاضر به سرمایهگذاری در بخش تولید نیست!/ فاتحه صنعت خوانده شده است!
به گزارش یزد آوا؛ یکی از صنعتگران استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزد رسا در خصوص وضعیت صنعت و تولید گفت : بخش صنعت و تولید مانند بدن نیمه جانی است که اگر شرایط موجود و رکود حاکم بر اقتصاد کشور ادامه یابد چیزی از آن نخواهد ماند.
مجتبی روحبخش اظهار داشت: در حالی که ظرفیت تولید یک میلیون چراغ LED را داریم متاسفانه در کمتر از 60 درصد ظرفیت تنها با 35 کارگر کار میکنیم؛ در حالی که میتوانیم بیش از 70 کارگر دیگر نیز به کار بگیریم.
وی با اشاره به واردات گسترده از کشورهایی مانند چین گفت: بزرگترین مشکل رقابت با اجناس خارجی به ویژه چینی است. متاسفانه کالاهای خارجی نامرغوب و بدون استاندارد بی هیچ حساب و کتابی با قیمت بسیار کمتر از تولیدات داخلی به کشور وارد میشوند و مردم در هنگام خرید با توجه به قیمت کالای بیکیفیت خارجی را میخرند که بعد از مدتی خراب میشود.
دولت فقط با شعارهایش به دنبال اعلام اعداد و ارقام است
روح بخش افزود: تولیدات داخلی از نظر قیمتی توان رقابت با کالاهای خارجی را ندارند. متاسفانه این مشکل 90 درصد تولیدکنندگان است و همه از این موضوع آگاهی دارند و موضوع تازهای نیست اما فقط زیاد شعار در مورد مباقبله با آن داده میشود و در عمل چیزی اتفاق نمی افتد.
وی در خصوص حمایتهای دولت از صنایع گفت: هیچ حمایتی از صنایع نمیشود و صحبتهایی که میشود همه شعار است و دولتها فقط به دنبال اعلام اعداد و ارقامی هستند که چندان واقعی نیست.
این فعال اقتصادی با اشاره به طرح تسهیلات رونق تولید گفت: دولت بانکها را ملزم به پرداخت تسهیلات کرده است اما بانکها به آن توجهی ندارند چرا که بانکها نیز برای خود حساب و کتابی دارند و میدانند همه اینها فرمالیته است از این رو خیلی به آن اهمیت نمیدهند و صرفا به مشتریان خود وام میدهند و به راحتی نام آن شرکتها را جزء لیست خود می گذارد و به سایر شرکتهایی که به بانک معرفی شده وامی پرداخت نمیکنند.
روحبخش اذعان داشت: برای دریافت تسهیلات ثبت نام کرده و به بانک معرفی شدیم اما بیش از شش ماه است که به بهانههای مختلف که از سوی بانک مطرح میشود تا به امروز هنوز موفق به دریافت تسهیلات نشدهایم.
سود تسهیلات بانکی توجیه اقتصادی ندارد/ پرداخت مالیات در شرایط فعلی به دور از انصاف است
وی در خصوص بهره تسهیلات بانکی گفت: هر چند بهرههای بانکی نسبت به قبل کاهش یافته است اما باز هم در شرایط بازار فعلی، بهره 18 درصد برای تولید با این همه مشکلات و معضلات اقتصادی به هیچ وجه اقتصادی نیست. هزینههای زیادی مانند مالیات، حقوق و دستمزد، چک برگشتی و ... در تولید وجود دارد که در بعضی از مواقع نه تنها سودی به دست نمی آید بلکه تولید ضرر هم دارد.
روحبخش در خصوص اخذ مالیات از صنایع در شرایط رکودی اظهار داشت: مالیات یکی از مشکلات صنعتگران در شرایط رکودی موجود است و چون حساب و کتاب دقیقی در مورد آن وجود ندرد بسیاری از پرداختهای مالیاتی به دور از انصاف است و مشکل شدید دیگری برای تولید کننده است.
وی با اشاره به فشارهای مالیاتی به صنایع گفت: متاسفانه زیرساختهای سیستم صحیح مالیاتی در کشور وجود ندارد اما مالیات را اخذ میکنند. بسیاری از هزینهها به تولید تحمیل میشود بدون آن که فاکتور رسمی برای آن صادر شود و ادراه دارایی آنها را نمیپذیرد از این رو سود کاذب تولید افزایش یافته و به دنبال آن باید مالیات بیشتری پرداخت کرد.
این صنعتگر با اشاره به کاهش تمایل افراد برای سرمایه گذاری در بخش تولید گفت: سیاست و برنامه خاص و ثابتی برای بخش صنعت وجود ندارد و از سویی دیگر واردات و قاچاق نیز در برابر تولید وجود دارد و متاسفانه بانکها نیز بدون هیچ ریسکی سودهای بسیار بالایی را پرداخت میکنند از این رو دیگر کسی حاضر به سرمایهگذاری در تولید نیست.
روحبخش با بیان شرایط سخت تولید در شرایط فعلی اقتصاد کشور اذعان داشت: بسیاری از صنایع که مواد اولیه خود را از خارج تهیه میکردند دیگر تولید برایشان صرفه اقتصای ندارد و از این رو کالا را به طور کامل از خارج وارد میکنند و فقط در ایران بسته بندی میکنند و برند خود را بر آن میزنند.
انتهای پیام/ق
Related Assets:
- کاهش 35 درصدی فروش فرش ماشینی در یزد/ مسئولان با مردم مدارا کنند
- روحانی در سفر به یزد از چند واحد صنعتی بازدید کرد؟!/ کدام بخش خصوصی در دیدار با روحانی حضور داشت؟!/ بخش خصوصی یتیم جامعه است
- فعالیت کارگاههای طلاسازی یزد با 20 درصد ظرفیت/«رکود شدید» بازار طلای کشور
- دولت؛ سختگیرترین طرف حساب تولیدکننده/ با مشکلات موجود، دنبال جرقهای برای خاموشی هستیم نه روشنایی
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|