ID : 18518370
در سایه غفلت مسئولان؛

گاوداری‌های یزد در آستانه نابودی/ وام‌های بانکی صرفه اقتصادی ندارد


دامداری و گاوداری از شغل های پرخطری است که حوادث غیر قابل پیش بینی در کمین آنها نشته اما امروز آنچه را که آنها را تهدید می‌کند وام‌هایی با بهره بالا و تنفس کوتاه، ارزان بودن قیمت شیر، گران بودن علوفه و خوراک دام و غیره این حرفه را تهدید می کند.

یزد آوا؛ دامداری و گاوداری از شغل های پرخطری است که حوادث غیر قابل پیش بینی مثل مرگ و میر دام همیشه در کمین آن نشسته و هر لحظه می‌تواند تمام داشته‌های یک دامدار را از بین ببرد اما امروز دغدغه‌های دیگری مانند وام‌هایی با بهره بالا و تنفس کوتاه، بدهی معوقه بانکی، سود جریمه دیر کرد تسهیلات بانکی، ارزان بودن قیمت شیر، گران بودن علوفه و خوراک دام و تامين دارو نیز این حرفه را تهدید می کند.

مصطفی محسنی متولد سال 61 از جوانانی است که کار خود را با دو گاو برای دام داری شروع کرده است؛ وی در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا گفت: با اینکه تمام سرمایه خود را برای این کار گذاشتم اما هیچ گونه حمایتی از دام داران نمی شود نه تنها از من که دوسالی هست به طور رسمی وارد این کار شدم حمایت نمی شود بلکه ازکسانی که سال‌های سال است نیز به این کار مشغول هستند، حمایتی نشده است.

وی افزود: وام‌های بخش کشاورزی و دامپروری قبلا با وام های 2 درصد و 4 درصد پرداخته می‌شد وگاهی اوقات زمانی که به این نتیجه می رسیدند که دام دار در یک سال سودی نکرده است دولت این سود را می پرداخت اما اکنون اینگونه نیست و سودها چندین برابر شده است.

این دامدار یزدی تصریح کرد : وام هایی که اکنون به دام داران داده می شود با بهره بالا و مدت زمان تنفس کوتاه است، وام هایی با سود 15 درصد که به دام داران داه می شد هیچ بازده ای برای آنها ندارد و دچار مشکلات زیادی شده اند به گونه ای که اکثر گاوداران این شغل  را رها کرده‌اند .

محسنی با اشاره به مشکلات فروش شیر ادامه داد: دام داران در طول ماه شیر را برای شرکت‌ها می برند اما چک چند ماه به آنها داده می شود و با این حال باز هم این چک ها برگشت می خورد  و دامداران باید چند ماهی به دنبال پول خود باشند.

این کارآفرین یزدی با بیان اینکه اکنون تقریبا  40 گاو دارم، گفت: قیمت علوفه سرسام آور است به گونه ای که  تنها برای خرید یک سال علوفه ذرت برای این تعداد گاو  به 70 میلیون تومان و برای تهیه علوفه یونجه به مبلغی حدود 30 میلیون تومان نیاز است و وام‌های پرداختی هیچ کدام کفاف تهیه علوفه را نیز نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه قیمت شیر دو سال است  که تغییر نکرده ، ادامه داد: تفاوت قیمت علوفه وخوراک دام با قیمت فروش شیر بسیار اندک است و اکثر دام داری ها را به ورشکستگی کشانده است.

محسنی با بیان اینکه با کاهش قدرت خرید مردم حتی با تغییر نکردن قیمت شیر در این دوسال مصرف لبنیات کاهش یافته است، گفت: ندارند دولت باید یارانه‌ای به دامداران بدهد تا بدون اینکه قیمت شیر بالا رود دامداران با انگیزه کار کنند و یا یارانه ای به مردم بدهند تا با بالا رفتن قیمت شیر هم مردم توانایی خرید داشته باشند و هم حق دامدار ضایع نشود.

این دامپرور افزود: بازار خرید گوشت نیز خوب نیست به گونه‌ای که گوساله ای که مدتی پیش 10 تا 11 میلیون به فروش می رفت اکنون با قیمت 9 میلیون تومان فروخته می شود و این دام داران را نابود می کند باید حداقل وام‌هایی که داده می شود با تنفس حداقل یک ساله باشد که دام به بازدهی برسد و حداقل بتوان برای بازپرداخت وام روی فروش گوساله حساب کرد.

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.