ID : 38380026
مدیر عامل اتحادیه دامداران استان یزد:

گرانی نهاده‌های دامی دامداران یزدی را به کشتارگاه کشاند


امیر ثقفی گفت: با وضعیت فعلی و بالا رفتن قیمت نهاده‌‌های دامی ادامه کار برای دامداران یزدی هیچ توجیه اقتصادی ندارد و بسیاری از دامداران برای کشتار دام خود نوبت گرفتند.

امیر ثقفی در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، در خصوص قیمت شیر در استان یزد گفت: آخرین مصوبه ستاد تنظیم بازار کشور قیمت شیر را دو هزار و 900 تومن و تا هفت درصد نیز تلورانس قیمت بر مبنای کیفیت شیر عرضه‌شده برای آن پیش‌بینی شده بود و مصوبه جدیدی نداریم اما در حال حاضر اصلا این مصوبه با توجه به افزایش شدید قیمت نهاده‌های دامی و عدم تامین آنها از سوی دولت مقرون به صرفه نیست.

وی با بیان اینکه دامداران در زمینه تامین نهاده‌های دامی به خصوص سویا و ذرت با مشکل مواجه هستند، ادامه داد: در حال حاضر قیمت تمام شده شیر در صورت تامین نهاده‌های دامی به صورت دولتی نزدیک به سه هزار و 600 تومان می‌شود و در صورتی که نهاده‌های دامی از بازار آزاد تهیه شود قیمت شیر به 4 هزار و 400 تومان می‌رسد.

مدیر عامل اتحادیه دامداران استان یزد افزود: شرکت پشتیبانی امور دام حداکثر 30 درصد نیاز دامداران در زمینه نهاده‌های دامی را تامین می‌کند و دامداران مجبورند 70 درصد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنند، یونجه با قیمت 3 هزار تومن، کاه به قیمت یک هزار و 500 و سویا با قیمت 7 هزار تومان در بازار آزاد به فروش می‌رسد و این قیمت‌ها واقعا برای دامداران مقرون به صرفه نیست.

ثقفی ادامه داد: در صورتی که تمام نهاده‌های دامی مانند سویا، ذرت و جو از خارج و با ارز 4200 تومانی وارد کشور می‌شود اما به دلیل نظارت ضعیف مسئولان و شاید منافعی که برای برخی به دنبال دارد تنها 30 درصد آن به دست دامدار می‌رسد و مابقی آن در بازار آزاد عرضه می‌شود.

وی با بیان اینکه 12 هزار دامدار به صورت مستقیم در استان یزد فعالیت دارند و 150 هزار دام سنگین نیز در استان وجود دارد، گفت: با وضعیت فعلی و بالا رفتن قیمت نهاده‌‌های دامی ادامه کار برای دامداران یزدی مقرون به صرفه نیست و هیچ توجیه اقتصادی ندارد و بسیاری از دامداران با وجود سرمایه‌گذاری زیادی که در این زمینه داشتند برای کشتار دام خود به کشتارگاه هجوم آوردند و برای این اقدام نوبت گرفتند.

ثقفی تصریح کرد: با وجود حمایت‌هایی که جهاد کشاورزی از دامداران دارد به نظر بقیه دستگاه‌های ذیربط در این زمینه همکاری لازم را ندارند و اگر این روند ادامه پیدا کند گوشت و شیر از چرخه تولید داخل، خارج می‌شود و اشتغال زیادی نیز در این حوزه از بین می‌رود و برای تامین نیاز داخل نیازمند واردات خواهیم بود.

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.