ID : 30145040
کارشناس پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بهزیستی:

«دخالت والدین» عمده ترین دلایل طلاق در یزد


کارشناس پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی یزد با اشاره به دلایل، آسیب‌ها و راهکارهای پیشگیری از طلاق گفت: از عمده‌ترین دلایلی که در یزد می‌تواند منجر به طلاق شود، دخالت خانواده‌های زوجین است.

به گزارش یزد آوا، طلاق بدترین حلالی است که خداوند برای انسان‌ها قرار داده است و اگر در خانواده‌ای که دارای فرزند یا فرزندان است اتفاق بیفتد، بسیار شوم و ناسازگار با آینده آن‌ها است.

آمارها حاکی از آن است که در سال گذشته درزمینهٔ ازدواج با کاهش روبرو بوده‌ایم و از طرفی دیگر با افزایش طلاق روبرو بوده‌ایم که این آمار لزوم پرداختن جدی‌تر مسئولان به این موضوع را می‌طلبد.

فاطمه فاتحی معاون فناوری اطلاعات و آمار جمعیتی ثبت‌احوال استان یزد گفت: در سال گذشته طلاق در استان یزد افزایش 10 و نیم درصدی داشته به‌گونه‌ای که در کل استان در سال 94 تعداد یک هزار و 482 مورد طلاق ثبت شده ولی سال گذشته این میزان به یک هزار و 638 طلاق رسیده است.

دلایل طلاق در یزد چیست؟

کارشناس پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی یزد در گفتگو با خبرنگار یزد بانو در خصوص علل وقوع طلاق بابیان اینکه در خصوص علل طلاق و آنچه در پژوهش‌ها بیرون آمده، دلایلی زیادی است، تصریح کرد: از عمده‌ترین دلایلی که در یزد می‌تواند منجر به طلاق شود، دخالت خانواده‌های زوجین است که با نیت خیرخواهانه وارد زندگی فرزندانشان می‌شوند، اما باعث تشدید اختلاف بین آن‌ها می‌شوند.

محمدرضا قائم محمدی در ادامه خیانت یا روابط فرا زناشویی را از دیگر عوامل این پدیده شوم عنوان کرد و افزود: زوجین به خاطر طلاق عاطفی یا سردی روابط که باعث فرسودگی رابطه زناشویی شده، خیانت می‌کنند؛ معمولاً وقتی خیانت برملا می‌شود، افراد دیگر تحمل ادامه زندگی را ندارند و رابطه به طلاق منجر می‌شود.

کارشناس ارشد پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در یزد از عوامل تشدیدکننده طلاق را مشکلات اقتصادی یا عدم مدیریت مالی برشمرد و ادامه داد: اختلالات و ناتوانی‌های جنسی یا عدم توانایی شناخت تفاوت‌های جنسیتی، عدم توانایی ارضای جنسی طرف مقابل ازجمله مواردی است که می‌تواند منجر به طلاق شود.

وی خاطرنشان کرد: از دیگر عوامل طلاق، عدم شناخت زوجین از یکدیگر است که سردی روابط را باعث می‌شود و درنهایت طلاق را برای آن‌ها رقم می‌زند؛ درواقع افراد به خاطر اینکه یکدیگر را نمی‌شناسند و متوجه تفاوت‌های فرهنگی نیستند نمی‌توانند باهم زندگی خوبی را داشته باشند.

قائم محمدی با اشاره به اینکه ازدواج‌های اجباری می‌تواند به طلاق بیانجامد گفت: در این نوع ازدواج، افراد به خاطر اینکه با انتخاب خانواده‌ها مجبور می‌شوند با فرد دیگری ازدواج کنند و درنهایت چون نمی‌توانند ارتباطات درستی داشته باشند و نیازهای همدیگر را ارضا کنند، طلاق را انتخاب می‌کنند.

آسیب‌های ناشی از طلاق که جامعه را تهدید می‌کند

وی در خصوص آسیب‌های ناشی از رخداد طلاق تصریح کرد: وقتی طلاق اتفاق می‌افتد از مباحثی که پیش زوجین قرار دارد، بیشتر انحرافات جنسی است که وقتی از همسر خود جدا می‌شوند به دنبال ارضای نیاز جنسی‌اند.

قائم محمدی ادامه داد: بچه‌های طلاق یکی دیگر از آسیب‌های طلاق است؛ بچه‌هایی که زیر چتر خانواده بوده‌اند بعد از طلاق هرکدام به سمتی یا به همراه پدر و یا به همراه مادر رفته و به‌نوعی تک والد می‌شوند و یا بد سرپرست و بی‌سرپرست می‌شوند. گرفتار شدن فرزندان طلاق به یکسری از آسیب‌ها یکی دیگر از پیامدهای طلاق است.

طلاق و راه‌های جلوگیری از آن

کارشناس ارشد پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در یزد در مورد راهکارهای جلوگیری از طلاق اذعان کرد: شناخت قبل از ازدواج ازجمله راه‌های جلوگیری از طلاق است که می‌توان دوره‌ای را به‌عنوان دوره‌ی آشنایی تعریف کرد تا افراد شناخت نسبی از یکدیگر پیدا کنند؛ این شناخت باعث می‌شود افراد بتوانند رفتارهای همدیگر را در موقعیت‌های مختلفی که در زندگی وجود دارد پیش‌بینی کنند و درنهایت احتمال خطا در انتخاب کاهش می‌یابد.

وی آمادگی اقتصادی را دیگر موضوع مؤثر در کاهش طلاق عنوان کرد و ادامه داد: توقعاتی که امروز ازلحاظ اقتصادی در زندگی وجود دارد، نیازمند مدیریت مالی و درآمد متناسب با نیازها است؛ زمانی که زوجین بتوانند آمادگی اقتصادی برای شروع زندگی داشته باشند، کمتر با خطر طلاق روبرو می‌شوند.

قائم محمدی تقویت ارتباط بین زوجین را ازجمله راهکارهای پیشگیری از طلاق در بعد از ازدواج بیان کرد و افزود: این موضوع برای بعد از ازدواج است که افراد روابطشان را تقویت می‌کنند و با یادگیری یک سری مهارت‌های ارتباطی و مسائل مربوط به همسرداری، زندگی‌شان را به‌خوبی مدیریت می‌کنند.

وی با تأکید بر یادگیری مهارت‌های زندگی خاطرنشان کرد: زن و مرد ازلحاظ جنسی، روانی، اجتماعی باهم بسیار متفاوت‌اند؛ اینکه فرد بداند جنس مخالفش در موقعیت‌های مختلف چه انتظاراتی دارد و چه رفتارها و برداشت‌هایی از موقعیت می‌کند، کمک می‌کند تا بتوانند سازگاری بیشتری باهم داشته باشد.

این مقام مسئول افزود: یکی از مهارت‌های لازم برای زوجین مهارت حل تعارض است؛ طبیعتاً بین زوجین تفاوت‌هایی وجود دارد که اگر فرد نتواند این تفاوت‌ها را مدیریت کند منجر به یک سری تعارضات می‌شود و عدم رفع آن‌ها کار را به‌جای باریک کشانده و سردی روابط و تشنج خانواده را به دنبال دارد.

قائم محمدی بابیان اینکه مرد و زن ازلحاظ روابط جنسی باهم تفاوت دارند و با تأکید بر لزوم شناخت از یکدیگر، اظهار کرد: اگر افراد بتوانند طرفشان را بشناسند کمک می‌کنند تا انتظاراتش انتظار معقولی باشد؛ شناخت آن‌ها از هم باعث می‌شود نیاز یکدیگر را به‌خوبی مرتفع کنند.

وی با اشاره به اینکه زوجین وقتی زندگی‌شان را تشکیل می‌دهند یک سری وظایف دارند که در خانواده برای هر یک از آن‌ها تعریف شده است، گفت: اگر فرد به وظایف خود آگاهی و شناخت داشته باشد و درست انجام دهد، احتمال جدایی کمتر می‌شود.

کارشناس ارشد پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در یزد اذعان کرد: مهارت فرزند پروری یک مهارت اساسی است؛ زوجین وقتی یک خانواده را تشکیل می‌دهند روش‌هایی را برای تربیت فرزند در پیش می‌گیرند این روش‌ها باید با یکدیگر هماهنگ باشد که گاهی عدم توانایی فرزند پروری موجب ایجاد مشکلات و درنهایت جدایی زوجین می‌شود.

وی با اشاره به اینکه زوجین با فراگیری راه‌های مقابله با اعتیاد چه پیشگیری اولیه چه درمان ثانویه اعتیاد، این عامل اساسی طلاق را از زندگی خود حذف می‌کنند، خاطرنشان کرد: آخرین راهکار برای پیشگیری از طلاق، راهکار مداخله در طلاق است؛ افرادی که مشکل پیدا می‌کنند، بدانند افراد مطمئنی برای مشاوره وجود دارد که بتوانند اگر فرد مهارتی برای زندگی و مدیریت خانواده نداشت، آن را در سایه آموزش‌های مشاورین فراگیرد و از نابود شدن زندگی‌اش جلوگیری کند.

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.