ID : 39366129
مدیرکل معاونت تحقیقات وزارت دفاع در دانشگاه یزد:

ارتباط با دانشگاه‌ها باعث ارتقا و رشد صنعت دفاعی کشور شده است


مدیرکل معاونت تحقیقات ودجا در نشست مشترکی با معاون و مدیران حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه یزد ارتباط حوزه دفاعی کشور با دانشگاه‌ها را باعث ارتقا و رشد این صنعت عنوان کرد.

به گزارش یزدآوا، محمد صفایی‌گل امروز در نشست مشترکی با معاون و مدیران حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه یزد با اشاره به نهادها و سازمان‌های وابسته به وزارت دفاع اظهار داشت: حوزه فعالیت‌های وزارت دفاع گستره آسمان تا کف اقیانوس‌ها و تمامی علوم و فناوری‌ها را در بر می‌گیرد.

وی با بیان اینکه از دوران دفاع مقدس، ارتباط حوزه‌ دفاعی کشور با دانشگاه‌ها موجب ارتقای صنعت دفاعی و رشد آن در حوزه‌های مختلف شده است، اذعان داشت: با این وجود در حال حاضر وجود آسیب‌ها و چالش‌های متعدد باعث عدم برقراری ارتباط نظام‌مند و بهینه‌ دانشگاه با صنعت و نیز ایجاد شکاف میان اثربخشی پژوهش و توسعه محصول و نوآوری شده است. 

مدیرکل معاونت تحقیقات ودجا تناسب آموزش رشته‌های دانشگاهی با نیازهای جامعه و صنعت و تعریف پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی تقاضامحور را موجب بهبود زنجیره نوآوری دانست و بیان داشت: در این راستا وزارت دفاع از پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی و فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی در جامعه و صنعت حمایت می‌کند.

صفایی‌گل با اشاره به رشد دانشگاه‌ها در حوزه‌های مدیریتی، علوم و فناوری و نیز ایجاد مراکز رشد و شتاب‌دهنده‌ها، اظهار داشت: حلقه‌های مفقوده‌ ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت شکل گرفته و منجر به ارتباطی نظام‌مند با هدف توسعه فناوری و محصول شده است. 

وی با تاکید بر نظام نوآوری دفاعی در وزارت دفاع به عنوان مدل همکاری با دانشگاه، دفاتر مطالعات و نوآوری، طراحی، توسعه فناوری، مراکز ساخت و صنعت را حلقه‌های این نظام معرفی کرد و اظهار داشت: اخیرا نقشه علمی امنیتی دفاعی کشور توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت دفاع و معاونت علمی ریاست جمهوری تدوین شده که طی آن نیازمندی‌های علمی و فناوری دفاعی کشور با در نظر گرفتن سطح بلوغ فناوری‌ها (TRL) معرفی و برای تامین منابع آن برنامه‌ریزی شده است. 

ولی درهمی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه یزد نیز در این نشست با تاکید بر اهداف کلان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر ارتقای اثربخشی پژوهش در جامعه و صنعت، به معرفی اکوسیستم نوآوری و فناوری دانشگاه یزد پرداخت. 

وی راه‌اندازی دفتر انتقال فناوری (TTO)، تاسیس کارگاه‌های نوآوری، ایجاد مرکز رشد دانشگاه با همکاری پارک علم و فناوری یزد و اختصاص 3 ساختمان به پردیس فناوری و صنعتی دانشگاه به منظور استقرار شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان را از اقداماتی که در سال‌های اخیر به منظور توسعه پژوهش و فناوری در دانشگاه یزد انجام شده است، نام برد.

درهمی افزود: اختصاص 25 هکتار از زمین‌های دانشگاه جهت تاسیس پردیس فناوری و صنعتی و راه‌اندازی مرکز نوآوری گردشگری دانشگاه یزد از اقدامات جدیدی است که در این زمینه در حال انجام است. 

وی  یکی از چالش‌های حال حاضر دانشگاه یزد را فضای مورد نیاز برای  استقرار شرکت‌ها دانست و خواستار همکاری نهادهای دولتی و بخش خصوصی در احداث فضا و ایجاد زیرساخت لازم شد.

درهمی ضمن معرفی فعالیت‌های دفتر کارآفرینی و ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه یزد، اظهار داشت: تعداد قراردادها و مبلغ قرادادهای دانشگاه در سال 1399 نسبت به سال قبل به ترتیب 77 درصد و 124 درصد افزایش یافته است و نیز در سال گذشته مبلغی بالغ بر 80 میلیارد ریال برای تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاه هزینه شد تا پاسخگوی نیازهای پژوهشی جامعه و صنعت باشد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه یزد یکی از ظرفیت‌های همکاری را احداث واحدهای فناور و تحقیق و توسعه عنوان کرد که می‌توان با جذب حمایت از نهادهای دولتی و بخش خصوصی به تکمیل و تجهیز آن پرداخت.

وی با اشاره به چالش‌های حوزه پژوهش، افزود: انتقال صحیح و دقیق نیازهای پژوهشی به اعضای هیات علمی، بوروکراسی اداری و تامین به موقع منابع جهت انجام طرح‌های پژوهشی از مهم‌ترین مشکلات پیشبرد طرح‌های پژوهشی است. 

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.