ID : 34833764
عضو هیئت مدیره اتحادیه آهن فروشان یزد مطرح کرد

افزایش 100 درصدی قیمت آهن در بازار یزد/ سوء استفاده عرضه‌کنندگان انحصاری آهن از نوسانات ارز


عضو هیئت مدیره اتحادیه آهن فروشان یزد گفت: عضو هیئت مدیره اتحادیه آهن فروشان یزد گفت: با توجه به شرایط اقتصادی فعلی و نابسامانی بازار قیمت آهن به صورت لحظه‌ای و در زمانی که معامله محقق شود تعیین می‌شود اما در مجموع قیمت آهن نسبت به زمان مشابه سال گذشته 100 درصد افزایش قیمت داشته است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه آهن فروشان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، گفت: با توجه به شرایط اقتصادی فعلی و نابسامانی بازار قیمت آهن به صورت لحظه‌ای و در زمانی که معامله محقق شود تعیین می‌شود اما در مجموع قیمت آهن نسبت به زمان مشابه سال گذشته 100 درصد افزایش قیمت داشته است.

سید محمدرضا مدرسی عنوان کرد: قیمت آهن با توجه به آلیاژ، کیفیت و اندازه آن متفاوت است و در زمان خرید قیمت آن تعیین می‌شود اما به طور کلی قیمتی بالاتر از سه هزار و 300 به فروش می‌رسد این قیمت نسبت به ابتدای سال بسته به نوع و اندازه آن  با 30 تا 40 درصد رشد مواجه بوده است و هنوز نیز افزایش قیمت آهن را شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه نوسانات دلار بر افزایش قیمت آهن تاثیر گذاشته است، افزود: رانت و انحصار مهم‌ترین عامل افزایش قیمت آهن در بازار بوده است متاسفانه اکثر تولیدکنندگان فولاد وابسته به دولت هستند و و سوء مدیریت دولتی منجر به وجود آمدن رانت برای عده ای خاص که از چشم انداز‌های بازار و اقتصاد اطلاع داشتند شده و سبدهای کالایی آهن در حجم بالا به افراد خاص داده شده است در حالی که دولت باید در این شرایط اقتصادی تدبیری اتخاذ کند که به صورت عمومی توزیع کنندگان و مصرف کنندگان بتوانند از فولاد استفاده کنند.

مدرسی تصریح کرد: تعداد محدود و انگشت شمار از عرضه کنندگان از هیجانات افزایش قیمت دلار سوء استفاده و توانستند با مدیریت کارخانه‌های تولید فولاد ارتباط برقرار کنند و این افزایش قیمت آهن و حاشیه سود غیر منطقی و غیر منصفانه را برای خود در بازه زمانی کوتاهی به وجود آورند.

وی عنوان کرد: متاسفانه این عرضه کنندگان محدود تقاضای بازار را جواب نمی‌دهند و آهن به صورت قطره چکانی و محدود در بازار عرضه می‌کنند و بازار را به صورت تشنه نگه می‌دارند تا التهاب در بازار وجود داشته باشد و بتوانند هر روز این افزایش قیمت را اعمال و به بازار و بخش توزیع انتقال دهند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه آهن فروشان با تاکید بر اینکه افزایش قیمت آهن در بخش تولید صورت نگرفته و هیچ کدام از نیروی کار، آب، برق و ... افزایشی نداشته است، ادامه داد: عرضه کنندگان محدود آهن با توجه به امتیازی که به صورت انحصاری برای آنها ایجاد شده و به بهانه‌های مختلف از جمله دلار، حجم تقاضا، نبود تولید و استفاده از نگرانی بازار افزیش قیمت آهن را رقم زده‌اند.

مدرسی تصریح کرد: اگر وضع به همین منوال ادامه پیدا کند شاهد خواهیم بود که آهن بیش از این گران شود و متاسفانه اقدام عملی و موثری ازسوی دولت برای خواباندن این هیجان و التهاب بازار وجود ندارد و کالاهای فولادی را به صورت انحصاری به افراد خاص می‌دهد.

وی با بیان اینکه تولید عمده فولاد در دست اختیار دولت و کارخانه‌های وابسته به آن است، افزود: دولت اگر واقعا بخواهد بر بازار تسلط پیدا کند و گرانی اقتصادی را کمتر کند تا به دیگر بخش‌ها منتقل نشود باید سبدهای کالایی آهن را خرد کند و در اختیار تمام فعالان اقتصادی در عرصه آهن و توزیع کنندگان و افرادی که دارای پروانه صنفی در مناطق مختلف هستند قرار دهد تا همه بتوانند عرضه داشته باشند و جلوی افزایش قیمت گرفته شود.

این فعال اقتصای در خصوص تاثیر افزایش قیمت آهن بر قیمت مسکن گفت: تقریبا 16 درصد از هزینه ساخت یک واحد مسکونی مختص آهن آلات است که عدد قابل ملاحظه‌ای است و با افزایش 100 درصدی قیمت آهن، این بخش از هزینه ساخت مسکن با افزایش 100 درصدی مواجه بوده است.

انتهای پیام/

 




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.