بالا بودن سرانه تخت بیمارستانی در استان یزد
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، محمود نوریشادکام در نشستی با اصحاب رسانه استان یزد، با اشاره به اهمیت رسانهها در اطلاعرسانی و رفع معضل و مشکلات حوزه درمان و سلامت گفت: دانشگاه علوم پزشکی یزد از سال ۷۲ با پذیرش ۳۲ دانشجوی پزشکی شروع به کار کرد و اکنون ۱۲ هزار و ۵۰۰ پرسنل دارد و خدمات خود را به اقصی نقاط مختلف از روستاها تا مرکز استان با بیمارستانهای تخصصی و فوق تخصصی ارائه میدهد.
وی ادامه داد: این دانشگاه ۵۴۰ عضو هیأت علمی دارد و ۶ هزار و ۲۰۰ دانشجو نیز در این دانشگاه در مقاطع مختلف تحصیل میکنند و این دانشگاه از بهیار و بهورز تا فوق تخصص را تربیت میکند و با ۱۴ بیمارستان تخصصی، ۱۷ کلینیک تخصصی و فوق تخصصی، ۱۱ دانشگاه و تعداد زیادی مرکز بهداشت، خانه بهداشت و مراکز جامع سلامت در استان در حال ارائه خدمات است.
سرپرست دانشگاه علومپزشکی شهید صدوقی یزد تصریح کرد: یک سری خدمات دانشگاه علوم پزشکی در مرز علم قرار دارد که در بیمارستانهای فوقتخصصی و تخصصی ارائه میشود و در این زمینه در سه هفته گذشته پنج تا پیوند عمل متفاوت از جمله پیوند بازو، کبد، کلیه قلب و مغز و استخوان در استان انجام گرفته این در حالی است که پیوند جزو پیچیدهترین اعمال پزشکی در حال حاضر دنیاست.
وی با بیان اینکه دانشگاه علومپزشکی وسیعترین دستگاه خدماترسان در استان یزد هستیم، افزود: این دانشگاه با فرصتها و تهدیدهایی مواجه است، یکی از فرصتها استفاده از دانشجوها و جوانان با انگیزه در استان یزد است به گونهای که اخیراً از ۵۰ تغییر یا ابقای مدیریتی در دانشگاه علوم پزشکی، ۳۰ جوان در پستهای مدیریتی به کار گرفته شدهاند و همچنین از این تغییرات ۱۰ پست مدیریتی به زنان رسیده است.
نوریشادکام با اشاره جایگاه خوب استان یزد از لحاظ مورد وثوق بودن پزشکان، زیرساختهای حوزه سلامت و همچنین نمونه بودن بخش خصوصی و خیریه استان در کشور گفت: دانشگاه علوم پزشکی از طرفی با تهدیدهایی نیز مواجه است که یکی از این تهدیدات طلب یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی دانشگاه از بیمههاست که مربوط به بازه اردیبهشتماه تا نیمه آذرماه سال جاری است.
وی با بیان اینکه هزار میلیارد تومان از این طلب مربوط به بیمه تأمین اجتماعی است، ادامه داد: بدهی بیمهها به دانشگاه علوم پزشکی، پرداختی پزشکان را تحت تأثیر قرار داده و موجب نارضایتی شده، همچنین این موضوع موجب کاهش ذخیره دارویی در استان از ۶ ماه به سه ماه شده است، از طرفی با پرداخت این بدهیها میتوانیم تجهیزات مستهلک که تهدید جدی در حوزه درمان است را جایگزین کنیم.
نوریشادکام با تأکید بر اینکه باید در حوزه درمان باید در مرز علم حرکت کنیم که پایههای علوم نوین، هوش مصنوعی، تولید مثل، درمان ناباروری و... است، گفت: برای رسیدن به این هدف باید تجهیزات و نیروی انسانی کافی را فراهم کنیم که در این زمینه باید به رفع کمبودهای تخت بیمارستانی یزد در حوزه شیمی درمانی، آیسییو و پرتودرمانی توجه شود و در حوزه جایگزین شدن تجهیزات مستهلک و همچنین تأمین ذخیره دارویی استان در انبارها باید بیش از پیش توجه شود.
وی با اشاره به جایگاه دانشگاه علوم پزشکی در رنکینگ جهانی گفت: با توجه به اینکه دانشگاه در رنکینگ جهانی رتبه چندان خوبی ندارد باید ارتباطات خود با دانشگاههای خارج از کشور را تقویت کنیم و همچنین پذیرش دانشجو و تبادل دانشجو و استاد انجام گیرد و همچنین باید از صرف چاپ مقاله خارج شویم و به فناوری و اختراعات و در واقع تولید علم بپردازیم، از طرفی ما با کمبودهای فوق تخصص از جمله جراحی مغز و اعصاب، پوست و... مواجهایم و باید کلینیک تخصصی و فوق تخصصی را در استان بیشتر فعال کنیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به پروژههای عمرانی در حوزه درمان استان عنوان کرد: در بحث پرژهها هم اکنون پیشرفت ۸۸ پروژه در استان یزد در حد ۲۰ تا ۹۸ درصد است که اولویت ما تعیین تکلیف ۱۱ پروژه بالای ۸۰ درصد پیشرفت ظرف ۶ تا ۹ ماه آینده است که شامل بیمارستان حضرت زینب(س) اشکذر، توسعه بیمارستان اطفال، بیمارستان بافق، توسعه بیمارستان خاتم و... هستند.
وی با اشاره به وجود تقریباً ۳ هزار تخت بیمارستانی در استان یزد گفت: طبق نرم کشوری به ازای هر هزار نفر ۱.۵ تخت در نظر گرفته شده که این میزان در استان یزد بالاتر از نرم کشوری است و بیش از ۵۰ درصد تختها توسط بیماران بومی و مابقی آن توسط غیربومیها اشغال میشود.
انتهای خبر/
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|