ID : 31360577
تحلیلگر مسائل سیاسی مطرح کرد

تجزیه طلبی اقلیم کردستان؛ کانون بحرانی جدید در منطقه


میر حسینی با اشاره به تجزیه طلبی اقلیم کردستان عراق گفت: آنچه حکومت اقلیم کردستان می خواهد انجام دهد به علت تحرکاتی است که دست هایی از بیرون می خواهند یک کانون بحران جدیدی در منطقه ایجاد کنند تا تهدیدی برای ایران، عراق و کل منطقه باشد.

به گزارش یزد آوا، مدیر گروه حقوق و علوم سیاسی دانشگاه یزد در مصاحبه با یزدرسا با اشاره به برگزاری رزمایش مشترک نیروهای مسلح ایران و واحدهایی از ارتش عراق در مرز مشترک دو کشور عنوان کرد: به اعتقاد بنده اصلی ترین دلیل برگزاری این مانور مشترک ایجاد حس وحدت و یکپارچگی بین ایران و عراق و حفظ امنیت دو کشور است. زیرا با تغییر اوضاع به نفع سوریه و ایران در سطح منطقه تحرکاتی را می بینیم که نشان از این دارد که قدرت های بیرون از منطقه سعی دارند تحولات را به نفع خود عوض کنند.

دکتر سید محسن میرحسینی گفت: قطعاً تحولات منطقه به نفع جمهوری اسلامی ایران، سوریه و عراق خوشایند قدرت های بزرگ نیست. هر چند این قدرت ها از نظر سیاست «اعلامی» می گویند مخالف همه پرسی در کردستان عراق هستیم اما این صرفاً یک بحث اعلامی است و سیاست «اعمالی» آن ها همان چیزی است که در کردستان عراق اتفاق می افتد.

وی تاکید کرد: امنیت کردستان عراق و کشور عراق بر امنیت ایران تأثیر گذار است چون ما در یک اقلیم جغرافیایی قرار داریم و تهدیداتی که در این اقلیم جغرافیایی صورت می‌گیرد مسلماً بر ایران هم تأثیر گذار است. از طرف دیگر می بینیم رژیم صهیونیستی حتی در سیاست های اعلامی هم از این همه پرسی و جدایی حمایت می کند و لذا بحث استقلال اقلیم کردستان بحث خطرناکی است که می تواند منطقه را به نا امنی بکشاند.

این تحلیلگر سیاسی اظهار کرد: برگزاری رفراندوم و جدا شدن کردستان عراق با قانون اساسی، تمامیت ارضی و یکپارچگی کشور عراق در تناقض است و آنچه حکومت اقلیم کردستان می خواهد انجام دهد به علت تحرکاتی است که دست هایی از بیرون می خواهند یک کانون بحران جدیدی در منطقه ایجاد کنند تا تهدیدی برای ایران، عراق و کل منطقه باشد.

وی بیان داشت: درست است که این اتفاق یک مساله داخلی کشور عراق است اما تأثیر آن بر ایران غیرقابل انکار است. از آنجایی که ایران به یکپارچگی، تمامیت ارضی عراق و غیرقانونی بودن همه پرسی استقلال در شمال عراق اعتقاد دارد لذا پیام این رزمایش به سایر دولت ها این است که ایران و عراق آمادگی لازم برای برخورد با هرگونه توطئه و تهدید در مرزهای خود را دارند.

وی با تاکید بر تأثیرات امنیتی منفی شکل گیری اقلیم کردستان در مجاورت مرزهای ایران خاطر نشان کرد: هم اکنون همکاری های خوبی میان عراق و ایران برای خنثی کردن این توطئه در حال انجام است برای مثال در همین راستا همکاری هایی انجام شده و اخیراً هیات 200 نفره از عراق برای کنترل سه گذرگاه کشور ما با عراق وارد ایران شدند.

میرحسینی گفت: آنچه فعلاً مشاهده می شود واکنش های دولت عراق به همه پرسی در اقلیم کردستان فعلاً در سطح اقدامات دیپلماسی، تحریمی و تنبیهی است اما مسلماً اگر این بحث جدی شود و این اعلام استقلال صورت بگیرد می تواند تا مرحله مقابله نظامی هم پیش رود و این گزینه هم روی میز دولت عراق قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/
 




Your Rating
Average (1 Vote)
The average rating is 5.0 stars out of 5.