حضور سفیر جدید انگلیس در ایران و چند نکته
به گزارش یزد آوا به نقل از عصرسیاست؛ در حالی وزارت امور خارجه حمید بعیدی نژاد یکی از اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای را به عنوان سفیر ایران در انگلیس معرفی کرده که تنزل روابط دولت ایران با دولت انگلیس از سطح سفیر به کاردار در سال 90 توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده بود. در مصوبه مجلس آمده است: «در صورت تغییر سیاستهای خصمانه کشور مزبور (انگلیس) وزارت امور خارجه میتواند سطح روابط را ارتقاء دهد.» حال سئوال اساسی این است که آیا واقعا در چند سال اخیر در نوع مواجهه دولت انگلیس با ملت ایران تغییری به وجود آمده است و آیا این دولت رویه خصمانه خود در قبال ایرانیان را کنار گذاشته که سطح روابط دو کشور ارتقاء یافته است؟! پرواضح است که پاسخ سئوال فوق منفی است و تاکنون شواهدی مبنی بر تغییر در رویه انگلیسیها نسبت به ایران ندیدهایم و در واقع «تغییر سیاستهای خصمانه انگلیس» که شرط ارتقا روابط ایران با انگلیس است، تحقق نیافته و وزارت امور خارجه بدون در نظر گرفتن مصوبه مجلس، اقدام به ارتقا روابط از سطح کاردار به سطح سفیر بین دو کشور کرده است.
اما علاوه بر دهنکجی به قانون و مجلس توسط وزارت امور خارجه، نکته اساسی و مهم دیگری که در این رابطه وجود دارد این است که نسبت ارتقاء روابط با دولت انگلیس و حضور سفیر این کشور در ایران با انتخابات پیشرو چیست؟! سفیر جدید انگلیس در ایران که از مأموران برجسته سازمان MI6 بوده است، در بیانیه خود که به مناسبت تبادل سفیر با ایران، منتشر کرده، آورده است: «امیدوارم این آغازگر همکاری سازندهتری میان کشورهایمان باشد و این امکان را به ما بدهد که موضوعاتی چون حقوق بشر، نقش ایران در منطقه و همچنین، ادامه اجرای توافق هستهای را به نحوی مستقیمتر مورد بحث قرار دهیم.» در واقع انگلیسیها هنوز به ایران نیامدهاند مواضع خصمانهشان در قبال کشورمان را تکرار کرده و بر خصومت در قبال ایران در زمینه مسائلی چون حقوق بشر و امثالهم تاکید کردهاند.
در طول تاریخ، ملت ایران هیچگاه خاطره خوبی از انگلیسیها نداشته و این کشور همواره به عنوان عامل فتنه و تفرقه و کشوری که به دنبال دخالت در امور دیگر کشورها از جمله ایران است شناخته میشود. در طول چند دهه اخیر نیز انگلیس خصومتهای زیادی نسبت به ایرانیها روا داشته است. یکی از بارزترین نقشآفرینیهای دولت انگلیس علیه ملت ایران به نقش این کشور در فتنه سال 88 مربوط میشود. به طوری که افزون بر حمایتهای مالی و اطلاعاتی از عوامل فتنه، حتی برخی از اعضا و کارمندان سفارتخانه انگلیس در عرصه میدانی نیز فتنهگران را یاری میکردند!
حال و در شرایطی که چند ماهی به انتخابات ریاستجمهوری دوازدهم در ایران باقی نمانده، به نظر میرسد حضور انگلیسیها در ایران و اصرار برای ارتقاء روابط به سطح سفیر، کاملا هدفمندو حساب شده است و آنها برای انتخابات پیشرو طراحیهایی را در ذهن دارند. البته ملت ایران حق دارد این احتمال را هم بدهد که برخی از جریانهای سیاسی داخلی و حاکم بر دولت هم بدشان نمیآید، که انگلیسیها بخواهند در انتخایات پیشرو نقشآفرینی کنند. چرا که احتمالا آنها این نقشآفرینی را در راستای اهداف سیاسی و جناحی خودشان میدانند.
نویسنده: وحید سالار
Related Assets:
- مراحل و مدارک اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران
- آمریکا با مشت آهنی در دستکش مخملی، مخالفان ایران را تقویت کند
- مشاور رسانه ای هاشمی بازداشت شد
- آغاز بداخلاقی ها با نزدیک شدن به زمان انتخاب رئیس شورای شهر
- هشدار اصلاح طلبان به روحانی
- بی توجهی فرمانداران يزد به رهنمودهای رهبر انقلاب
- رهبر انقلاب: به ایشان گفتم به صلاح شما و کشور نیست در انتخابات وارد شوید +صوت
- نقش بستن پرچم آمریکا و انگلیس بر زیلو؛ خیانتی بزرگ به هویت هزاران ساله این صنعت است
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|