ضریح جدید سفیر عشق 10 روز میهمان تهرانی هاست
به گزارش یزد آوا ، به نقل از روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات ؛ مهندس حسن پلارک در مراسم رونمایی از سفیر نامدار سیدالشهداء (ع) که با حضور دکتر سید محمد حسینی وزیر ارشاد، حجت الاسلام کاظم صدیقی امام جمعه موقت شهر تهران، حجت الاسلام قاضی عسگرنماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی، حجت الاسلام محمدحسن اختری دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع)برگزار شد،اظهار داشت: ستاد بازسازی عتبات عالیات با هدف عرض ارادت به ساحت مقدس ائمه بزرگوار شیعه نزدیک به یک دهه با حضور و عزم و اراده جدی از هیچ تلاشی در راستای مرمت، بازسازی و توسعه اعتاب مقدسه فروگذار نکرده است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در ادامه افزود: ستاد بازسازی عتبات عالیات با لطف و عنایت حضرت حق و در سایه توجهات ائمه اطهار و همکاری مسئولین متدین و محب اهل بیت در دو کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق توانسته منشاء اثر شود که از جمله اقدامات شاخص ستاد که با بهره مندی از نذورات و هدایای مردم مسلمان و خداجوی ایران به ثمر نشسته است، می توان به سنگ کاری گنبدخانه و رواق های کلیه حرم ها اعم از کف و دیوار، سنگ فرش های صحن های مطهر، کاشیکاری ها، آئینه کاری ها و معرق کاری ها اشاره کرد.
وی اظهار داشت: ایزولاسیون، سیستم های صوتی و گرمایشی و سرمایشی، سرویس های بهداشتی و سایه بان های مورد نیاز، ساخت صندوقچه های قبور مطهر، ساخت تعدادی از ضریح های مطهر نیز از جمله اقدامات کوتاه مدت و ضروری ستاد بازسازی عتبات عالیات بوده است.
پلارک در ادامه در خصوص اقدامات میان مدت این ستاد گفت: ساخت اماکن و ساختمان های جانبی برای حرم های مطهر جهت رفع نیاز خدمات رسانی به زوار گرامی در بعضی از عتبه ها از جمله مجتمع خدماتی - رفاهی سیدالشهدا (ع) شامل درمانگاه، مضیف، ساختمان های اداری، آشپزخانه و مراکز آموزشی بوده است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در ادامه افزود:بیمارستان 120 تختخوابی امام زین العابدین (ع) در کربلای معلی و مرمت ایوان طلای حرم علوی و همچنین بازسازی مسجد صفویه و طلاکاری ایوان باب القبله حرم مطهر امامین عسگرین (ع) از دیگر اقدامات میان مدت این ستاد بوده است.
پلارک با اشاره به ساخت مضیف حرم مطهر امامین عسگرین (ع) برای پذیرایی زائرین گرامی با توجه به عدم امکانات در شهر سامرا افزود: توسعه حرم امام علی (ع) تحت عنوان رواق ابوطالب و حسینیه حیدری و همچنین کمک در مسقف نمودن صحن حضرت سیدالشهدا (ع) و طلاکاری تعدادی از گنبدهای مطهر نیز توسط این ستاد انجام شده است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات از انعقاد توافق با شروع طرح جامع توسعه حرمین مطهر در کربلای معلی تحت عنوان صحن حضرت زینب (س) حدفاصل خیمه گاه و تل زینبیه خبر داد و افزود: انعقاد توافق شروع طرح ترفیع گنبد حرم حضرت سیدالشهدا (ع) و حذف ستون های عریض زیر سقف گنبد فعلی از اقدامات بلند مدت و طرح توسعه ستاد بازسازی عتبات عالیات است.
پلارک خاطرنشان کرد: شروع طرح توسعه حرم مطهر امامین جوادین (ع) با استفاده از بودجه های خود عتبه مقدسه که در دست اجرا می باشد نیز از دیگر اقدامات بلند مدت ستاد است.
وی ادامه داد: تاکنون بیش از 109 طرح به اتمام رسیده است و تعداد 55 پروژه در دست اجرا می باشد.
مهندس پلارک در پایان گفت:محبان اهل بیت(ع) می توانند به مدت 10 روز از این ضریح بازدید کنند.
مسلم گوهری از دیار عشق به مولا علی(ع) است
در ادامه حجت الاسلام صدیقی، امام جمعه موقت شهر تهران گفت: اگر حضرت مسلم دست به شمشیر نمی برد برای تبعیت محض از امام زمانش است.
وی با اشاره به جایگاه حضرت مسلم بن عقیل(ع) به عنوان نمونه ای از تربیت شدگان مکتب حضرت علی(ع) گفت: مسلم گوهری از دیار عشق به مولا علی(ع) است که سخنان امام حسین(ع) درباره او مانند سخنان پیامبر(ص) در مورد حضرت علی(ع) است.
پیامبر(ص) در مورد پدر عقیل چنین می فرماید: تو به دو جهت دوست داشتنی هستی یکی برای وجود خودت و دیگری برای داشتن فرزندی که قربانی در راه خدا می شود.
حجت الاسلام صدیقی خاطرنشان کرد: حضرت مسلم از چنان ظرفیتی برخوردار بود که در مقام نایبی امام حسین(ع) به شهر کوفه اعزام شد وایشان با خون خود دین اسلام را بیمه کرد و فزرندانشان نیز در صحنه عاشورا جان فشانی هایی در راه مولا و امام زمانشان حضرت امام حسین(ع) از خود نشان دادند.
حجت الاسلام صدیقی با بیان این مطلب که حضرت مسلم تابع بی چون چرای ولایت بود، تصریح کرد: دین مداری و تابع محض امام زمان بودن موجب شد حضرت مسلم بن عقیل(ع) در منزل هانی بدون اذن امام حسین(ع) دست به شمشیر نبرد و این همان چیزی است که حضرت علی(ع) هنگام هجوم دشمنان در مقابل درب منزلشان و هتک حرمت نسبت به تنها دختر پیامبر(ص) اقدامی نکردند.
وی با اشاره به علت ساختن ضریح برای مرقد حضرت مسلم بن عقیل(ع) گفت: اگر پیراهن حضرت یوسف چشم نابینای پدر را شفا می دهد، پس ساختن ضریح و بارگاه برای حجت خداوند چون ائمه(ع) و به تأسی از آنان پاکان عالم که بوی این بزرگان را به مشام می رسانند، ارزشمند است.
حجت الاسلام صدیقی خاطرنشان کرد: ضریح حضرت مسلم دیدگان را بینا و دل ها را روشن می کند و مردم باید بدانند که حضرت مسلم برای ما کم نگذاشت و از جان و فرزند و مالش گذشت و ما هم باید برای ایشان کم نگذاریم.
وی با اشاره به تبیین جایگاه بلند حضرت علی(ع) و نقش ایشان در به ثمر رسیدن اسلام تصریح کرد: امام علی(ع) مظهر صفات جمال و جلال خداوند هستند، شخصیتی که در محراب عبادت زجه ها می زند و با دیدن پیرزنی زانو هایش خم می شود و در میدان جنگ چنان رشادت هایی از خود نشان می دهد که عالم به خود نخواهد دید.
حجت الاسلام صدیقی با اشاره به دیگر صفات مولای شیعیان عالم تصریح کرد: امام علی(ع) شخصییتی هستند که در میدان زهد یکتای عالم بوده و اگر به منزل ایشان مراجعه می کردند با حصیری بیش سر نمی کردند ولی در سیاست مثال زنی بودند و چنان دستوراتی به مالک اشتر می دهند که چنین مدیریتی تکرار ناشدنی است. ایشان قلب رئوف داشتند و در مقام قضاوت حکمی می دادند که محیر العقول بوده و جهان از وجود چنین شخصیتی مبهوط مانده است.
وی با اشاره به نزول آیاتی از قرآن کریم در وصف شخصیت حضرت علی(ع) عنوان کرد: خداوند در قرآن بار ها از امیر المومنین تابلوهایی نشان می دهد تا همگان به شخصیت این مرد بزرگ پی ببرند و حجتی برای دشمنان امام اول شیعیان شود.
حجت الاسلام صدیقی ادامه داد: خداوند از حضرت علی(ع) به ستودگی یاد می کند و ایشان دارای چنان درجه ای از ایمان هستند که فقط برای حفظ جان پیامبر(ص) بدون شمشیر در بستر می خوابند تا با کشته شدن خود جان امانت الهی را حفظ کند و دین در جریان تاریخی خود هدایت شود و به ثمر بنشیند.
وی افزود: حضرت علی(ع) سرشار عشق به خداوند بود و هر کس که جرقه ای از عشق مولا بر دلش برخورد کرد عاشق تر، خداوند را عبادت کرد.
حضرت مسلم پیشگام نهضت عاشورا بود
سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم اظهار داشت: مسلم بن عقیل پیشگام نهضت عاشورا بود که باید جایگاه شخصیتی ایشان نسل به نسل منقل و تبیین شود.
وزیر ارشاد با اشاره به برخی از صفات حسنه و بزرگ این مرد خدایی و اولین شهید در رکاب سید شهیدان عالم گفت: حضرت مسلم(ع) که درود خداوند بر او و خاندان پاکش باد پیشگام و طلایه دار نهضت قیام امام حسین(ع) بودند.
دکتر سید محمد حسینی اظهار داشت: عزم و اراده و اسقاوت حضرت مسلم(ع) مثال زنی است و تا آخرین لحظه بر عهد و پیمان خود با ولی و امام زمانش می ماند.
وی ادامه داد:ایشان پس وارد کردن اتهام تفرقه افکنی توسط ابن زیاد که لعنت خدا بر او باد؛ با شجاعت و منطق و استدلال به پسر زیاد چنین پاسخ می دهدکه پدر تو کسی است که خون بهترین افراد شهر کوفه را بر زمین ریخت و راه قیصرها و کسری های عالم که مذموم همگان هستند را پیش گرفت .من برای تفرقه افکنی نیامده ام بلکه مأمور به برقرای سنت پیامبر(ص) و اسلام هستم.
دکتر حسینی افزود: شخصیت والای بزرگانی چون حضرت مسلم ابن عقیل(ع) از چنان جایگاه و مقامی برخوردار هستند که باید به تمام نسل های آینده به پاکی و درستی منتقل شود.
وزیر ارشاد با اشاره به علت هجمه حملات دشمنان به مسلمانان و به خصوص شیعیان در جهان گفت: شیعه در طول تاریخ همواره با مظلومیت دست و پنجه نرم کرده است و دشمنان در کنار حضور انسان های متحجر از نسل خوارج و قاتلین حضرت علی(ع) هستند، تمام سود و بهره خود را می برند.
وی افزود: کسانی که خود را مسلمان می پندارند و همه مردم عالم را مشرک ، ریختن خود مظلوم را مباح می دادند و از این کار ابایی ندارند.
دکتر حسینی با اشاره به وجود برخی تفکرات غلط و مرموزانه وهابیون، تکفیری ها و دیگر احزاب شیطانی که در میان مسلمانان رخنه کرده اند، تصریح کرد: برخی معتقد اند که وجود ساختن ضریح و احترام به آن ضروریتی ندارد و این کار شرک است، حال آنکه در آیات بسیار قرآن کریم به مانند این اقدام صورت گرفته همچون در داستان اصحاب کهف که حکومت ظالم آن دوران عقیده داشت که سردر غاری که مردان خدا در آن جا دارند باید نابود شود ولی به خواست خداوند حکومتی بر روی کار آمد که وجود مردان صالح قدر شناخته و در نزدیکی آن محل مسجد و عبادت گاهی به یاد مردان صالح خداوند به پا کردند.
وی عنوان کرد: در قرآن نیز بسیار از لفظ سلام استفاده شده و خداوند به مردان نیک و صالحان درود می فرستد و به نیکی از آنها یاد می کند.
تقدیر از فعالان پروژه ساخت ضریح جدید مسلم بن عقیل(ع)
در پایان از هنرمندان و فعالان مشارکت کننده در اجرا و تکمیل این پروژه با حضور مسئولین حاضر در این مراسم تجلیل شد.
بنابر این گزارش ،حسن خوشرو،مجید نخعی، علیرضا فداکار،پرویز اسکندرپور، مجتبی مروی، لطف الله نادعلی، قاسم سراجان، غلام حسین شفیعی، سید مصطفی احمدی قلم زن، ماشاء الله بختیاری، عباس فخاری، سودابه آقاجانیان و مسعود مؤمن زاده کسانی بودند که لوح تقدیر ستاد بازسازی عتبات عالیات را دریافت کردند.
خاطر نشان می سازد، بیش از 50 هنرمند از شهرهای تهران، شیراز، قم و اصفهان در عرصههای مختلف از جمله قلم زنی، میناکاری و منبت کاری در ساخت این ضریح مشارکت داشتهاند . دکتر اسکندر پور طراح ضریح و استاد سید مصطفی احمدی، هنرمند اصفهانی سازنده این ضریح بوده است.
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|