ID : 10410697
قائم مقام وزیر کشور در بزد مطرح کرد

غفلت از سرمايه اجتماعی‌ طی ۱۰سال/ نگاه لوكس به فعاليت تشكل ها آسيب است


قائم مقام وزير كشور در امور اجتماعی و فرهنگی در نشست ملی مشترک مدیران کل دفاتر امور اجتماعی استانداری ‌های سراسر کشور در یزد گفت: نگاه به فعاليت تشكل های مردم نهاد و توسعه آنها نبايد يك نگاه لوكس باشد در غير اين صورت كار اين تشكلها دچار آسيب می شود.

به گزارش یزد آوا، مرتضی میرباقری، صبح چهارشنبه در نشست ملی مشترک مدیران کل دفاتر امور اجتماعی استانداری ‌های سراسر کشور، فرمانداران مراکز استان ‌ها و مدیران حوزه مشارکت ‌های مردمی دستگاه‌ های اجرایی ستادی به میزبانی یزد اظهار داشت: یکی از مهمترین سرمایه های کشور، سرمایه اجتماعی است که در دولت تدبیر و امید مورد توجه قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه سرمایه اجتماعی در ایران وضعیت مناسبی ندارد و در طول ۱۰ سال گذشته توجه به این بخش کاملا تعطیل بود، افزود: اما یکی از تلاشهایی که در یک سال اخیر انجام شده است، این است كه سیر قهقرایی سرمایه اجتماعی متوقف شده و شرایط به تدریج در حال بهبود است گرچه هنوز با شرایط مطلوب فاصله بسیاری داریم.

میرباقری تاکید کرد: یکی از مواردی که سرمایه های اجتماعی را تقویت می کند، تشکل های مردم نهاد هستند و اینکه می خواهیم فعالیت های تشکل های مردم نهاد توسعه پیدا کند، یک کار لوکس نیست زیرا معتقدیم این مجموعه می تواند سرمایه اجتماعی کشور را افزایش و آسیبها را کاهش دهد که این نقشی بی بدیل است.

بخش ویژه در حاکمیت برای بالنده کردن تشکل ها راه اندازی شود

قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی خاطرنشان کرد: مدیران حوزه مشارکتهای مردمی دستگاه های اجرایی باید برای فعالیت تشکل های مردم نهاد و نهادهای مدنی زمینه سازی و از حضور آنها استقبال کنند و بخشی از کارها که به اشتباه در اختیار حاکمیت است به این تشکل ها واگذار شود.

میرباقری تصریح کرد: باید در بخش های حاکمیتی یک بخش ویژه برای بالنده کردن تشکل ها داشته باشیم و با آموزش، توانمندسازی و بسترسازی برای حضور تشکل ها، پشتیبانی های لازم را از آنها انجام دهیم.

وی با بیان اینکه عمده نیاز فعالیت تشکل های مردم نهاد، حضور در بخش های اجتماعی است، عنوان کرد: آسیب های اجتماعی در کشور ما بسیار است و نهادهای مدنی باید به این بخش ها ورود پیدا کنند.

لزوم ورود تشکل های مردم نهاد به آسیب های اجتماعی

میرباقری یادآور شد: اینکه اکنون در کشوری که ۲۲ میلیون خانوار داریم، ۱۳ میلیون پرونده قضایی وجود دارد و از این میزان سالی ۶۰۰ هزار پرونده کیفری می شود و متهمان آنها به زندان می افتند، یک آسیب است و باید برای کاهش تبعات آن به ویژه در حوزه خانواده ها، کارهایی انجام شود.

وی، آمارهای اعتیاد، طلاق، مجروحان تصادفات، سرپرستی زنان در ۲.۵ میلیون خانواده و ... را نیز از اموری برشمرد که باید به آنها پرداخته شود و این کار به طور قطع کار تشکل های مردم نهاد است و ساماندهی آنها از عهده حاكميت خارج است.

میرباقری تصریح کرد: در چنین شرایطی است که باید اذعان کنیم توسعه تشکل های مردم نهاد و فعالیت نهادهای مدنی، یک کار لوکس نیست و آنها باید برای گره گشایی از امور جامعه آماده شوند.

وی همچنین تصریح کرد: قوانین مرتبط با تشکل های مردم نهاد نیز باید در کشور تدوین شود و برای نخستین بار نیز پیش نویس لایحه ای فراهم و به دولت تحویل شده و به زودی تکلیف آن روشن می شود.

تشکل های مردم نهاد عزم جدی برای خارج شدن از فعالیت های لوکس داشته باشند

میرباقری اظهار امیدواری کرد: شرایطی فراهم شود که تشکل های مردم نهاد ما نیز مانند حاکمیت رغبت داشته باشند در نقاطی وارد شوند که مشکل گشایی کنند و عزمی جدی برای خارج شدن از فعالیت های لوکس داشته باشند.

وی یادآور شد: هم اکنون ۱۰ هزار تشکل مردم نهاد فعال در کشور داریم که ارزیابی ما این است هر سال حداقل باید ۱۰۰ درصد به آمار آنها افزوده شود که البته شرط اصلی آن، اهتمام مدیران حوزه مشارکتهای مردمی و دستگاه های اجرایی و ستادی است.

منبع:مهر

انتهای پیام/ع




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.