ID : 6281454

نسل جدید مودم های جیبی وایمکس ایرانسل


وقتی که برای اولین بار تکنولوژی WiMax در ایران عرضه شد، بسیاری از کاربران که با ADSL و خطوط تلفن و... مشکل داشتند، استقبال گسترده ای از این تکنولوژی به عمل آوردند. یکی از عواملی که توانست وایمکس را در بین کاربران رواج دهد، قابلیت جا به جایی آن بود. مودمی که دیگر به خطوط تلفن وابسته نبود و می توانست در هر مکانی، اینترنت را فراهم آورد. همین موضوع باعث شد که اپراتورها به فکر افزایش قابلیت حمل و نقل مودم های خود باشند. با همین تفکر، چند سال پیش سرانجام مودم های جیبی با تاخیری طولانی نسبت به برخی کشورها به بازار آمدند. اکنون ایرانسل نسل جدید، این خانواده از مودم هایش را جهت بررسی در اختیار نارنجی قرار داده. پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا با ویژگی های این دستگاه، بیشتر آشنا شویم.

 یزد آوا ، وقتی که برای اولین بار تکنولوژی WiMax در ایران عرضه شد، بسیاری از کاربران که با ADSL و خطوط تلفن و... مشکل داشتند، استقبال گسترده ای از این تکنولوژی به عمل آوردند. یکی از عواملی که توانست وایمکس را در بین کاربران رواج دهد، قابلیت جا به جایی آن بود. مودمی که دیگر به خطوط تلفن وابسته نبود و می توانست در هر مکانی، اینترنت را فراهم آورد.

همین موضوع باعث شد که اپراتورها به فکر افزایش قابلیت حمل و نقل مودم های خود باشند. با همین تفکر، چند سال پیش سرانجام مودم های جیبی با تاخیری طولانی نسبت به برخی کشورها به بازار آمدند. اکنون ایرانسل نسل جدید، این خانواده از مودم هایش را جهت بررسی در اختیار نارنجی قرار داده. پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا با ویژگی های این دستگاه، بیشتر آشنا شویم.

  طراحی

 

IMG_0988_narenji.jpg

 

IMG_0995_narenji.jpg

مودمی که ایرانسل برای وایمکس همراه خود انتخاب کرده، ساخت شرکت کره ای Modacom است و از ظاهر زیبایی بهره می برد. جنس مودم کاملا پلاستیکی است و البته نوار نقره ای رنگی که در اطراف دستگاه به کار رفته، تا حدی ظاهر این مودم را شبیه به آیفون ۴ کرده است.

با توجه به اینکه جا به جایی یکی از اهداف اصلی این محصول است، لذا وزن و ابعاد آن از اهمیت بالایی برخوردار هستند. مودم URoad-SS10 عرضی برابر با ۶۳ میلیمتر دارد و قطر آن تنها ۱۱.۸ میلیمتر است. در مجموع می توان گفت که این مودم با ابعاد ذکر شده و وزن ۸۶ گرم، از لحاظ راحتی در جا به جایی، نمره خوبی را به خود اختصاص می دهد.

IMG_1000_narenji.jpg

 

IMG_0994_narenji.jpg

دکمه روشن/خاموش در جلوی دستگاه تعبیه شده و در سمت راست نیز دکمه های WPS و Hibernate ، به همراه پورت Micro-USB دیده می شود.

ss10_spec02(3).jpg

بر روی بدنه چهار چراغ LED قرار دارد دارد که شما را از وضعیت مودم آگاه می کند. نشانگر اول مربوط به باتری است، نشانگر بعدی وضعیت WiFi را نشان می دهد و علامت کنار آن نیز به WPS اختصاص دارد. آخرین چراغ نیز شما را از وضعیت آنتن دهی وایمکس مطلع می کند.

امکانات

 

IMG_0997_narenji.jpg

نسل جدید مودم وایمکس جیبی ایرانسل، امکاناتی را با خود به همراه آورده است که در ادامه مروری بر آن ها خواهیم داشت:‌

USB tethering: شما می توانید مودم خود را از طریق کابلی که داخل جعبه این دستگاه قرار داده شده است، از طریق درگاه USB به کامپیوتر وصل نمایید. از این طریق، این شانس را دارید تا از اینترنت وایمکس، بر روی کامپیوتر هایی که از قابلیت اتصال به شبکه WiFi برخوردار نیستند، استفاده نمایید. البته از این کابل علاوه بر انتقال اینترنت، جهت شارژ کردن مودم نیز می توان استفاده نمود.

Hibernation: در حالت عادی، پس از روشن شدن دستگاه باید حدود ۵۰ ثانیه صبر نمایید تا مودم در شرایط استفاده قرار بگیرد. اما در صورتی که از حالت Hibernate استفاده نمایید، دستگاه بلافاصله آماده به کار می شود. جهت استفاده از این قابلیت تنها کافی ست دکمه Hibernate را فشار دهید.

Standby : با استفاده از این قابلیت مودم زمانی که دستگاهی به شبکه WiFi متصل نباشد و یا ارتباط وایمکسی در دسترس نباشد، به صورت خودکار به حالت آماده باش در می آید و با استفاده از این ترفند در مصرف باتری نیز صرفه جویی می کند.

عملکرد:

 

IMG_0991_narenji.jpg

مودم وایمکس شما را به رؤیای دسترسی به اینترنت پر سرعت (!؟) در همه مکان ها، یک گام نزدیک می سازد. چک کردن ایمیل ها در پشت چراغ قرمز، مشاهده آخرین وضعیت جاده ها به صورت آنلاین در سفر، آپلود کردن عکس در اینستاگرام از یک شب به یاد ماندنی و... همگی از فعالیت هایی هستند که شما می توانید با دسترسی بی وقفه به اینترنت، انجام دهید.

اما اتصال شما به اینترنت از طریق مودم وایمکس، چندان هم بی وقفه و بدون درد سر نخواهد بود. اگر از مشکل آنتن دهی وایمکس در برخی مناطق صرف نظر کنیم، باید بگوییم که طبیعتا مودم جیبی در مقایسه با مودم های عادی، از قدرت دریافت سیگنال کمتری برخوردار است، لذا در بیشتر مواقع چراغ وایمکس شما در وضعیت زرد رنگ قرار خواهد داشت.

قطع و وصل شدن اینترنت، هنگام استفاده از مودم در اتومبیل در حال حرکت، موضوعی است که باید با آن کنار بیایید اما میزان این قطع و وصل شدن ها به حدی نیست که از مودم خود چشم پوشی کنید. جهت استفاده بهتر توصیه می کنیم که مودم را در داشبود جلوی ماشین و نزدیک به پنجره قرار دهید تا اتاقک آهنی خودرو، کمترین تاثیر را بر روی میزان دریافت سیگنال وایمکس بگذارد. شما همچنین می توانید یک تبدیل USB تهیه کنید تا از طریق فندک ماشین، عملیات شارژ کردن مودم را نیز انجام دهید.

speed-test-irancell_narenji.jpg

سرعت اینترنت، ارتباط مستقیمی با میزان سیگنالی که مودم دریافت می کند دارد و نمی توان عدد مشخصی را برای آن تعیین کرد. مودمی که در اختیار ما قرار گرفت دارای سرعت ۲۵۶ کیلوبیت بر ثانیه بود که نتایج سرعت آن را در دو وضعیت زرد و سبز نشانگر وایمکس می توانید در بالا مشاهده نمایید. این نتایج به کمک اپلیکیشن Speed Test به دست آمده اند.

باتری

 

Screen Shot ۱۳۹۲-۰۴-۰۷ at ۱۲.۵۱.۰۶_narenji.jpg

ایرانسل ادعا می کند که مودم جدیدش می تواند تا ۹ ساعت شارژ را در خود نگه دارد. باید بگوییم که این عدد، ادعای گزافی نیست، چرا که ما نیز در آزمایش های خود موفق شدیم تا حدود ۸ ساعت به صورت مستمر از اینترنت مودم همراه استفاده نماییم. همچنین توجه داشته باشید که با استفاده از قابلیت Hibernate می توانید تا حد بسیاری این زمان را افزایش دهید.

جمع بندی

 

IMG_0990_narenji.jpg

احتمالا حین خواندن این بررسی، برای بسیاری از شما این سؤال پیش آمده که چرا باید به جای اینترنت 3G از مودم وایمکس جیبی استفاده کرد. در جواب باید چند عامل را مورد بررسی قرار داد.

نکته اول میزان شارژ زیادی است که اینترنت 3G رایتل از گجت شما خواهد گرفت. در ایران به علت به خاطر تعداد کم دکل های ارائه دهنده این سرویس و همچنین روش پیاده سازی این شبکه فشار بیشتری به دستگاه جهت دریافت سیگنال ها وارد شده و لذا شارژ مضاعفی مصرف می شود.

نکته بعدی میزان پوشش اینترنت است. در حال حاضر اپراتور سوم اینترنت 3G را در بسیاری از شهر ها راه اندازی نکرده است، در حالی که وایمکس به لطف قدمت بیشترش، مناطق بیشتری را تحت پوشش خود دارد. در نتیجه با این استدلال حق انتخاب چندانی برای کاربران بسیاری از شهر ها باقی نخواهد ماند. هر چند در این مورد ایرانسل هم به طور کلی در برخی استان های ایران پوشش شبکه ندارد.

در نهایت باید بگوییم که وایمکس جیبی تنها تکنولوژی جایگزین برای مرحله گذار تا رسیدن به اینترنت 3G و 4G است و احتمالا عمر آن تنها تا پایان انحصار رایتل بر اینترنت 3G ادامه خواهد داشت. با توجه به ثبات بیشتر 3G در مقایسه با وایمکس، پیش بینی می شود به محض اجرای طرح اینترنت پر سرعت موبایل توسط ایرانسل و همراه اول، دیگر شاهد ادامه فروش گسترده مودم های جیبی وایمکس، توسط این دو اپراتور نخواهیم بود.

اما تا آن زمان، این شما هستید که باید با بررسی شرایط استفاده خود، یکی از این دو گزینه را برگزینید. انتخاب خود را با ما نیز در میان بگذارید.

 منبع : نارنجی




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.