ID : 24312444
نگاهی به تغییر درس رهبران کوچک به مناسبت سالروز شهادت حسین فهمیده؛

نفوذ فرهنگی در سطح ورود به محتوای کتب درسی دانش‌آموزان


روزنامه‌ی صهیونیستی «اسرائیل امروز» به بررسی موضوعات آموزش داده شده در کتاب‌های درسی مدارس ایران از جمله آرمان شهادت‌طلبی پرداخته و خواستار رخ دادن تغییرات اساسی در کتب درسی بود!

به گزارش یزد آوا؛ دستکاری در محتوای انقلابی و دینی کتب درسی یکی از اقدامات چند سال اخیر وزارت آموزش و پرورش بوده که موجبات نگرانی دلسوزان را به وجود آورده است، چیزی که نشان می‌دهد نفوذ فرهنگی بیگانه حتی در کتاب‌های درسی دانش‌آموزان هم وجود دارد. حذف درس «رهبران کوچک» که در بخشی از آن شهید حسین فهمیده به دانش‌آموزان معرفی می‌شد از کتاب پایه ششم ابتدایی در سال تحصیلی جدید، خبری بود که روزهای آغازین سال تحصیلی جدید منتشر شد. این درحالی است که تا قبل از این و در سال‌های گذشته درس پانزدهم کتاب هدیه‌های آسمانی پایه ششم با عنوان «رهبران کوچک» به معرفی شهدایی همچون حسین فهمیده، بهنام محمدی، مهدی باکری، حسن باقری، ابراهیم همت، عباس بابایی، علی صیاد شیرازی و ... اختصاص داشت.

اما در کتاب هدیه‌های آسمانی پایه ششم در سال تحصیلی 95-96 درس «رهبران کوچک» حذف و به جای آن درس «سرزمین‌های همیشه سبز» اضافه شده است. در این درس به بازدید دانش‌آموزان از مناطق عملیاتی جنوب در قالب اردوهای راهیان نور اشاره شده است و نام شهیدانی همچون شهید همت، زین الدین، بهنام محمدی، علی صیاد شیرازی، حسن باقری،‌ مهدی باکری، ابراهیم همت و مصطفی چمران ذکر شده است. اما خبری از شهید دانش‌آموز حسین فهمیده نیست.

در درس «رهبران کوچک» که سال‌های قبل در کتاب هدیه‌های آسمانی پایه ششم بود به معرفی شهید حسین فمهیده به دانش‌آموزان می‌پرداخت و با اشاره به جمله معروف امام خمینی (ره) درباره این نوجوان شهید که فرموده بودند: «رهبر ما آن طفل 13 ساله‌ای است که با قلب کوچک خود با نارنجک خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم کرد» او را به عنوان الگو برای دانش آموزان معرفی می‌کرد.

اما مدیرکل دفتر تالیف کتاب‌های درسی وزارت آموزش وپرورش در واکنش به این خبر گفته بود:  خبری که در خصوص حذف زندگی شهید فهمیده منتشر شده، صحیح نیست و واقعیت بدین صورت که منتشر شده نیست. در کتاب فارسی پایه سوم دبستان به صورت کامل در رابطه با افراد ایثارگر صحبت کرده‌ایم که یکی از آن‌ها شهید حسین فهمیده است و به معرفی این شهید در کتاب فارسی سوم دبستان پرداخته‌ایم.

همچنین چندی بعد از انتشار خبر حذف درس «رهبران کوچک» از کتاب درسی دانش‌آموزان، دفتر تالیف کتاب‌های قرآن و معارف اسلامی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با انتشار اطلاعیه‌ای در این رابطه اعلام کرد: جمله‌ی امام خمینی(ره) در درس «رهبران کوچک» در تجلیل از شهید فهمیده را مجددا جزئی از درس حاضر تلقی می‌کند و با بازگرداندن پیشین درس در بخشنامه ویژه‌ای نحوه درج آن در کتاب درسی را به مدارس سراسر کشور ابلاغ خواهد کرد.

خبر حذف درس مذکور از کتاب‌های درسی دانش‌آموزان در شرایطی منتشر شده بود که چندی قبل روزنامه‌ی صهیونیستی «اسرائیل امروز» در یادداشتی به بررسی موضوعات آموزش داده شده در کتاب‌های درسی مدارس جمهوری‌اسلامی ایران از جمله آرمان شهادت‌طلبی و همچنین توافق هسته‌ای پرداخته و خواستار رخ دادن تغییرات اساسی در کتب درسی بود!

روزنامه مذکور به تحقیقات عضو یک اندیشکده صهیونیست اشاره کرده بود که طی یک دهه اخیر کتاب‌های درسی ایران را بررسی کرده و می‌گوید جمهوری اسلامی در این کتاب‌ها، شهادت طلبی و فدا کردن جان را به کودکان و نوجوانان آموزش می‌دهد. این روزنامه به نقل از عضو اندیشکده صهیونیستی آورده بود: «شهادت کودکان در کتاب ششم دبستان با داستان رهبر کوچک [شهید حسین فهمیده] محترم شمرده می‌شود. شهادت دختران نیز بتازگی با کتاب آمادگی دفاعی پایه دهم، در برنامه درسی قرار گرفته است. در برنامه تحصیلی ایران، نیاز به جهاد، شهادت کودکان و فداکاری‌های غیرقابل اجتناب شدیدا و بوضوح به مغزهای جوانان القا می‌شود. آنها می‌دانند یک جنگ جهادی به شهادت احتمالی نیاز دارد. آموزش شهادت به کودکان از پایه اول شروع و تا پایه دوازدهم ادامه می‌یابد».

این روزنامه تاکید کرده بود: «یک توافق (هسته‌ای) سازنده با روحانیون (ایران) نیازمند تغییر اساسی کتاب‌های درسی مدارس و (همچنین تغییر) رویکردها و تاکتیک‌هاست. توافقی بدون چنین تغییراتی می‌تواند شمارش معکوس برای آغاز اولین جنگ اتمی را شروع کند.»

هرچند وزارت آموزش و پرورش از بازگرداندن درس رهبران کوچک و جمله خاص حضرت امام(ره) درباره شهید فهمیده در کتاب‌های درسی خبر داده است، اما باید در نظر داشت که نفوذ فرهنگی بیگانه در سطح محتوای کتب درسی دانش‌آموزان وجود دارد و این چیزی نیست که قابل انکار باشد. چه بسا اگر صدای منتقدین در این رابطه بلند نمی‌شد، مسئولان وزارت آموزش و پرورش اراده‌ای برای برگرداندن درس مذکور نداشتند!

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.