پرداخت پاداش به بیسوادانی که اقدام به سوادآموزی کنند
به گزارش یزد آوا به نقل از فارس، مرآت امینالرعایا پیش از ظهر امروز در نشستی خبری با اشاره به اینکه همه تلاشها در راستای جذب بیسوادان حتی جذب یک نفر به کار گرفته شده است، اظهار داشت: ایجاد انگیزه برای سوادآموزی افراد بیسواد اصلیترین هدفی است که دنبال میشود.
وی عنوان کرد: امروز همه زمینههای باسوادی فراهم شده و امکان خروج از جهل به راحتی فراهم است و هیچ بهانهای برای ادامه دادن بیسوادی وجود ندارد.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان یزد با اشاره به اینکه سوادآموزی یزدیها در اولویت قرار گرفته و مشوقها و هزینههای بیشتری برای این بخش میشود، بیان کرد: با توجه به اینکه آمار اتباع خارجی و مهاجران به استان یزد بسیار بالا است و این افراد هر سال بر آمار بیسوادی استان میافزایند، تلاش شده اولویت با سوادآموزی دارندگان کارت ملی با شماره یزد باشد.
امینالرعایا خاطرنشان کرد: مهاجران داخلی و خارجی آمارهای سوادآموزی استان را هر سال دستخوش تغییر قرار میدهند و رتبههای استان را در زمینه باسوادی تنزل میدهند اما تلاش ما این است که علاوه بر آموختن سواد به این افراد، به شرایطی برسیم که حداقل بتوانیم بگوییم هیچ یزدی بیسوادی در استان نداریم.
وی یادآور شد: در طول چند سال اخیر بالغ بر 5 هزار تبعه افغانستانی در استان یزد باسواد شدهاند و در مجموع بالغ بر 60 درصد بیسوادان استان را اتباع خارجی تشکیل میدهند.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان یزد ادامه داد: بر اساس آمار سال 90، در میان جمعیت بین 10 تا 49 سال استان یزد، با احتساب اتباع خارجی، 29 هزار و 573 نفر در استان یزد بیسواد بودهاند یعنی 4.9 درصد افراد این گروه سنی بیسواد بودند که 20 هزار و 851 نفر از آنها شهری و 8 هزار و 722 نفر از آنها روستایی بودهاند.
امینالرعایا یادآور شد: 14 هزار و 892 نفر از افراد بیسواد مرد و 14 هزار و 681 نفر نیز زن بودهاند ضمن اینکه 18 هزار و 730 نفر از این تعداد را اتباع خارجی تشکیل میدادند که در مجموع 95.1 درصد از این افراد باسواد شدند.
وی تصریح کرد: در استان یزد اگر اتباع خارجی را در آمار لحاظ نکنیم، 95 درصد افراد گروه سنی 10 تا 49 سال استان یزد باسواد هستند که استان یزد در این زمینه در رتبههای اول تا سوم قرار گرفته است.
امینالرعایا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آمار افرادی که سال گذشته زیرپوشش سوادآموزی قرار گرفتند، اظهار داشت: 5 هزار و 387 نفر در سال گذشته زیر پوشش سوادآموزی قرار گرفتند که از این تعداد 3 هزار و 345 نفر ایرانی و بقیه اتباع خارجی بودهاند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پاداشهایی که به عنوان سرانه به افراد به منظور حرکت در مسیر باسوادی تعلق میگیرد، عنوان کرد: به هر فردی که در دوره اول سوادآموزی یک نفر را باسواد کند، 750 هزار تومان، در دوره انتقال 820 هزار تومان و در دوره تحکیم 130 هزار تومان پرداخت میشود.
امینالرعایا خاطرنشان کرد: افراد بیسوادی که خود اقدام به سوادآموزی کرده و وارد دورههای سوادآموزی شوند، 698 هزار تومان پاداش دریافت میکنند.
انتهای پیام/
Related Assets:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|