ID : 40718338
اکران فیلم برای صندلی‌های خالی در یزد؛

چراغ هنر هفتم در یزد کورسو می‌زند/ فروش سینماها جوابگوی هزینه‌های آنها نیست


با وجود اینکه سینماهای استان یزد از نظر امکانات در رده‌های ممتاز کشوری قرار دارند اما سینماداران یزدی مشکل اصلی را کمبود مخاطب و نبود حمایت دولتی می‌دانند.

به گزارش یزدآوا، سینما یا هنر هفتم یکی از شاخصه‌های مهم رشد و توسعه فرهنگ و هنر در هر کشوری محسوب می شود، تعداد تولید فیلم، مخاطبان و تعداد سالن‌های سینما سه پارامتر مهم در این ارزیابی‌ها به شمار می‌رود.
 
استان یزد نیز از این حیث دارای ۱۱ سینما با تعداد ۲۰ سالن و ظرفیت چهار هزار و ۲۳۷ صندلی است و به جز شهرستان‌هایهرات و مروست سایر شهرستان‌های استان سینما دارند و از این جهت یزد در زمینه شهرهای دارای سالن نمایش به شهرهای فاقد آن، پس از استان البرز دارای بالاترین میانگین کشوری است
 
همچنین بر اساس آمار منتشره سازمان سینمایی در سال ۹۹، ۱۹ سالن فعال و ۴ سالن سیار سینمای استان یزد که از میانگین کشوری با نسبت ۲۰ سالن فعال به ۵ سالن سیار در حال عبور است با وجود سختی‌های اقتصادی، تعطیلی‌های کرونا، نبود حمایت دولتی  و عدم استقبال مخاطب همچنان چراغ هنر هفتم را در استان یزد روشن نگه داشته‌‌اند.
 
احسان شوق الشعرا مدیر سینما تک یزد در گفتگو با یزدآوا، با بیان اینکه سینماهای یزد در حال حاضر از نظر تعداد مخاطب در وضعیت خوبی به سر نمی‌برند، گفت: این مشکل مربوط به یکی دو سال اخیر نیست و چندین سال است که به دلایل مختلف استقبال خوبی از سینما در یزد می‌شود.
 
وی با بیان اینکه سینمای تک از سینماهای مدرن و ممتاز در کشور است، گفت: امکانات سینما تک یزد در بهترین حالت ممکن است و سابقه فعالیت این سینما به بیش از ۱۵ سال می‌رسد اما با وجود پنج هزار صندلی در ۵ سالن این سینما، برخی شب‌ها در سالن هزار نفره  تنها برای ۳۰ نفر فیلم اکران می‌شود.
 
سینما باید پشتیبان دولتی داشته باشد
 
شوق الشعرا با بیان اینکه سینما باید پشتیبان دولتی داشته باشد تا بتواند امورات خود را بگذراند، تصریح کرد: هم اکنون بلیط سینما ۴۵ هزار تومان است و سینما در سبد زندگی مردم با وجود مشکلات اقتصادی موجود جایی ندارد و از طرفی مخاطبان با وجود پلتفرم‌هایی چون نماوا که امکان مشاهده فیلم را به صورت ارزان فراهم کرده و همچنین اکران آنلاین فیلم‌ها در آن صورت می‌گیرد نیازی نمی‌بینند که برای سینما هزینه کنند.
 
وی یکی دیگر از پایین بودن مخاطب سینما را کیفیت پایین فیلم‌ها دانست و افزود: بسیاری از فیلم‌هایی که در سینما اکران می‌شود کیفیتی در حد سینما ندارند و مردم نیز رغبتی به دیدن این فیلم‌ها ندارند.
 
این سینمادار یزدی گفت: سینماها باید یارانه دولتی دریافت کنند تا بتوانند خدمات را ارزان‌تر در اختیار مردم قرار دهند چرا که درآمد سینما جوابگوی هزینه‌های بالای سینما از جمله هزینه  برق، آب و .... نیست و از طرفی مردم نیز با توجه به بالا بودن قیمت بلیط سینما قید رفتن به سینما را زده‌اند.
 
سینما در سبد فرهنگی خانواده‌های یزدی قرار ندارد
 
شوق الشعرا با بیان اینکه سینما در سبد فرهنگی خانواده‌های یزدی جایی ندارد، ادامه داد: با توجه به مشکلات اقتصادی و معیشتی، رفتن به سینما برای مردم در اولویت قرار ندارد و مردم حتی در تامین نیازهای اولیه خود نیز دچار مشکل شده‌اند و مسلما رفتن به سینما برای آنها جایگاهی ندارد.
 
وی با اشاره به صندلی‌های خالی در سینماها و فروش پایین بلیط سینماها در یزد گفت: مدیران فرهنگی استان باید به جای احداث سینماهای جدید از سینماهای موجود یزد حمایت کنند، خالی بودن بیشتر ظرفیت سالن‌های سینماهای یزد نشان می‌دهد که فعلا به سینمای جدیدی نیاز نیست و آنچه امروز اهمیت دارد حمایت از سالن‌ها و سینماهای فعلی است.
 
شوق الشعرا با تاکید بر اینکه سینما در یزد به حال خود رها شده است، ادامه داد: در طول ۲۰ ماه تعطیلی سینماها به دلیل شیوع کرونا، هیچ حمایتی از سینماها نشد و تسهیلات ناچیزی که برای سینماها در  نظر گرفته شده بود جوابگوی درصد پایینی از هزینه‌های سینما نیز نبود.
 
هزینه‌های بالای سینما داری در یزد
 
وی پر شدن سالن‌های سینما در روز‌های سه شنبه با بلیط نیم بها را نشاندهنده علاقه مردم به سینما دانست و گفت: متاسفانه هیچ برنامه جامعی برای حمایت از سینما در استان یزد وجود ندارد و این صنعت برای ادامه حیات به حمایت مسئولان نیاز دارد.
 
مدیر سینما تک یزد با بیان اینکه سینما داری با توجه به کاهش روز افزون مخاطب وهزینه‌های سینما بسیار سخت است، افزود: سینماداران توان مالی برای تبلیغات شهری ندارند واز طرفی هیچ کدام از بیلبوردهای تبلیغاتی شهر نیز برای تبلیغ سینما استفاده نمی‌شود بنابراین درخواست داریم تا مسئولان شهری یزد تبلیغ سینما را نیز در بیلبوردهای شهری قرار دهند و همچنین این امکان فراهم شود تا سینماها با استفاده از اقدامات جانبی بتوانند درآمد کسب کنند.
 
لزوم حمایت از سینماهای فعلی به جای احداث سینمای جدید
 
با وجود اینکه سینماهای استان یزد از نظر امکانات در رده‌های ممتاز کشوری قرار دارند و مسئولان فرهنگی استان در حال احداث سینماهای جدید نیز هستند اما سینماداران استان یزد مشکل اصلی صنعت سینما در یزد را کمبود مخاطب و نبود حمایت دولتی می‌دانند و معتقدند نبود حمایت در کنار قیمت بالای بلیط سینما موجب شده که رفتن به سینما در بین مردم جایگاهی نداشته باشد و اکران فیلم برای صندلی خالی سینما صورت بگیرد.
 
فهیمه سهیلی راد رئیس گروه سینمایی و سمعی و بصری اداره کل ارشاد اسلامی استان یزد نیز در این زمینه به خبرنگار یزدآوا، گفت: به طور کلی، زیرساخت‌های سینما در استان یزد از شرایط بسیار مناسبی برخوردار است، و در زمینه نسبت جمعیت به سینما، استان یزد پس از تهران، از بهترین جایگاه کشوری و از نظر نسبت صندلی به تماشاگر، رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.
 
سهیلی‌راد زیرساخت‌ها و تعداد سالن‌های سینمای استان را متناسب بـا جمعیت فعلی دانست و ادامه داد: با این وجود پروژه ساخت چند پردیس سینمایی در استان از جمله پردیس‌های خلـیج فـارس و  آسمان در شهرستان یزد، پردیس‌های سینمایی نگار در میبد و سینمایی فارابی در ابرکوه  در حال اجراست.
 
فروش سینماها جوابگوی هزینه‌های آنها نیست
 
وی با بیان اینکه فروش بلیط سینماها در شهر یزد در رده متوسط کشور قرار دارد، گفت: شیوع بیماری کرونا آسیب سختی به سینماهای  کشور وارد کرد و جز در مورد برخی فیلم‎‌ها، هنوز فروش سینماها به سطح مناسبی که جوابگوی هزینه‌های آنها باشد، نرسیده است.
 
رئیس گروه سینمایی اداره کل ارشاد اسلامی استان یزد شرایط اقتصادی مردم را نیز در استقبال پایین از سینماها تاثیرگذار دانست و افزود: سینماهای استان دارای درجه کیفی مدرن، ممتاز و یک هستند و استانداردها در سطح کیفی آنها رعایت شده  و فیلم‌های روی پرده نیز به روزهستند و نمی‌توان نبود این موارد را از دلایل پایین استقبال از سینما  عنوان کرد.
 
سهیلی‌راد با اشاره به اقدامات انجام گرفته برای حمایت و رونق سینماهای استان گفت: پیگیری تسهیلات مربوط به خسارات کرونا، حمایت لازم برای تجهیز نمودن سینماها به سیستم‌های جدید صوتی و  تصویری، حمایت از متقاضیان ساخت سینما، برگزاری رویدادهاي سینمایی در سطح استان مانند جشنواره فجر، فیلم کوتاه تهران،سینماحقیقت و هر رایزنی که در شرایط مختلف بتواند به رشد کیفی سالن‌ها و استقبال مردم بیانجامد انجام می‌گیرد.
 
وی تصریح کرد: مهم‌ترین چالش سینمایی استان در حال حاضر این است که هنوز رفتن به سینما در سبد فرهنگی خانواده‌ها جای خود را باز نکرده و همین امر سینماداران را با بحران مالی روبرو می‌کند.
 
تعداد تماشاگران سینما در یزد یک سوم کاهش یافته است
 
سهیلی‌راد تصریح کرد: ۲۰ ماه تعطیلی  در طول دوسـال گذشته به دلیل شیوع کرونا نیـز بـه ایجاد بحران مالی در بین سینماداران دامن زده است به گونه‌ای که تعداد تماشاگران سال جاری نسبت به ۶ ماهه مشابه سال ۹۸(قبل از کرونا) حدود یک سوم کاهش داشته است.
 
هنر هفتم در استان یزد حال و روز خوشی ندارد و به حمایت همه جانبه مسئولان ذیربط نیاز دارد، حمایت از سینما و سینماداران ، خرید بلیط توسط هنرمندان و مسئولین، برگزاری برنامه‌های سینمایی در سالن‌های سینماها به عنوان یک مکان تخصصی، همکاری ارگان‌ها و سازمان‌های فرهنگی و شهری برای ارائه تبلیغات لازم  برای جذب مخاطب، ترویج فرهنگ رفتن به سینما و... می‌تواند تأثیر بسزایی در حل این چالش داشته باشد.
 
انتهای پیام/
 
خبرنگار: فاطمه عبدلی



Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.