ID : 25048490
مدیر بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان:

کاهش 20 هزار تنی تولید شیر در استان یزد/ گاوهای شیری که سلاخی می‌شوند


مدیر بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد اعلام کرد: در شش ماهه نخست امسال 110 هزار تن شیر خام در استان تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش 15 درصدی داشته است.

مدیر بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در گفتگو با خبرنگا یزدآوا اعلام کرد: در شش ماهه نخست امسال 110 هزار تن شیر خام در استان تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش 15 درصدی داشته است.

اکبر اسماعیلی باجگانی با بیان این که بیش از 20 کارخانه  محصولات لبنی در استان وجود دارد اظهار داشت: صنایع لبنی مدرنی در استان وجود ندارد و کارخانجات موجود نیز توانایی  جذب همه شیر تولیدی استان را ندارند و از این رو 50 الی 55 درصد از شیر تولیدی استان یزد به استان‌های همجوار صادر می‌شود.

وی با اشاره به افزایش رغبت مردم به مصرف شیر‌ فله‌ای و سنتی گفت: شیر فله‌ای تحت نظارت نظام صنفی و دامپزشکی در سطح مغازه‌های شهر توزیع می‌شود اما خانواده‌ها باید در مصرف این شیرها دقت لازم را داشته باشند چرا که احتمال انتقال بیماری‌های مشترک بین دام و انسان با مصرف لبنیات غیرپاستوریزه و سنتی بالاتر است.

اسماعیلی با اشاره به گلایه دامداران از قیمت پایین خرید شیر اظهار داشت: دولت قیمت مصوب شیر را 1450 تومان اعلام کرده است اما صنایع با مشکلات زیادی خصوصا در فروش محصولات خود مواجه هستند و زیر بار این افزایش قیمت نمی‌روند و در حال حاضر شیر بسته به میزان بار میکروبی بین  هزار تا یک هزار و 300 تومان از دامدار خرید می‌شود.

وی با اشاره به مشکلات متعدد گاوداری‌ها اذعان داشت: شیر را به قیمتی پایین‌تر از قیمت تمام شده از گاوداری‌ها می‌خرند و زمان طولانی طول می‌کشد تا این پول به دامدار داده شود و در خیلی از مواقع برای دامدار صرفه اقتصادی ندارد از این رو خیلی از واحدهای تولیدی خالی هستند و حتی شاهد ذبح گاوهای شیری در بعضی از مواقع هستیم.

مدیر بهبود تولیدات دامی استان اعلام کرد: اغلب دامداری‌ها با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند و برای بقا و افزایش تولید خود نیاز به سرمایه در گردش دارند. بر اساس آمارهای رسمی در سال گذشته 115 هزار راس گاو در استان وجود داشته است.

اسماعیلی با اعلام این که مصرف سرانه شیر در کشور 110 کیلوگرم در سال است اظهار داشت: در سال‌های اخیر به دلیل حذف یارانه شیر، مصرف در کشور و استان به شدت کاهش یافته است و این ماده غذایی به دلیل افزایش مشکلات اقتصادی در سبد خانوارها کم شده است.

وی اذعان داشت: با توجه به تبعات منفی کاهش مصرف لبنیات در کشور دولت باید ضمن پرداخت یارانه برای مصرف این ماده غذایی برای فرهنگ سازی در این زمینه نیز اقدامات موثری انجام شود.

انتهای پیام/ق




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.